MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 червня 2023

70 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 червня.

Окупанти вдарили по багатоповерхівці у Кривому Розі, спалахнула пожежа: є загиблі й постраждалі. ФОТО, ВІДЕО 

Унаслідок російського удару по Кривому Рогу загинуло троє людей, 25 отримали поранення (з них 19 перебуває у лікарні), повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

За його словами, три крилаті ракети вдалося знищити силами ППО, однак деякі все ж прорвали оборону і влучили у цивільні об'єкти, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Під удар потрапила п'ятиповерхівка. За попередньою інформацією, загинуло троє її мешканців, ще 25 поранені. Під завалами є люди. ОНОВЛЕНО 8:06. Як уточнює міський голова Олександр Вілкул, імовірно, йдеться про щонайменше 7 мешканців. 

Горять квартири з першого по п’ятий поверхи. Вогонь охопив 700 квадратних метрів. Його приборкують рятувальники. 

"Троє постраждалих - на приватному підприємстві. Їх госпіталізували. Ймовірно, під завалами потрощеного складу є люди. Їх шукають рятувальники. Пошкоджено 6 легкових машин. Ще 4 травмованих - на іншій локації. Там горіли будівля та авто. Пожежу вже загасили", - звітує Лисак.

Українські військові просуваються вперед: Сирський – про успіхи на Бахмутському напрямку 

Сили оборони на Бахмутському напрямку просуваються вперед, а окупанти втрачають позиції.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, інформує UAINFO.org.

"Сили оборони продовжують оборонну операцію на Бахмутському напрямку. Наші воїни просуваються вперед, ворог втрачає позиції на флангах", – йдеться у його дописі на сторінці у телеграм-каналі. 

Читайте також: Блінкен розповів, як контрнаступ ЗСУ змусить Путіна припинити війну проти України

Також він із посиланням на дані Міністерства оборони Британі повідомив, що Росія втрачала по солдату за кожні 48 см територій у Бахмуті.

Росія пояснила, навіщо вдарила по житловому будинку в Кривому Розі 

У міноборони Російської Федерації цинічно прокоментували ракетний удар по житловому будинку в Кривому Розі, в результаті якого загинули 11 цивільних осіб.

Про це передають росЗМІ, інформує UAINFO.org з посиланням на Главком

«Сьогодні вночі Повітряно-космічні сили Росії завдали групових ударів високоточною зброєю великої дальності повітряного базування по місцях зосередження оперативних резервів ЗСУ, а також складу боєприпасів і озброєння іноземного виробництва», – йдеться у зведенні міноборони.  

Там заявили, що нібито «всі призначені об'єкти вражені і мета удару досягнута».

Нагадаємо, під час масованої атаки по Україні, у ніч проти 13 червня, російські війська випустили шість із 14 ракет по Кривому Рогу Дніпропетровської області. 

"У них все життя було попереду": з'явилося фото молодого подружжя, яке РФ вбила ударом по Кривому Рогу 

Унаслідок прильоту російської ракети в Кривий Ріг загинуло подружжя Давид та Ксенія Епельман. Їм обом було по 22 роки.

Фото загиблих потрапило до мережі. Відомо, що пара одружилася минулого року. Давид працював учителем молодших класів, пише Obozrevatel, інформує UAINFO.org.

Молоді люди жили на першому поповерсі п'ятиповерхівки, по якій РФ завдала удару. І саме біля їхньої квартири влучила російська ракета.

На Херсонщині після підриву Каховської ГЕС виявили холерну й кишкову палички: чим це загрожує  

У Херсонській області у воді зафіксували холерну й кишкову палички після підриву військами РФ Каховської гідроелектростанції. Спалахів хвороб поки що немає. Щоб не заразитися, варто вживати лише знезаражену, добре очищену воду, найкраще – бутильовану. Після падіння рівня затоплення колодязями можна буде користуватися лише після того, як їх прочистять і перевірять зразки в лабораторії.

Про це на брифінгові в Military Media Center розповів начальник відділу держеконагляду земельних ресурсів Державної екологічної інспекції України Олег Павленко. Він повідомив, що південь нашої країни зараз під постійним моніторингом, фахівці щодня відбирають проби води, роблять аналізи, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Дуже великої забрудненості немає, але вже є кілька випадків виявлення холерної та кишкової паличок. Із нами паралельно робить аналізи санепідемстанція, яка відстежує санепідеміологічну ситуацію, адже затопило дуже багато населених пунктів, надвірних будівель, каналізацій. Ми досліджуємо воду з хімії, а вони – з біології", – сказав Павленко.

В офіційному Telegram-каналі Штабу ліквідації наслідків вибуху Каховської ГЕС також заявили, що спалаху інфекційних хвороб станом на 13 травня не сталося. "Однак фахівці наголошують на важливості профілактичних заходів", – йдеться в пості.

Путін затвердив денонсацію договору з Україною про Азовське море та Керченську протоку 

Сьогодні, 13 червня, російський диктатор Володимир Путін підписав прийнятий напередодні закон про денонсацію Росією договору з Україною про співпрацю у використанні Азовського моря і Керченській протоці. Документ опублікований на офіційному порталі правової інформації.

Закон набирає чинності з дня публікації, інформує UAINFO.org з посиланням на Главком

У супровідних матеріалах пояснюється, що Росія вважає Україну такою, що «втратила статус прибережної держави» щодо акваторій у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Агресор вигадав, що після фейкового референдуму і спроби анексії територій цих областей берега Азовського моря і Керченської протоки нібито стали належати тільки Росії.

Нагадаємо, договір з Україною про співпрацю у використанні Азовського моря та Керченської протоки було підписано 24 грудня 2003 року. У ньому наголошується, що всі питання, що стосуються Азовського моря та Керченської протоки, повинні вирішуватись лише мирними засобами спільно або за згодою Росії та України, а також наголошено на необхідності  збереження Азово-Керченської акваторії як цілісного господарського та природного комплексу, що використовується на користь Росії та України.

З днем Росії привітали дві країни, вони її територію і поділять, – Шейтельман

Росія "святкувала" свій день 12 червня. Країну-агресорку привітали Північна Корея і Білорусь, які зрештою можуть і поділити її територію.

"У росіян є вибір: стати як Білорусь або як Північна Корея. Це, мабуть, справедливо, що Росія розташована географічно між ними. Вона ж і політично, і соціально перебуває між цими країнами", – сказав Шейтельман.

У майбутньому Білорусь і Північна Корея можуть поділити між собою територію Росії. Одні росіяни скажуть, що є справжніми азійцями. Усе, що за Уралом, стане частиною Північної Кореї. А інші скажуть, що є європейцями й стануть Московською областю Білорусі.

"Сьогодні Росія – це держава навпаки. Там нагороджують убивць і мародерів", – зазначив Шейтельман.

Екснардепа Тараса Чорновола облили зеленкою і кинули в сміттєвий бак. ВІДЕО

Прихильники керівниці медичної служби батальйону "Вовки Да Вінчі" Аліни Михайлової у Києві облили невідомою рідиною з пляшки, зеленкою і кинули в смітник екс-народного депутат Тараса Чорновола за те, що він назвав Михайлову "подолігархічною ш*арою", повідомляє кореспондент УНІАН, інформує UAINFO.org.

Син видатного українського діяча В'ячеслава Чорновола - Тарас 29 травня опублікував пост у своєму телеграм-каналі з фрагментом інтерв'ю Аліни Михайлової українській журналістці Яніні Соколовій, де обурився, що нібито "зелено-ватних мразот" запрошують на передачі, а "чесним людям" і слова не дають сказати. 

Нагадаємо, що 10 березня в центрі Києві українці відправили в "останню подорож" українського героя Дмитра Коцюбайла. Його поховали на Аскольдовій могилі в Києві. 

Наречена загиблого українського героя-легенди Дмитра Коцюбайла, відомого за позивним "Да Вінчі", розповіла моторошні подробиці про те, як втрачала коханого на власних руках.  

Знесилений собака обіймає ногу рятувальника: фотограф Данило Павлов розповів історію знімка з Херсона, який облетів увесь світ 

Данило Павлов – український фотограф-документаліст. Він виїхав на затоплену Херсонщину того ж дня, коли росіяни підірвали Каховську ГЕС. Його зворушливий кадр із собакою, який вхопився за ногу волонтера, облетів українські та світові ЗМІ. Фото називають символом цієї трагедії.

У ніч проти 12 червня фотограф повернувся з відрядження. Данило Павлов розповів сайту ТСН.ua про масштаби катастрофи на півдні України, яку побачив на власні очі. А також що відомо про подальшу долю врятованої тварини, інформує UAINFO.org.

Нещодавно ви повернулися із затопленої Херсонщини. Що побачили там, які масштаби трагедії?

Повернувся вчора, майже так під ніч. Я думаю, що це найбільша катастрофа, яка впливає на природу, на величезну територію, довкілля від початку війни. Масштаби дійсно вражають. Я не знаю, як буде далі, тому що вже починає відходити вода, відчувається неприємний запах. Можна побачити померлих тварин, птахів. Вчора ми припливли до затопленого району Острів. На воді дуже багато плям, пахне солярою. Вода теж забруднена.

Як відбувалася рятувальна операція?

Вона проходила під російськими обстрілами. Це те, що дуже сильно злить, просто вже немає жодних сил дивитися. Як можна бути настільки нелюдами? Кожен раз пробивають якесь дно, мені здається. Тобто вони обстрілювали пункт, куди доставляють людей, де ДСНС намет. Туди доправляли літніх жінок, неходячих із затопленого житлового масиву, де багато багатоповерхових будинків, приватний сектор. Великий район, який повністю затоплений.

Що було найважче?

Спостерігати постійно людське горе. Самому стає морально дуже зле і, мабуть, це найважче. Коли бачиш, як люди прощаються, коли не знають, куди їм діватися. В людини повністю одномоментно зникло все, все нажите. Коли в людини навіть немає документів, тому що все потонуло. В очах розгубленість людей - це дуже важко. Коли хтось втратив близьких або не може зв’язатися, вони залишилися десь на Острові. Немає зв’язку.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини