MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 жовтня 2023

133 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 жовтня. 

"Почалась у 2008-у". Данілов зробив заяву про Третю світову війну

Третя світова війна розпочалася у 2008 році, коли Росія вдерлася у Грузію. Конфлікт в Ізраїлі не останній, який сколихне світ найближчим часом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на секретаря Ради нацбезпеки та оборони України Олексія Данілова в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

"Третя світова війна почалася у 2008 році, коли РФ напала на Грузію, забрала частину території. Потім була ситуація лютого 2014 року. Просто вона (Третя світова, - ред.) знаходилася у такому прихолодженому стані. Зараз перейшла в активну, гарячу фазу", - сказав Данілов. 

Секретар РНБО назвав конфлікт в Ізраїлі наслідком загарбницької війни РФ проти України.

"Я впевнений, що це не остання війна, яку найближчим часом будемо з вами спостерігати. Світ прийшов у великий рух. Сьогодні можна стверджувати, що перехід від очікування Третьої світової майже закінчився", - додав він.

Путін стратегічно програв": Маломуж назвав цілі для ATACMS і пояснив, що означає рішення США

У майбутньому стратегічними цілями для ударів ракет ATACMS можуть стати пускові установки, а також склади боєприпасів та нафтобази, що, зокрема, розміщені на території окупованого Криму. Ці об'єкти забезпечують військові потреби російської армії та завдають ударів по території України.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA повідомив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж. Він також зазначив, що стратегічними цілями для ATACMS також можуть бути військові кораблі противника.

Як зазначив Маломуж, у Криму, зокрема, є два потужні комплекси, звідки окупанти запускають "Шахеди", пускові установки "Оніксів", також є великі склади боєприпасів та нафтобази. Ці об'єкти є важливими стратегічними цілями для ЗСУ. 

Водночас раніше Росія погрожувала, що передача Україні систем ATACMS і винищувачів F-16 означатиме початок протистояння між США і РФ. Кремль використовував сильний тиск, проте американська сторона не звертала на це увагу.

Маломуж зазначив, що рішення США про передачу цих ракет Україні демонструє те, що Америка не йде за сценарієм Росії та не ведеться на шантаж про загрозу застосування ядерної зброї.

Невидиме чорнило? На кадрах зустрічі Путіна й Герасимова помітили дивний "нюанс": мережа вибухнула жартами

Під час зустрічі в Ростові-на-Дону президент Росії Володимир Путін і голова Генерального штабу армії країни-агресора Валерій Герасимов сиділи перед порожніми аркушами паперу замість карт. Цей факт викликав нову хвилю жартів про двійників диктатора та "голого короля".

Про візит Путіна до штабу Південного військового округу, звідки здійснюється керівництво війни Росії проти України, пропагандисти заявили в ніч проти 20 жовтня. Вони поширили коротке відео, що показувало прибуття глави РФ до Ростова, його зустріч із Герасимовим і нараду з ним в якомусь кабінеті, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Інтернет-користувачі помітили: Путін і його підлеглий сиділи за столом, на якому лежали великі білі аркуші паперу – замість документів, планів чи карт.

"Росія використовує секретні невидимі чорнила на картах. Їх бачать тільки обрані", – пожартував Twitter-акаунт "Кремлевский пул РИА", який здебільшого постить вигідну Москві пропаганду.

Вибух пролунав у момент завантаження: в Мелітополі партизани підірвали авто з окупантами-мародерами. ВІДЕО

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області 20 жовтня українські партизани підірвали автомобіль російських загарбників. Так вони покарали ворогів, які грабували квартири мелітопольців.

Про це повідомив мер міста Іван Федоров. У своєму Telegram-каналі він опублікував кадри того, що залишилося від транспорту окупантів, інформує  UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA.

Нагадаємо: вночі п’ятниці місцеві жителі сповістили про вибухи в Мелітополі. За їхніми словами, найгучніше було в районі Авіамістечка, де ворог облаштував військову базу на аеродромі. Слідом за тим було чути гул техніки.

"За уточненою інформацією, нічний вибух у Мелітополі – це мінус авто з окупантами-мародерами", – пояснив Федоров.

Зазначається, що вказані загарбники постійно відслідковували і грабували порожні квартири в місті. Проте їхня злочинна діяльність не була непоміченою – маріупольські сили спротиву все відслідковували.

Прикметно, що під час чергового нічного полювання в районі Авіамістечка партизани підірвали ворожий автомобіль саме в той момент, коли загарбники завантажували всередину награбоване майно українців.

В Москві біля Кремля продають форму ЗСУ та рекламують це на всю країну

В Москві на всю країну рекламують, що біля Кремля продають військову форму Збройних Сил України (ЗСУ).

Таке оголошення нещодавно з’явилось на одному з найбільших російських сайтів безкоштовних оголошень, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Продавець зазначив, що продає за 10 тис. російських рублів (по середньому банківському курсу це складає 3 тис. грн) військову форму ЗСУ 48 розміру, яка нібито була у використанні. 

При цьому продавець вказав, що продає цю куртку біля Кремля – на "Охотному Ряду".

Як з’ясувалось, саме куртки ЗСУ зараз є ходовим товаром на російських сайтах продажів. Ще один окупант позавчора виставив на продаж також куртку з комплекту військової форми ЗСУ. За неї він просить також 10 тис. російських рублів. Місцем продажу він вказав місто Курган Курганської області, яке називають "воротами до Сибіру".

"Шампанське" та "коньяк" під забороною: в Україні хочуть штрафувати бізнес за використання назв брендів

В Україні можуть ввести штрафи за незаконне використання зареєстрованих брендів. Про це йдеться в проекті № 10162 про зміни Кодексу України про адміністративні правопорушення, який Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту, метою його прийняття є встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері схем якості для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, сфері географічних зазначень спиртних напоїв, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що за посилання на офіційні назви спиртних напоїв та їхнє географічне значення в описі, представленні та маркуванні алкогольних напоїв та харчових продуктів передбачається штраф в розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як йдеться в пояснювальній записці, закон "Про географічні зазначення спиртних напоїв" вводиться в дію 28 грудня 2024 року.

У Києві хочуть збільшити штрафи за балкони та прибудови до будівель 

У Києві хочуть підвищити розміри штрафів за балкони, тераси та інші добудови. Йдеться про історичні будівлі.

Про це повідомила голова Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова, повідомляє Liga.net, інформує  UAINFO.org.

За її словами, спочатку власнику приміщення виносять розпорядження, якщо він його не виконує – накладають штраф.

Штраф для фізичної особи становить 1700 грн., для юридичної особи – від 17 000 до 170 000 грн.

"Однак, ми ж розуміємо, що в розрізі збитків, завданих місту, це дуже мало, адже ми втрачаємо пам'ятник. Тому зараз ми опрацьовуємо зміни до законодавства про охорону культурної спадщини, де має бути (якщо парламент проголосує - УНІАН) збільшено суми штрафів", - зазначила посадовиця.

За її словами, у 2017 році Радою Європи було прийнято Нікосійську конвенцію, яка регулює кримінальну відповідальність за знищення пам'ятників. Конвенція набуде чинності, якщо її ратифікують п'ять країн, три з яких є європейськими. Україна також серед підписантів конвенції, проте досі її не ратифікувала.

Де живе епатажний "Викрадач ароматів" Шура Стоун, чому він емігрував та як змусив росіян слухати цькування їхньою ж мовою

У мережі добре знають епатажного блогера Шуру Стоуна, який називає себе "Викрадачем ароматів", знімає пародії на різних абстрактних персонажів та дає життя мемним виразам. Однак біографія гумориста не така весела, як його ролики. Шура Стоун – українець в еміграції, який змушений був покинути рідне місто близько 10 років тому через гомофобію.

Блогер став біженцем у Великій Британії, коли зміг довести, що його права утискали. Проте артист із теплом і любовʼю згадує Україну, підтримує її у війні з Росією та змушує російську аудиторію слухати насмішки над ними рідною мовою OBOZ.UA вирішив розповісти про життя та політичну позицію епатажного "Викрадача ароматів", інформує UAINFO.org.

Дитячі роки в Україні

Про юні роки блогера, якого звати Олександр Дмитренко, відомо вкрай мало. Він народився в Києві, де залишилися рідні знаменитості. Дитинство зірки було складним.

Батько Стоуна був алкоголіком та помер рік тому, а мама, яку блогер дуже любив, пішла з життя 10 років тому в день народження сина. Через статус біженця він не зміг повернутися додому на похорон і дуже складно переносив втрату.

У дитинстві Олександр Дмитренко мріяв, щоб батьки розлучилися, бо був свідком домашнього насильства. Його гомосексуалізм в Україні не приймали, тож через цькування блогер вирішив емігрувати.

Нове життя в Англії

Процедура отримання статуса біженця була для зірки непростою. Спершу йому довелося з адвокатами збирати докази та проходити інтервʼю, а згодом артист опинився в хостелі для людей без житла. Британці допомогли українцю адаптуватися, знайти роботу та винайняти квартиру. В майбутньому киянин планує отримати громадянство, для чого вже здав екзамен на знання мови, історії та культури Великої Британії.

У Шури дуже однозначна політична позиція, яку він озвучив ще в перші дні повномасштабного вторгнення. В Києві у зірки соцмереж залишился сестри, які розповіли йому про реалії війни. Вже через кілька днів блогер стояв на антипутінському мітингу, вигадував пародії на росіян та доносив до них правду про війну.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини