MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 вересня 2022

136 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 вересня. 

Росія вдарила ракетами по гумколоні на виїзді з Запоріжжя: 23 загиблих та 28 поранених 

Російські війська вдарили ракетою по гуманітарній колоні на околиці Запоріжжя, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух. У момент удару люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, аби забрати своїх родичів, відвезти допомогу, інформує UAINFO.org.

"Є загиблі та поранені. На місці зараз працюють рятувальники, медики, усі відповідні служби", – повідомив Старух на своєму Telegram-каналі.

Він також додав, що ворог завдав ракетного удару по околиці Запоріжжя. Там за попередньою інформацією також є постраждалі.  Згодои кількість загиблих унаслідок ракетного удару Росії по гуманітарній автоколоні цивільних на виїзді з Запоріжжя збільшилась до 25 осіб. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у Telegram.

"Суспільне" з посиланням на начальницю відділу комунікації ГУ НП в Запорізькій області Ганну Ткаченко пише про 62 госпіталізованих. 

"Сьогодні о 7:10 російські військові завдали трьох ракетних ударів в район авторинку, що поблизу траси Запоріжжя-Оріхів. В Зоні ураження опинилась колона цивільних громадян, яка намагалась перетнути пункт пропуску та виїхати на окуповану територію. На цей час ми маємо відомості про 23 загиблих, 62 людей госпіталізовано", - сказала вона.

ЗСУ ввійшли у Ямпіль поблизу Лимана: з'явилось відео

ЗСУ ввійшли у Ямпіль Донецької області, що на південному сході від Лимана, у якому, згідно з даними західних аналітиків і зізнань самих російських пропагандистів, окупанти потрапили в "оперативне оточення".

Відео підтвердження у соцмережах опублікували самі військові, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.  

Український боєць на тлі адмінбудівлі в населеному пункті заявив: "Ну що котики, Ямпіль - наш".

Офіційного підтвердження Генштабом поки немає.

Ще кілька днів тому західні аналітики заявляли, що ЗСУ, схоже, мають намір оточити російські сили у Лимані Донецької області. Це дозволить захисникам загрожувати позиціям РФ уздовж західного кордону Луганської області та в районі Сєвєродонецька-Лисичанська

Бійці взяли всі шляхи під вогневий контроль, тому у росіян мало шансів повторити масовий відхід з позицій, як це було у Харківській області. 

За останніми даними, ЗСУ, ймовірно, практично завершили оточення російського угруповання в Лимані і перерізали критично важливі наземні комунікації, що підтримують російські війська в районі Дробишеве-Лиман.

Бутусов: Українці можуть помститися за Іловайськ у багаторазовому розмірі: російська 20-та армія потрапила в оточення під Лиманом

ЗСУ загнали в "котел" головні сили 20-ї загальновійськової армії ЗС РФ у районі Лиман-Ямпіль: українці можуть помститися за Іловайськ у багаторазовому розмірі 

Про це на власній сторінці у Facebook пише журналіст Юрій Бутусов, інформує UAINFO.org.

Судячи з карт оперативної обстановки російського каналу Рибар (канал російської пропаганди), ЗСУ домоглися повного оточення угруповання 20-ї армії, яка зосередила всі сили для оборони міста Лиман та селища Ямпіль. 

Російське керівництво намагалося утримати за будь-яку ціну два важливі міста Донецької області - Лиман та Ямпіль. Причини очевидно політичні. Однак зупинити наступ ЗСУ росіянам не вдалося.

Українські війська взяли під вогневий контроль останню трасу постачання оточених - Кремінна-Лиман. І тепер постачання російського угруповання перерізане. 

Розгром росіян у "котлі" став неминучим, питання лише у його масштабах. І дуже символічно, що це стало очевидним саме в той день, коли Росія збирається приєднувати Донбас. 

Путін збирається на словах приєднати те, що він не спроможний утримати силою зброї. 

Останній раз у радянська/російська армія потрапляла в "котел" у квітні 1945 року під час німецького контрудара під Бауценом. 

Арестович про вторгнення РФ з боку Білорусі: "Спробують там щось зобразити на Чернігів і Київ" 

Мобілізовані російські війська можуть спробувати наступати з боку Білорусі на Київ та Чернігів. Адже російський диктатор Володимир Путін страшенно хоче повторити наступ на українську столицю.

Водночас Путін розуміє, що мобілізовані – це не професійні війська.

Про це радник Офісу президента України Олексій Арестович розповів у розмові з російським опозиціонером, юристом та адвокатом Марком Фейгіним, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Так, Арестович прокоментував інформацію про те, що Білорусь готується до приймання російських озброєнь, військової техніки та особового складу. 

"Вона ймовірна, при чому ймовірна з таким хорошим коефіцієнтом тієї самої ймовірності. Тобто можливо, що під Гомелем вони знову зберуться, спробують там щось зобразити на Чернігів і Київ", – сказав радник ОП.

Пєсков заявив, що війна проти України буде продовжена, і назвав ціль РФ 

У Росії заявили, що мають намір продовжувати війну проти України і, як і раніше, висувають ті ж вимоги, які Кремль в ультимативній формі висував у перші місяці вторгнення. При цьому у припиненні переговорного процесу Москва традиційно звинувачує Київ.

Про це 30 вересня російським пропагандистам заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков. Він також назвав головну мету агресора: повна окупація Донецької області у її адміністративних кордонах, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Як повідомляють пропагандисти Кремля, Пєсков прокоментував можливість переговорів президента РФ Володимира Путіна з президентом України Володимиром Зеленським. Він заявив, що це "Київ вийшов із переговорного треку". При цьому, на тлі поразок, які несе останніми тижнями російська армія в Україні, Пєсков підкреслив, що "вимоги Москви не змінюються, СВО буде продовжено". 

Також речник кремлівського диктатора назвав головну мету Росії у війні проти України.

"Всю територію ДНР у межах Донецької області зразка 2014 року буде звільнено", – заявив Пєсков.

Лукашенко заявив, що миру в Україні можна досягти за кілька днів, і назвав "умову"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко видав, що війну в Україні можна закінчити за кілька днів. За його словами, це можна зробити, лише якщо захочуть західні країни.

Черговою маячнею він відзначився 30 вересня, приймаючи довірчі грамоти послів іноземних країн. Диктатора процитували пропагандисти, повідомляє Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

"Якщо європейці щиро цього хочуть, миру можна досягти протягом кількох днів", – сказав Лукашенко.

Самозваний президент Білорусі, з чиєї території запускали російські ракети по мирних українських містах та вбивали людей, заявив, що його країна ні на кого не нападала і так буде й надалі.

"Ні для кого ми не були джерелом загрози. Так буде й надалі. Ми завжди віддані мирному вирішенню будь-яких міжнародних проблем. Втративши кожного третього за часів фашистського геноциду, білоруси, як жодна інша нація у світі, високо цінують людське життя. Кожне", – запевнив він.

Лисянський: Ситуація зміниться, коли до РФ зайде перша партія трун 10-20 тисячами загиблих 

Експерт розповів, коли ж росіяни зрозуміють ціну діям диктаторського режиму Кремля.

Росіяни зрозуміють ціну диктаторських дій своєї влади, коли до РФ прийде партія із 10 чи 20 тисячами загиблих на війні в Україні.

Таку думку в інтерв'ю ТСН.ua висловив представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Луганській та Донецькій областях, правозахисник Павло Лисянський, інформує UAINFO.org

"Ситуація зміниться, коли до Російської Федерації зайде перша партія трун, "вантажу 200". Коли ця партія буде з 10-20 тисяч (загиблих – Ред.), от тоді всі зрозуміють ціну цим діям диктаторського режиму Кремля", - сказав він.

Вєрка Сердючка з мамою оголилися і зібралися на Щекавицю. ФОТО 

Артистка Вєрка Сердючка попри те, що наразі перебуває у благодійному турі, уважно стежить за українськими трендами.

Так от, Вєрка Сердючка разом з мамою, яку грає акторка Інна Бєлоконь, разом з іншими українцями зібралася на гору Щекавицю у Києві у разі ядерного удару Путіним, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Як відомо, гора Щекавиця стала популярною після погроз Путіна застосувати ядерну зброю на території України. Користувачі соцмереж почали фантазувати, як і де вони проведуть останні хвилини свого життя. Однією з ідей було провести оргію на вершині Щекавиця. Ідея породила чимало жартів та мемів в мережах.

Звісно ж, до них долучилася й Вєрка Сердючка. На сторінці в Instagram артистка розмістила кадр, на якому позує разом з мамою. Вони зображені оголеними, лише у трусах. Хто є хто на фото видає зірка та хустка на головах. А над Сердючкою та мамою видніється напис: "Щекавиця".

"Ми майже на місці…" – підписала кадр Сердючка.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини