MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 червня 2023

92 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 червня.

Зеленський заявив, що Росія хоче підірвати ЗАЕС: навіщо це Путіну 

Росія має намір підірвати Запорізьку атомну електростанцію для дестабілізації ситуації в Україні.

Таку заяву в інтерв’ю американському телеканалу NBC News зробив президент України Володимир Зеленський, зазначивши при цьому, що агресор зацікавлений в тому, щоб світ натиснув на Київ, вимагаючи "зупинити конфлікт", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Якщо нам масово передадуть військове обладнання, яке зараз перебуває на балансі у наших партнерів, ми швидше переможемо", – заявив президент і наголосив, що передача Україні західної техніки невеликим партіями лише продовжує тривалість російсько-української війни.

Ситуація на ЗАЕС

Станом на 14 червня 2023 року повідомлялося, що ситуація на ЗАЕС стає все більш небезпечною. За вказівкою Москви на станції немає автоматичного моніторингу рівня радіації. Росіяни знищили можливість реагування на аварії, немає обладнання та пожежної частини на випадок можливої аварії.

ЗСУ мають успіхи у наступі майже по всій лінії фронту: карти боїв ISW

Українські військові мають успіхи майже по всій лінії фронту - просування фіксуються на сході та півдні. В той же час росіяни мають обмежені успіхи поблизу Бахмута.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org.

Ситуація в Луганській та Харківській областях

15 червня російські війська продовжили обмежені наступальні дії на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Стельмахівки (16 км на північний захід від Сватового), Виїмки (25 км на південь від Кремінної) та Веселого ( 31 км на південь від Кремінної).

14 червня російські джерела стверджували, що підрозділи 6-ї загальновійськової армії (ЗВО) вели штурм у напрямку Куп’янська і що російські війська продовжують утримувати плацдарм на західному (правому) березі річки Оскіл поблизу Масютівки (13 км на північний схід від Куп'янська).

15 червня речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий повідомив, що російські війська посилили вогонь з непрямого наведення на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна.

З'явилося відео одного з найсмертоносніших ударів HIMARS по росіянах під Кремінною

З'явилося відео імовірного удару HIMARS по підрозділу 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії ЗС РФ під Кремінною, який, за свідченням рашистських "воєнкорів" ліквідував сотні солдатів РФ.

Кадри удару опублікувала OSINT-спільнота DeepState, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.  

"Ураження особового складу ворога на околицях Житлівки за підтримки підрозділу аеророзвідки "Дикі бджоли" 518 батальйону "Дике поле" 1 ОБрСпП", - йдеться у дописі дослідників.

Водночас інша OSINT-група GeoConfirmed, проаналізувавши дані з відео, підтверджує, що саме ці кадри зроблено під час удару по росіянах  під Кремінною, про який кілька днів тому писали "воєнкори". 

Зокрема, аналітики вказують на кількість вантажівок, імовірно, це були вантажівки для перевезення особового складу, кожна з яких здатна вміщувати не менш як 30 солдатів.

Крім того, OSINT-дослідники нарахували два різних вибухи - можливо, удари з HIMARS вольфрамовими снарядами. Принаймні один снаряд "прилетів" поблизу транспортних засобів, інший - у ліс, де могли у затінку перебувати загарбники в очікуванні на генерала.

На основі кількості вантажівок для перевезення військ та інших ТЗ аналітики припускають, що йдеться про сотні ліквідованих окупантів. 

Без другої хвилі навряд чи завершимо, – Жданов розповів, яким може може бути контрнаступ ЗСУ 

ЗСУ готуються до контрнаступу та деокупації Півдня зокрема. Головне завдання українських захисників – від Дніпра у напрямку Волноваха – Маріуполь пробити коридор до Азовського узбережжя. 

Таку думку 24 Каналу озвучив військовий експерт Олег Жданов. За його словами, без другої хвилі контрнаступу навряд чи ЗСУ повністю завершать активні бойові дії з виходом на кордон 1991 року, інформує UAINFO.org

"Думаю, що без другої хвилі контрнаступу навряд чи ми повністю завершимо активні бойові дії з виходом на кордон 1991 року. Тому потрібно дочекатись його початку, щоб у нас був наявний матеріал, з якого ми зможемо робити висновки", – вважає він.

Деокупація Півдня

На думку Жданова, що звільнення Південного напрямку може тривати декілька місяців. Усе залежить від стійкості оборони росіян. Висновки можна буде робити після двох – трьох днів бойових дій.

Читайте також: "Усе ще попереду". Справжнього контрнаступу ЗСУ ми наразі не побачили – президент Чехії

"Наскільки буде стійка оборона, наскільки російські війська будуть спроможні чинити опір – це головний показник тривалості або ймовірної успішності нашого контрнаступу", – підкреслив військовий експерт.

Столар та Черновецький витратили найбільше на рекламу в Facebook — ЧЕСНО 

За останні 90 днів в Україні було витрачено понад 240 тисяч доларів на Facebook рекламу, що стосується соціальних та політичних питань. Такі результати показало дослідження Руху ЧЕСНО, інформує UAINFO.org.

З-поміж політиків найбільше витратив фігурант Реєстру Zрадників нардеп від забороненої ОПЗЖ Вадим Столар. Через сторінку свого іменного фонду він витратив за кілька місяців понад 7 тисяч доларів.

Друге місце за витратами посів ще один фігурант Реєстру Zрадників, колишній мер Києва Леонід Черновецький. Здебільшо рекламні кампанії були направлені на просування його відео-блогів.

Загалом у топ-10 увійшли три представники партії “Слуга народу”, два — “За майбутнє”, один — “Європейської солідарності”. Вадим Столар представляє парламентську групу “Відновлення України”.

“Нині ми спостерігаємо зростання витрат на політичну рекламу у Facebook, яка майже повністю зупинилася 24 лютого минулого року. Проте змінилися теми найдорожчої реклами — тепер найбільше витрачають благодійні фонди. Окрім Вадима Столара цей шлях обрав Петро Порошенко — сторінка рекламує діяльність його фонду та ГО “Справа громад”. Водночас є тренд на зменшення бюджетів рекламних кампаній політиків”,  — пояснює лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

В Україні засудили "експерта" з каналів Медведчука, який закликав до "демонтажу" України 

За матеріалами СБУ до 10 років тюрми засуджено "експерта" з телеканалів Медведчука, який закликав до "демонтажу" України.

Про це повідомляє Служба безпеки України, інформує UAINFO.org.

На основі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки України, вдалося засудити прокремлівського пропагандиста Михайла Шпіра.

Зловмисник вихваляв агресивну політику військово-політичного керівництва росії та виправдовував тимчасову окупацію нашої держави.

Також він агітував до фізичної розправи над українськими військовими і дискредитував одну із релігійних конфесій в нашій державі.

До початку повномасштабного вторгнення чоловік регулярно виступав в ефірах «медіахолдингу Медведчука» та позиціонував себе як "експерт".

Щоб уникнути правосуддя, Шпір ще у 2020 році втік до москви, а після початку повномасштабного вторгнення рф був одним із перших пропагандистів кремля, який підтримав дії російських окупантів.

"Русскій воєнний корабль, іді ..." – визнана найкращою маркою світу у 2022 році 

"Укрпошта" отримала три почесні відзнаки престижної премії "World Post & Parcel Awards 2023", зокрема, марка "Русскій воєнний корабль, іді ..." – визнана найкращою у світі у 2022 році.

Про це повідомляється на сайті "Укрпошти", передає Економічна правда, інформує UAINFO.org.

Так, "Укрпошта" стала кращою і в категорії "Філателістична кампанія року". Тираж поштового випуску "Русскій воєнний корабль, іді..." склав 5 млн примірників.

"2022 рік став для української філателії роком перезавантаження, піднесення та справжнього розквіту. Приклад "Укрпошти" довів, що ця галузь може мати надзвичайний попит та популярність. Українською філателією стали цікавитися не лише всередині країни, а й у світі", - зазначають в "Укрпошті".

Повідомляється, що про українські марки писали світові медіа: CNN, the Guardian, The Times, The Washington Post, Bloomberg та ін. 

Поштова марка "Русскій воєнний корабль, іді..." тепер представлена в експозиції Смітсонівського поштового музею у Вашингтоні.

Екземпляри поштових марок України воєнного часу є в колекціях лідерів держав і глав міжнародних організацій, які відвідували Україну вподовж 2022 року. 

Путін значною мірою втратив владу в Росії: колишній радянський розвідник назвав ознаку 

Російський диктатор Володимир Путін у своїй країні значною мірою втратив владу.

Лідер росіян зараз поводиться ситуативно, розповів його однокурсник, колишній співробітник Комітет державної безпеки СРСР Юрій Швець в інтерв'ю журналісту й засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

 "...По-моєму, навіть далеко, кудись на два-три кроки, (Путін - Ред.) не дивиться. Він значною мірою, за моїми спостереженнями, втратив владу в країні. Значною мірою!" - вважає екс-розвідник.

Читайте також: Олександр Сотник: Поки при владі Путін – війна триватиме: у Кремлі зашепотілися про зміну портрета

За словами експерта, сварка між ватажком приватної військової компанії "Вагнер" Євгеном Пригожиним і міністром оборони РФ Сергієм Шойгу "свідчить про те, що держава некерована".

"...Не може в державі у стані війни таке відбуватися! Те, що говорить Пригожин, - це дика дискредитація керівництва збройних сил Російської Федерації…", - додав Швець.

Росія на форумі у Санкт-Петербурзі похвалилася вкраденою мелітопольською черешнею 

Росія зовсім не соромиться того, що має статус не тільки держави-терориста, а й країни-мародера. На міжнародному економічному форумі, який традиційно проходить у Санкт-Петербурзі, так званій культурній столиці РФ, офіціанти пропонують гостям мелітопольську черешню, вкрадену на тимчасово окупованому Запоріжжі, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Відповідні кадри опублікували тамтешні ЗМІ. Враховуючи напис на склянках з ягодами, організатори заходу, куди приїде особисто диктатор Володимир Путін, пишаються "трофейним" українським урожаєм. 

Зазначимо, що міжнародний економічний форум у Пітері справді велика подія, куди в минулі роки приїжджали фінансові аналітики, політичні експерти та державні керівники зі 130 країн світу. Однак тепер, коли Росія продовжує терор та вбивства в Україні, припинила свою легітимність на світовій арені, захід має досить жалюгідне та непереконливе видовище.

"Володимир Путін ухвалив рішення..." У Росії заявили про проведення альтернативної Олімпіади за участю "найкращих спортсменів світу" 

Кремлівський диктатор Володимир Путін наказав своїм поплічникам організувати так звані Ігри дружби у 2024 році. Спортивні змагання відбудуться у вересні і не перетинатимуться з Олімпійськими іграми в Парижі, але стануть альтернативою головним стартам чотириріччя.

Про це заявив секретар ради при президенті Російської Федерації з розвитку фізичної культури та спорту Марат Філіппов, пише сайт пропагандистського телеканалу "Матч ТВ". Він додав, що на турнірі, який планують проводити, як і ОІ, раз на чотири роки, мають виступити "найкращі спортсмени світу", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Володимиром Путіним ухвалено рішення про проведення у вересні 2024 року "Ігор Дружби", підготовка розпочалася. Опрацьовується програма змагань, планується участь найкращих спортсменів світу. Це не разовий захід. Планується проведення раз на чотири роки", – сказав Філіппов.

"Ігри дружби" – це комплексні міжнародні змагання під егідою міністерства спорту Російської Федерації, зазначили російські пропагандисти.

Рибніков: На який гачок українські спецслужби зловили Байдена?

Те, що українські карателі підловили американського диктатора Джозефа Байдена на якийсь жорсткий компромат і керують ним по радіо, давно вже ні для кого не секрет, проте який саме це компромат, поки до кінця не ясно, - надто вже його багато...

Про це у своєму новому фейлетоні пише журналіст, визнаний майстер сатири Василь Рибніков, інформує UAINFO.org.

Вчора незалежний російський журналіст-розслідувач Володимир Соловйов заявив, що, за його відомостями, українська влада дала Байдену хабар міченими купюрами, зняла процес і тепер водить за собою цю дорослу дитину, як бичка на мотузочці, шляхом зухвалого шантажу, але чи достатньо звичайного хабара для того, щоб Байден не зірвався з гачка? Зрештою, усі й так знають, що в українській корупції замішані і Байден, і син Байдена, і донька Байдена, і батько Байдена, і навіть дідусь Байдена - нью-йоркський мормон-шатун Володимир Спиридонович Байден. Шантажувати Байденів хабарами - це якийсь російський рок проти наркотиків, тобто дурниця. Тут має бути компромат значно потужніший.

Що б, наприклад, подумала про Байдена світова громадськість, якби дізналася, що ще в далекому 2006 році, прогулюючись Чорною площею у Вашингтоні, Байден поцілував у живіт хлопчика-трансгендера Чікіту? Або що Байдену через підставних осіб належить популярна в США текіла "Байденка", кошти від продажу якої він спускає на стовбурові клітини і ванни з маральськими рогами? Або що насправді Байден лисий, і його фактичний зріст - метр шістдесят один у підборах і папасі? Що за часів Холодної війни, коли Володимир Володимирович Путін, наприклад, служив бойовим льотчиком на підводному човні й тренував Юрія Гагаріна використовувати дзюдо в невагомості, Байден носив кличку "недопалок", завідував занюханим гей-клубом ЦРУ в західнонімецькому Брухзалі та крав банкетки, а коли припекло, втік назад до США, попутно пригнавши з собою автомобіль "Жигулі" і причіп "Скіф"? Що після розвалу США Байден зі своїми друзями-бандитами сколотив кооператив "Онтаріо" і крутив через нього чорний нал від продажу російської гуманітарки - мороженої тюрі?..

Будь-яка б нормальна людина вдавилася, якби про неї таке дізналися, чого вже там, і Байден тут не виняток. Маючи під руками такий компромат, українська розвідка може контролювати будь-який крок американського президента. Так, нещодавно Байден намагався заборонити Україні вступати в НАТО і вже навіть приготував звернення до Путіна із проханням про скасування російських санкцій, що забороняють родичам Байдена купатися в Клязьмі, - але тут вийшов знаменитий ролик із загрозливо мовчазним Будановим (усі відразу зрозуміли, для кого він насправді призначався), і Байден знову дав задню. У Росії з гіркотою усвідомили: Америка готова до переговорів, але київські ляльководи забороняють, Зеленському потрібна війна до останнього американця. І не дивно: легковажний Байден кожен день дає українським карателям нові приводи обплутувати себе компроматом по руках і ногах.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини