MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 вересня 2023

84 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 вересня.

Українські війська просунулися на кількох напрямках: карти боїв ISW

Збройні сили України 5 вересня досягли успіхів на південь від Андріївки та в районі Кліщіївки. Також, просунулися в районі Роботиного та на північний захід від Вербового. Через потужні артилерійські обстріли ЗСУ окупанти втрачають моральний бойовий дух.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org.

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Український Генштаб повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні операції поблизу Новоєгорівки та Білогорівки. Російський агрегатор новин стверджував, що сили РФ нібито просунулись поблизу Синьківки та Петропавлівки. 

Російські джерела стверджували, що 5 вересня українські війська проводили наступальні дії поблизу Кремінної.

Ракетний удар по ринку в Костянтинівці: 16 загиблих, серед яких є дитина, багато поранених. ФОТО, ВІДЕО

Російська терористична армія у середу, 6 вересня, завдала ракетного удару по ринку в місті Костянтинівка Донецької області. На місці трагедії загинуло 16 людей, серед яких є дитина. Також 20 людей поранено. 

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує UAINFO.org.

"Внаслідок обстрілу ринку вже відомо про 16 загиблих, з них 1 дитина. Щонайменше 20 людей поранено. Мої щирі співчуття родинам та близьким.Всі служби працюють. Пожежу локалізовано. Допомагаємо постраждалим. Дякую рятувальникам, поліцейським і медикам, які працюють на місці", – написав Шмигаль.

Зеленський відреагував на прийняття закону про е-декларації без важливої поправки

Президент України Володимир Зеленський має проконсультуватися із профільним міністром перед тим, як ухвалювати рішення щодо закону про відновлення електронного декларування в Україні.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на заяву Зеленського на прес-конференції з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, інформує UAINFO.org.

У президента запитали, чи буде він підписувати закон про електронні декларації у тому вигляді, у якому за нього проголосували нардепи.

"Я маю спершу провести консультації зі Стефанішиною (віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції - ред.) і потім вирішувати підписувати чи накладати вето", - відповів Зеленський.

"Наш план – перемога, без жодних обговорень". Умєров зробив заяву після призначення міністром оборони

Рустем Умєров (Фото:Рустем Умєров / Rustem Umerov via Facebook)

Новий міністр оборони України Рустем Умєров прокоментував своє призначення.

У середу, 6 вересня, Умєров написав у Facebook, що нова посада – водночас виклик для нього і обов’язок «як громадянина і гідного сина свого народу", інформує UAINFO.org/

"Наша головна мета — перемога. Зроблю все від себе можливе та неможливе для перемоги України — коли ми звільнимо кожен сантиметр нашої країни та кожну нашу людину. Тих, хто, на жаль, тимчасово в полоні — обов’язково повернемо. Всіх — дітей, військовополонених, політв’язнів, цивільних. Повернемо нормальне та гідне життя в українські міста, які, на жаль, тимчасово окуповані. Ми знаємо, що люди там чекають на нас. Бо це наші люди і наші території", — наголосив він.

Новий міністр наголосив, що спротив однієї людини — це спротив усієї країни, а за кожним захисником стоїть 42 мільйони українців і міністерство, яке "зробить усе для захисту та забезпечення всіх наших людей". Він додав, що українці, їхнє життя та гідність є найвищою цінністю та пріоритетом уряду.

"Україна сьогодні — це вільні люди вільного світу, які захищають фундаментальні цінності демократії та прав людини. Ми воюємо за це! І наш план — перемога! Без жодних відтінків та обговорень. Слава Україні!", — закінчив Умєров. 

Мер Борисполя пішов служити у ЗСУ

"Найголовніше для нас сьогодні – здобути перемогу. Ця боротьба потребує дій. Від кожного з нас. Розпочався мій шлях як військовослужбовця ЗСУ. Кожен має бути готовий стати на захист України", - про це у Фейсбуці написав мер Борисполя Володимир Борисенко, інформує UAINFO.org.

"Суспільство має усвідомити, що коли один із військових зазнає поранення чи, не дай Боже, гине, то на його місце має прийти інший. Не має значення хто ти: міський голова, депутат, підприємець, водій, механік… Саме зараз настав вирішальний і переломний момент війни. Від кожного залежить подальша доля цілої країни.

Запитайте себе: що ви будете згадувати про ці часи? Хто ви у цій війні? Ті, хто покладає відповідальність на інших? Чи ті, хто стане силою, що здобуде перемогу? Долучайтеся до лав Збройних Сил України. Ця війна триває не одне століття і нам випав шанс не передати її дітям.

Честь маю! Слава Україні!", - завершив мер. 

Румунія підтвердила падіння російського "шахеда" на своїй території: "Таке неможливо оминути"

Міністр оборони Румунії Анхель Тілвар підтвердив, що частини російського безпілотника впали на румунську територію. 

Про це пишуть CNN та румунське видання Digi24, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Міністерство оборони спочатку заперечувало повідомлення на початку цього тижня про те, що частини російського безпілотника впали на румунському березі Дунаю, проте 6 вересня країна підтвердила цю інформацію. 

Костянтин Спону, речник Міністерства оборони, що міністр Анхель Тілвар перебуває в Чаталкьой, і що слідчі групи MApN, які досліджують цей район, повідомили ввечері про "серію фрагментів, які можуть бути частинами з безпілотника". Він додав, що вживаються додаткові заходи для забезпечення безпеки повітряного простору. 

Міністра супроводжують начальник Генерального штабу оборони Даніель Петреску та начальник штабу Військово-повітряних сил Віорел Пане, а також префект Тульчі.

"Таку ситуацію не можна вважати чимось, що можна обминути мовчки", - підкреслив Спону.

Банки перевіряють перекази українців: як це відбувається, що обов'язково проконтролюють і як не потрапити під фінмоніторинг

В Україні банки проводять фінансовий моніторинг та мають контролювати операції всіх своїх клієнтів. Під обов'язкову перевірку підпадають великі перекази, операції з політично важливими особами, операції з готівкою. Однак також можуть перевірити будь-яку "підозрілу" операцію.

Видання The Page описало головну інформацію про фінмоніторинг зі статті юриста YouControl Катерини Подерні. Вона озвучила основні правила фінансового моніторингу, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZREVATEL..

Як банки перевіряють клієнтів. Вони збирають всю загальнодоступну інформацію про своїх клієнтів із джерел публічної інформації у формі відкритих даних та таких систем, як YouControl.

Також можуть вимагати документального підтвердження джерел походження коштів на перевірки законності угод. Перевірки проводяться як на етапі встановлення ділових відносин, а й у протягом період обслуговування клієнта у банку.

Вас обов'язково перевірять, якщо:

  • зробити транзакцію у сумі від 400 тис. грн;
  • хтось із сторін-учасників фінансової операції має реєстрацію, місце проживання або місцезнаходження, рахунок у РФ чи державі, яка не виконує або неналежним чином виконує рекомендації міжнародних, міжурядових організацій
  • фінансові операції політично важливих осіб, членів їхніх сімей та інших пов'язаних із ними осіб;
  • платіжні операції з переказу коштів за кордон;
  • фінансові операції з готівкою (внесення, переказ, отримання коштів);
  • фінансові операції електронного е-резидента

Окремо фінмоніторингу підлягають так звані "підозрілі операції", і для них сума не має значення. Наприклад, якщо суб'єкт первинного фінансового моніторингу має підозру, що фінансові операції є результатом злочинної діяльності або пов'язані або стосуються фінансування тероризму або фінансування поширення зброї масової поразки.

"Втомилася втрачати": блогерка Тетяна Коряк спробувала виправдатися після скандалу з ЗСУ. ВІДЕО 

Блогерка-мільйонник Тетяна Коряк вийшла на зв'язок зі своїми підписниками в Instagram і спробувала виправдатися за свої слова відносного того, що "ЗСУ – м'ясо".

Вона сказала, що з початку повномасштабного російського вторгнення закривала збори, донатила на армію, допомагала простим людям, бо любить свою країну і українців, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За її словами, вона багато втратила за час війни – рідне місто Бахмут, будинок, близьких і рідних людей. 

Крім того, раніше Коряк говорила про те, що якщо хтось ухвалив рішення піти на фронт, то це не означає, що всі повинні це зробити, якщо хтось страждає, то це не означає, що всі повинні страждати. Зараз же вона заявила, що розуміє біль кожної людини.

"Я розумію біль людей, який втрачають у цій війні, які пишуть мені щодня з проханнями про допомогу. Я по можливості їм допомагаю, чим можу - пощу петиції, збори. Тому що я люблю свою країну, люблю людей. Як би вони до мене не ставилися, я їх люблю і роблю це. Ви можете сприймати мої слова нервовим зривом, але я дійсно хочу, щоб в нашій країні настав мир. Тому що я втомилася втрачати близьких, рідних. Думаю, і ви втомилися. Тому я і виступила за те, щоб наша країна була в мирі і процвітанні", - додала Коряк.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини