MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 вересня 2023

85 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 вересня.

Українські військові звільнили вже 47 квадратних кілометрів під Бахмутом – Міноборони

Сили оборони України звільнили вже 47 квадратних кілометрів під Бахмутом, з них 3 кв км - протягом минулого тижня.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі, інформує UAINFO.org.

“На Бахмутському напрямку противник веде обороні дії з метою стримування просування наших військ та безуспішно здійснює спроби відновити втрачене положення у районах Кліщіївки, Курдюмівки, Озарянівки Донецької області. В районі Кліщіївки маємо певні успіхи. Загалом звільнено під Бахмутом 47 кв км. Протягом минулого тижня звільнена площа збільшена на 3 кв км”, – сказала Маляр.

За її словами, на Куп’янському напрямку наші сили оборони відбивають по декілька ворожих атак за день і не дають ворогу просуватись вперед. Водночас кількість обстрілів з боку росіян залишається високою.  

Також, за її словами, на Лиманському напрямку противник веде безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки, Білогорівки Луганської області та продовжує перегрупування військ.

Заступниця міністра оборони поінформувала, що на Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на наступі з метою покращення тактичного положення. Там ворог безуспішно наступав у районах Сєверне, Авдіївка, Мар’їнка, Красногорівка, Новомихайлівка Донецької області.

Росіяни дуже хвилюються: військовий експерт Роман Світан назвав зброю, здатну знищити Кримський міст. ВІДЕО 

Російські загарбники у тимчасово окупованому Криму хвилюються через постійні атаки на Кримський міст і намагаються зберегти незаконну конструкцію. Окупанти ставлять бонові загородження навколо мосту та розраховують на свою протиповітряну оборону.

У той же час для знищення мосту необхідно використовувати дуже потужну зброю. Про це в ефірі "24 каналу" розповів військовий експерт Роман Світан, інформує UAINFO.org  з посиланням на OBOZREVATEL.

За його словами, повітряні безпілотники не зможуть завдати суттєвої шкоди конструкціям Кримського мосту. Тому для його знищення необхідно застосовувати далекобійні ракети.

Світан наголосив, що зруйнувати Кримський міст можуть снаряди з бойовою частиною близько 500 кг. При цьому він додав, що йдеться не лише про західну зброю, а й про ракети вітчизняного виробництва.

Командир батальйону "Крим" анонсував захід на півострів: коли буде щось серйозне 

Контрнаступ ЗСУ триває, і як би він не відбувався, українські воїни будуть щось робити на території поки ще окупованого росіянами Криму.

Швидше за все, говорити потрібно вже не про диверсійну роботу, розповів командир батальйону "Крим" Іса Акаєв під час інтерв'ю УНІАН. "...Ми будемо потихеньку заходити в Крим. Думаю, через два, максимум, три місяці буде щось серйозне", - заявив він, інформує UAINFO.org.

За словами комбата, якщо наші бійці зможуть зайти на півострів і там закріпитися, то деякі окупанти самі будуть здаватися в полон, хоча і знайдуться ті, які будуть чинити опір до смерті.

"Ви багато чого не знаєте": російський пілот, який перегнав в Україну Мі-8, закликав інших окупантів зробити так само

В Головному управлінні розвідки Міноборони розкрили деталі спецоперації під кодовою назвою "Синиця", під час якої російський пілот Максим Кузьмінов перегнав на територію України гвинтокрил Мі-8. У рамках цієї операції Україна отримала не тільки новий російський гвинтокрил з броньованою кабіною, а й цінні свідчення про авіацію РФ.

Про це йдеться у документальному фільмі "Збиті льотчики Росії", який опублікували на офіційному Youtube-каналі ГУР МО у неділю, 3 серпня. Спецоперація була проведено Воєнною розвідкою, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

28-річний командир Мі-8 Кузьмінов служив у 319-му окремому вертолітному полку армійської авіації Росії ― в/ч 13984 із пунктом постійної дислокації у Приморському краї РФ. Нині він перебуває у безпеці та надає українським розвідникам дуже цінні свідчення про ворожу російську авіацію, системи зв'язку та аеродромну мережу.

Він розповів, що першим зв'язався з ГУР. Українські розвідники запропонували йому гарантії безпеки, нові документи, грошову компенсацію та винагороду. Далі розпочалося планування перельоту пілота разом з гелікоптером.

Росіянин заявив, що основним мотивом його вчинку було повне несприйняття повномасштабної війни, розпочатої Росією. Він зазначив, що не хотів бути причетним до воєнних злочинів, які держава-агресор вчиняє в Україні.

Кузьмінов наголосив: дії Москви – геноцид українського народу, але перемога буде за Україною, оскільки українці максимально згуртовані і їм допомагає весь світ.

Папа Римський привітав з Днем народження Чингісхана і закликав до "монгольського миру" 

Під час візиту до Монголії Папа Римський Франциск похвалив Монгольську імперію і закликав до "монгольського миру" на Землі.

Про це повідомляє пресслужба Ватикану, передає 24 Канал, інформує UAINFO.org.

Понтифік заявив, що спроможність імперії упродовж століть "утримувати такі далекі й різноманітні землі" свідчить про "дивовижну здатність бачити видатні якості народів, які жили на цій величезній території, і ставити ці якості на службу спільному розвитку". 

"Цю модель слід цінувати й заново запропонувати в наш час. Дай Боже, щоб сьогодні на цій Землі, спустошеній незліченними конфліктами, з повагою до міжнародного права відбулося відновлення того, що колись було Pax Mongolica, а саме – відсутність конфліктів… Нехай же темні хмари війни розвіються, зметені твердим прагненням до всесвітнього братерства, в якому напруженість вирішується шляхом зустрічей і діалогу", – сказав Папа.

"Між Туреччиною і Росією війна": перекладач припустився епічної помилки на зустрічі Путіна і Ергодана. ВІДЕО 

На зустрічі президента Туреччини Реджепа Ердогана з кремлівським диктатором Володимиром Путіним перекладач припустився епічної помилки. Він заявив, що між Туреччиною та Росією йде війна.

Після невеликої паузи перекладач заявив, що війна йде між РФ та Україною. Фрагмент казусу на зустрічі турецького президента з воєнним злочинцем опубліковано в Telegram, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Під час слів про "війну" між Росією та Туреччиною кремлівський диктатор різко підняв погляд на Ердогана, а потім полегшено зітхнув, коли зрозумів, що це просто помилка перекладача. Втім, навіть із цього казусу російські пропагандистські ЗМІ вигадали, як вкотре розхвалити свого диктатора. 

Пропагандисти назвали реакцію Путіна "безцінною", мовляв, диктатор зберіг повну незворушність. РосЗМІ не змогли пройти повз помилки перекладача і "заспівали дифірамби" воєнному злочинцю.

"Володимир Путін і бровою не повів, продемонструвавши витримку. Помилка перекладача не збентежила президента Росії. Путін показав, що нічого страшного не сталося, і зустріч продовжилася в звичайному режимі", – видали пропагандисти.

Лія Ахеджакова виправдалася за прапор України на виступі в Бремені та заявила про "провокацію": у Росії випустили гучну заяву 

Відома радянська та російська актриса Лія Ахеджакова, яка публічно підтримала Україну після повномасштабного вторгнення, нібито виправдалася за ситуацію у німецькому театрі в Бремені, коли вона вийшла на сцену з великим синьо-жовтим прапором. У пропагандистських росЗМІ поширили цитату артистки, де вона заявила, що прапор їй непомітно підсунув "провокатор".

У достовірності слів актриси не можна бути до кінця впевненими, оскільки російські псевдожурналісти із "Газети.Ru" могли їх перекрутити, інформує UAINFO.org  з посиланням на OBOZREVATEL.

Втім, зараз МВС Росії розпочало перевірку щодо Ахеджакової за статтею про "дискредитацію" російської армії. І саме після цього актриса нібито зреклася підтримки України в Бремені.

"Що ви несете? З яким я вийшла прапором? Мені якийсь провокатор, подавали квіти, і він мені сунув цей прапор. Це було у місті Бремені, на поклонах, люди квітами мене засипали, і з одним букетом виявився прапор. Я спочатку думала, що це шарфик. Це провокатори спеціально зробили", – поділилися пропагандисти заявою зірки радянського кіно.

Нагадаємо, 27 липня цього року у місті Бремен, Німеччина, відбулася вистава "Мій онук Веніамін" за участю Ахеджакової. У мережі стало вірусним відео, на якому актриса стоїть із прапором України в руках під час поклонів під бурхливі оплески глядачів.

"Марченко не дружила з мізками": стало відомо, як дружина Медведчука на "Х-Факторі" просувала маячню про "народи Криму і Донбасу" 

Протягом багатьох років Оксана Марченко була обличчям українського телебачення, зокрема каналу СТБ, де вела рейтингові талант-шоу. Але вже у 2014 році стало зрозуміло, що дружина кума Путіна, проросійського депутата Віктора Медведчука підтримує політику Кремля та наративи російської пропаганди. Про це розповів один із суддів "Х-Фактора" та "Україна має талант", продюсер та шоумен Ігор Кондратюк.

Після анексії Криму та початку війни на Донбасі Марченко замовкла, що дуже стурбувало Кондратюка. Втім, ведуча продовжила працювати на "Х-факторі". Про конфлікт із нею продюсер розповів в інтерв'ю для YouTube-каналу "DW Українською", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Наші стосунки охолонули після травня 2014 року. Вже з березня ми не спілкувалися. Тоді я запитав керівників каналу відразу після окупації Криму: "А Оксана що, нічого не скаже?". Мені сказали, що "вона доросла дівчинка" і "будемо стежити", – згадав Кондратюк.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини