MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 вересня 2022

257 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 вересня. 

Зеленський відреагував на обстріл Південноукраїнської АЕС. Момент удару потрапив на відео

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ракетний удар російських військ, спрямований у бік Південноукраїнської АЕС, інформує UAINFO.org.

"Миколаївщина. Вночі за 300 метрів від Південноукраїнської АЕС прилетіла ракета. Відбулося короткочасне відключення електролінії.  

У будівлях на території АЕС пошкоджені вікна.  Окупанти знову захотіли постріляти, але забули, що таке атомна станція. Росія наражає на небезпеку весь світ. Маємо зупинити її, поки не пізно", - про  це президент написав у  Telegram.

Вадим Денисенко: Ми не можемо допустити, щоб після Бучі та Ізюма у нас "штепи" ходили вулицями й балотувалися в депутати

"Звільнення Харківщини - це не лише перемога. Це виклик. Виклик усій системі, яка будувалася 31 рік. Харківщина - це, як мінімум, сотні зрадників і колаборантів. І зараз всі дивляться на те, а що зробить держава. Є приклад 2014, який ми профукали. Є історичні аналогії. Але все це минуле: нова ситуація потребує нових рішень сьогодні і зараз", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Вадим Денисенко, інформує UAINFO.org.

"Я скажу свою точку зору, яка багатьом видасться дивною. Я її відстоював тоді, коли багато і безплідно ми боролися з корупцією. А зараз вона стає, як на мене кардинально важливою.

Все, абсолютно все, в соціально-політичних процесах починається з консенсусу еліт. Не з законів, не з революцій чи мітингів. Все починається з консенсусу еліт, які виробляють суспільний договір. Простіше кажучи, встановлюють правила гри. Я розумію, що після цих слів маса людей почне пафосно говорити: «треба просто виконувати закони». І вони праві, але є один нюанс: «виконувати закони» - це також консенсус еліт.

Звільнення Харківщини і різка актуалізація питання колаборантів, яке є тією важливою точкою, коли суспільство має почати говорити про новий суспільний договір.

Новий армійський корпус РФ протримався на війні з Україною кілька днів: до складу брали алкоголіків і наркоманів – Forbes

Цього літа Росія постаралася сформувати новий армійський корпус, шукаючи заміну 80 000 військовослужбовців, поранених чи вбитих на війні в Україні, та 5000 підбитих чи захоплених одиниць техніки. Кремль витратив місяці на створення такого 3-го АК, набравши до його лав наркоманів й алкоголіків, але той протримався на фронті лише кілька днів.

Він мав посилити оборону окупантів навколо Харкова, натомість втратив ще низку бронемашин внаслідок атак ЗСУ, а потім просто втік разом із рештою. Про це повідомив колумніст Forbes Девід Екс, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

"На папері третій армійський корпус є потужною силою, що складається з декількох бригад чисельністю 10 000 осіб у дюжині або більше батальйонів, оснащених сотнями танків Т-80 і Т-90 та іншої техніки. Але це порожня формація, укомплектована старими, непридатними добровольцями, зокрема наркоманами та алкоголіками. І коли минулого тижня авангард 3-го АК увірвався до Харківської області на північному сході України у відчайдушній спробі заблокувати контрнаступ українців, корпус просто... розтанув", – пише журналіст.

Він нагадав, що 3-й АК, який базується в селищі Муліно (за 320 км на схід від Москви), являв собою всі зусилля Кремля, спрямовані на поповнення втрат після 200 днів війни в Україні. І те, що він не зміг нічого змінити на полі бою, – дуже погана новина для російських військових дій. Армії РФ не стане легше виставляти додаткові з'єднання.

Терорист Гіркін "напророчив" Путіну долю Каддафі та Хусейна 

Співробітник ФСБ та ватажок терористичного угрупування "ДНР" у 2014 році Ігор Стрєлков (Гіркін) влаштував чергову істерику через низку провалів російської окупаційної армії у війні проти України. За його словами, чергові поразки загарбників можуть призвести до революції у РФ.

Також він припустив, що на диктатора Володимира Путіна може чекати смертна кара. Про це терорист заявив в ефірі одного з пропагандистських шоу, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Терорист скиглить, що після остаточної поразки російської армії революція відбудеться безпосередньо у Москві та Санкт-Петербурзі. Він зазначив, що окрім ганьби окупантів на переворот громадян РФ спонукає високий рівень інфляції. 

"Ще кілька образливих військових поразок, спалах інфляції на додачу і ось ми отримуємо революційну ситуацію. Верхи не можуть, а низи не хочуть. Тим більше, всі революції відбуваються не в селі Гадюкіно, не в місті Урюпинськ і навіть не в сакральному Воронежі, який поки ще не розбомбили. Всі революції відбуваються в столицях. Ви знаєте найбільш ліберальні містечка, ніж Москва і Санкт-Петербург. Тут буде революція. Тут буде смута і перевороти", – поскаржився Гіркін.

Сфотографувався біля труни. Президент Вірменії оскандалився на похороні Єлизавети II 

Президент Вірменії Ваагн Хачатурян потрапив у скандал на церемонії прощання з королевою Єлизаветою II у Вестмінстер-Холі.

Як повідомляє The Sun, помічник вірменського президента сфотографував його біля підніжжя труни королеви, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Це суворе порушення правил, які забороняють використання в залі будь-яких камер. 

Свідки того, що сталося, були обурені поведінкою Хачатуряна.

Також повідомляється, що президент Вірменії під час церемонії прощання розмовляв та сміявся.

У Норвегії до парламенту принесли труну з "Путіним"

Біля норвезького парламенту на антивоєнному мітингу в столиці країни Осло розмістили труну із закривавленим манекеном, схожим на главу Росії Володимира Путіна. Табличкою поряд активісти дали зрозуміти, що мріють, аби в домовині опинився сам російський диктатор.

Відповідний знімок опубліковано в Twitter-акаунті War in Ukraine. Там наголосили, українська діаспора в Норвегії щодня проводить акції на підтримку України, яка бореться у війні з агресором РФ, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Так, на фотографії у труні в кольорах російського триколору лежить манекен із обличчям, яке нагадує кремлівського лідера. Руки в "Путіна" – всі у крові та зв'язані, а на шиї у нього мотузка з петлею. 

Крім цього, біля голови "президента" в труні встановлено табличку з написом "PUT-IN ASAP", що у вільному перекладі можна трактувати як "укласти якнайшвидше".

Актор "Кварталу 95" жорстко висміяв Лукашенка. ВІДЕО

Актор студії "Квартал 95" Юрій Великий, який раніше прославився тим, що пародіював Володимира Зеленського, розсмішив своїх глядачів ще одним влучним відео. Він опублікував у себе на YouTube-каналі пародію на білоруського диктатора Олександра Лукашенка, який рубає дрова, щоб обігріти Європу, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

"Хороші дровишки! Може їм дуб відправити, щоб вони там від холоду дуба не дали і потім не говорили, що ми їм не дали дуба, і вони там дуба дали. Хоча ні, так ми їх заплутаємо. Пропоную дуб залишити нам, а Європі я краще сосну... відправлю. І взагалі, я дрова колоти не дуже сильний. Ось наламати дров - це моє", - сказав Юрій Великий в ролі диктатора.  

Крім дров, "Лукашенко" в пародії вирішив дати Європі светр і нагодувати, почистивши картоплю. 

"Допоможемо нашим братам пережити картошкострофу", - сказав Великий у ролі Олександра Лукашенка.

Арестович: Бунт Пугачової проти путінської системи – початок кінця цього режиму

"Найбільше мені подобається, як «українські блогери», пи**юки з кількома тисячами підписників, голосно міркують на тему: Та хто така Пугачова?.. Пугачова, дятли небесні, це СРСР проти РФ", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Олексій Арестович, інформує UAINFO.org.

"Це частина самоідентифікації тих, хто підтримував головну мету війни, оголошену Путіним - відновлення СРСР, тобто 
російського населення віком 40+.

Пугачова - це центр тяжіння дуже сірої країни під назвою «пізній СРСР», self-made персона, головна, архетипова, підсвічена всіма променями й та що зібрала всю увагу тих, хто теж хотів бути Особистістю, але йому не вдавалося.
Це - акумуляція почуттів, надій, сподівань, кохання, мрій десятків мільйонів людей, чия колективна кілька десятків років медитація зійшлася у ній, як у фокусі. Чиїм колективним голосом вона казала. Це – десятки мільйонів душ, піднятих її піснями (хоча б і на хвилини) до дуже високого рівня почуттів. Це – вчитель поколінь – у країні, де відчувати відучували.
Це - головна антитеза радянської системи і головна теза того, що доброго вклали в те похмуре, душне, сіре суспільство люди.

Єфросиніна поставила на місце Собчак, яка назвала українців "нацистами"

Скандальна російська журналістка Ксенія Собчак вкотре довела, що не заслуговує на довіру. У своєму Telegram-каналі вона звинуватила українців, що засудили рекламну кампанію бренду Zara з росіянкою Наталією Водняновою, у "нацизмі", а війну назвала "важкою ситуацією", пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Ну от не соромно? Що за нацизм взагалі? Причому закидають організовано. Тобто, сидять люди у важкій ситуації, але їм правда здається, що головне з чим треба поборотися – це щоб росіяни нічого не рекламували, не знімали фільми для Канн, не виїжджали з Росії та інше? Це взагалі нацизм", - написала Собчак.

На таку заяву росіянки емоційно відреагувала українська телеведуча Маша Єфросиніна. У своєму Instagram зірка записала відеозвернення до Собчак.  

"Найбільше розчарування року серед так званих російських селебріті, Ксенія Анатоліївна Собчак, нарешті розкрилася тотально. У своєму Telegram-каналі назвала українців нацистами, нас людей, які, цитую, "проживають важкі часи". Маю питання до Ксенії Анатоліївни Собчак. Ксенія, як ми з вами назвемо тих людей, громадян Російської Федерації, які закатували до смерті, зламавши руки, ноги, зґвалтувавши і спалюючи живцем людей у ​​Бучі, в Маріуполі, каструючи їх, вбили майже 400 дітей України, зп*здивши всі унітази, праски та цеглу навіть у будинках наших громадян на окупованих територіях, зґвалтувавши наших жінок, старих, дітей, як ми їх назвемо? Люди, які влаштовують своє життя? Вам мабуть невтямки, що такі існують", - висловилася Маша.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини