MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 серпня 2022

298 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 серпня. 

Окупанти пошкодили інфраструктуру ЗАЕС, є ризик витоку водню – Енергоатом

Станом на 10:00 29 серпня 2022 р. Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

Про це повідомляє "Енергоатом", інформує UAINFO.org.

Протягом останньої доби російські військові продовжували обстрілювати Енергодар і майданчик ЗАЕС. В результаті поранення різного ступеня тяжкості отримали 10 мирних жителів Енергодара, четверо з них – працівники атомної станції.

Два енергоблоки ЗАЕС, підключені минулого тижня до мережі після зупинки, стабільно виробляють електроенергію для потреб України. Зауважень до роботи обладнання та систем безпеки поки немає. 

Разом з тим, через присутність на станції російських військових, їх зброї, техніки та вибухівки є серйозні ризики для безпечної роботи ЗАЕС. В результаті періодичних обстрілів інфраструктура станції отримала пошкодження, існують ризики витоку водню і розпилення радіоактивних речовин, висока і пожежна небезпека.

Український персонал станції продовжує героїчно працювати, докладаючи всіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

Пропагандист РФ заявив, що війська Путіна можуть втратити Херсон

Російський пропагандист Анатолій Дремов, який воює проти України на боці путінської армії, заявив, що окупанти можуть втратити тимчасово захоплений Херсон. Він також поскаржився на удари Збройних Сил України.

Про це пропагандист написав у своєму Telegram-каналі. Він зазначив, що українські захисники б'ють окупантами з усього, що мають, а мають вони зараз багато, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Нашою великою помилкою було припущення такої інтенсивної та глибокої мілітаризації укропів. Час грає не на нашу користь, потрібно кардинально змінювати стратегію. Є великий ризик втратити Херсон", – зазначив Дремов.

Подоляк про наступ ЗСУ на півдні: жодних сумнівів, що наші "відпрацюють" правильно 

В Офісі президента закликають ретельно перевіряти інформацію про перебіг бойових дій на південному напрямку, а також утриматися від поширення інсайдів та суб'єктивних думок.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Розумію наші бажання і мрії. Але все ж таки пропоную виходити з обережного "коментарійного" формату щодо будь-яких наших військових дій. Тому принагідно ще раз нагадую всім політикам, експертам та лідерам суспільної думки (зрозуміло, що вони все знають набагато краще за безпосередніх виконавців) про важливість не маніпулювати та не спекулювати інформацією про хід військових операцій до офіційних заяв представників Збройних сил чи Міністерства оборони України. Ще раз головне – ДО офіційних заяв не треба роботи суперсенсаційних заяв", - заявив Подоляк.

Втрата влади диктатора не викликає сумніву. Це факт, і аж ніяк не мрія чи домисли, – Постоловський

Втрата влади диктатора не викликає сумніву. Це факт, і аж ніяк не мрія чи домисли. І цей факт має низку об'єктивних причин

Головним чинником втрати влади Путіним є війна, яку він розв'язав проти України. Через шість місяців активних бойових дій і масованих ракетних ударів по нашій території можна говорити, що Росія не досягла жодної стратегічної мети в Україні. Навпаки, можна констатувати, що з кожним місяцем проблеми Москви лише множаться, пише у своєму блозі на НВ письменник, політичний аналітик, кандидат політичних наук Сергій Постоловський, інформує UAINFO.org.

Липень-серпень не приніс Росії жодної значної перемоги на Сході та Півдні нашої країни. Міжнародна ізоляція тільки посилюється, про що свідчить велика ймовірність готовності ЄС відмовитися від спрощеної системи видачі віз росіянам вже найближчим часом. Зазначимо і падіння експорту зброї із Росії. Якщо до 2016 року Росія покривала 23% світового ринку озброєнь, то 2021-го — 19%. З урахуванням війни в Україні та дії санкцій, у 2022–2023 роках цей показник лише знизиться, особливо в регіоні Південно-Східної Азії. Накопичуватимуться і внутрішні проблеми, насамперед пов'язані з війною. Йдеться про економіку, соціальний захист і, звичайно, зростання кількості вбитих, поранених і безвісти зниклих російських солдатів в Україні.  

Окупанти обстріляли Бахмут і влучили в зупинку: є загиблі 

Окупаційні війська РФ касетними боєприпасами обстріляли Бахмут на Донеччині. Вони влучили в зупинку громадського транспорту, де перебували люди.

Унаслідок російської атаки є загиблі. Про це "Суспільному" 29 серпня повідомив інспектор відділу комунікації поліції Донбасу Олег Кірницький, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Унаслідок розриву касетних боєприпасів загинули люди віком від 36 до 60 років", – сказав він, не уточнивши кількість загиблих.

Нардеп-зрадник Ковальов вже перебуває в холодильнику в будинку для літніх людей

Тіло депутата-зрадника Олексія Ковальова знаходиться в холодильнику в будинку для літніх людей, який знаходиться в місті Гола Пристань Херсонської області.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань, пише НВ, інформує UAINFO.org.

За його словами, саме в цьому будинку для літніх людей починалася кар'єра Ковальова. 

«Його трудовий шлях починався саме звідти, він там працював юристом, і працюючи юристом в домі людей похилого віку, він їх обдурював тим, що забирав у них земельні паї, і переоформлював на себе. З цього він почав, як то кажуть, свій трудовий шлях — обкрадання людей, а ставши народним депутатом він взагалі вдарився в земельні схеми, в схеми пограбунку Територіальної громади, і був найбільшим латифундистом», — зазначив Хлань.

Ліквідація Путіна найближчим часом можлива за однієї умови – експерт

Путіна може бути ліквідовано спецслужбами РФ, через цю загрозу він постійно змінює своє оточення та охорону.

Таку думку висловив сайту "Главред" військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, подібний сценарій для Путіна можливий лише тоді, коли його подальше існування стане перепоною для багатьох великих чиновників РФ: "Адже раніше вони могли в четвер сісти на private jet, полетіти в Ніццу, зіграти в казино в Монако, а в неділю повернутися. Зараз такого немає -  грошей вище даху, а витратити їх не можна. І коли ситуація стане критичною для генералів, тоді, можливо, вони приймуть таке рішення".

NASA сьогодні вперше за півстоліття запустить місію на Місяць

NASA сьогодні, 29 серпня, запустить нову місячну місію "Artemis 1". Випробувальний політ спрямований на повернення астронавтів на Місяць.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу космічного агентства, інформує UAINFO.org 

NASA планує запустити 98-метрову ракету Space Launch System (SLS). Вона виведе в космос капсулу Orion без екіпажу, яка повинна облетіти Місяць і повернутися на Землю. Запуск відбудеться з космічного центру Кеннеді у Флориді о 08:33 за місцевим часом (15:33 за київським часом).

Якщо сьогодні все пройде успішно, то "Artemis 1" проведе в космосі близько 42 днів і 10 жовтня повернеться на Землю. Капсула проведе на орбіті від 6 до 19 днів.

Зірка "Кріпосної" заступилася за Сумську: вона відчуває біль через доньку в Росії і робить дуже багато для України

Популярна українська актриса Наталка Денисенко заступилася за свою колегу Ольгу Сумську, яка потрапила до гучного скандалу через участь у виставі "Майстер і Маргарита" російського режисера Валерія Біляковича. Зірка серіалу "Кріпосна" вважає, що народна артистка України дуже багато робить для своєї країни, тому такий наплив хейту на її адресу невиправданий.

Такий коментар від Денисенко прозвучав в інтерв'ю Славі Дьоміну для YouTube-каналу "Люкс ФМ". Згадала знаменитість і про дочку Сумської, актрису Антоніну Паперну, яка мешкає в РФ і мовчить про повномасштабну війну. 

"Я знаю Олю. Знаю, що вона дуже багато робить для України. І те, що має дочку в Росії... Я не знаю, як бути в такій ситуації, коли твоя дитина десь там і ти нічого не можеш зробити, нічого не можеш сказати, ніяк не можеш вплинути на цю ситуацію. Я розумію, що перше, що вона відчуває, це біль", – поділилася своєю думкою Денисенко. 

Вона додала, що сама б не погодилася брати участь у російськомовному спектаклі за романом російського автора. При цьому Сумську актриса не засуджує. Вона нагадала, що частину грошей від продажу квитків до театру буде направлено на допомогу Україні, тому критикувати колегу не варто.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини