MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 листопада 2023

64 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 листопада.

Пропагандисти поширюють в Мережі фейк про Залужного: що придумали цього разу 

Російські пропагандисти поширюють у Мережі фейк про "мітинг" на підтримку передвиборчої кампанії головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це повідомив полковник Збройних сил України Анатолій Штефан з позивним "Штірліц", інформує UAINFO.org.

 "Увага! Провокація. Фейк від рашн-пропаганден.

Ніхто з керівництва ЗС України не збирає ніякі мітинги в підтримку.

Всі посадові особи займаються своїми обов'язками щодо боротьби з російським агресором", - зазначео в повідомленні.

Російські спецслужби та "Майдан-3": журналіст повідомив про початок повномасштабної інформаційної атаки  

Низка поінформованих джерел повідомляють про початок повномасштабної інформаційної атаки рос.спецслужб. Ціль – повна дестабілізація суспільно-політичного, соціального та військового сектору в Україні. Кодова робоча назва операції – "Майдан-3". Термін проведення кампанії – листопад-грудень 2023 року. Куратор - екс-прем'єр-мінінстр РФ, нині – 1-й заступник голови АП РФ Сергій Кірієнко. Ідеолог – вже дещо призабутий Владислав Сурков. Він же – "хрещений батько" так званої "Новоросії"...

Про це повідомляє журналіст Єгор Чичеринда, інформує UAINFO.org

Масштаби проведення спецоперації – не лише Україна, а весь Світ, де спецслужби РФ мають власну резидентуру, агентуру та використовують втемну "корисних ідіотів"... Головна методичка ІПСО – викликати серед українців паніку та зневіру. Стравити суспільство та військових, військових та політиків, політиків та звичайних громадян.

Далі – детально по позиціях "Плану РФ", про який повідомляють джерела, які "наративи" вони поширюватимуть:

1. "Безперспективність" боротьби та опору агресії РФ. Через власну агентуру та "корисних ідіотів" росіяни активно розганяють частину реально проблемних тем, серед яких – корупція, "зупинки допомоги" від західних партнерів, "неефективність" політкерівництва та "загальна втома" від війни.

2. Росіяни знову повернулися до свого давно перевіреного ІПСО-прийому – мовна ворожнеча, розпалювання ненависті поміж українцями, які говорять українською та російською. І це, як не дивно, – знову працює. Подивіться хоча б останні мовні "срачі" (не люблю це слово) тут у FB.

Читайте також: Данілов пояснив свої резонансні заяви про небезпеку Telegram-каналів 

3. Російські спецслужби найближчим часом планують організацію та проведення одразу в кількох містах України низки вуличних "мирних" акцій, спрямованих на нагнітання зневіри та стресового стану звичайних громадян. Нагадаю, всі вуличні акції під час воєнного стану – заборонені Законом....

Данілов пояснив свої резонансні заяви про небезпеку Telegram-каналів

У середу, 15 листопада, секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи свої резонансні заяви щодо Telegram-каналів, заявив, що головна загроза діяльності певної групи Telegram-каналів – анонімність їхніх власників.

Данілов заявив, що для того, щоб розвіяти "туман невизначеності" та домислів, він хоче "акцентувати увагу на декількох важливих пунктах", які стосуються функціонування в Україні нових інформаційних майданчиків, інформує UAINFO.org. з посиланням на NV.ua.   

За словами Данілова, загрозою від певної групи Telegram-каналів є "відсутність будь-якої відповідальності за розповсюдження неперевіреної, сфальшованої і свідомо маніпулятивної інформації". 

"З врахуванням цих особливостей, російський режим широко використовує Telegram-майданчики з метою спроб дестабілізації українського суспільства", — написав він у Facebook.

Секретар РНБО зазначив, що російський режим перший почав використовувати і створювати Telegram-мережі для маніпулювання суспільною думкою, поширення дезінформації і діяльності в режимі фейк-ньюз.

"Джуліані був агентом Путіна". У США обговорюють арешт Дубінського через зв’язок нардепа з адвокатом Трампа 

Американське видання New York Times опублікувало матеріал про справу українського нардепа Олександра Дубінського, підозрюваного в держзраді. Журналісти вказують на зв’язок Дубінського з адвокатом експрезидента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані.

При цьому ексстарший науковий співробітник Атлантичної ради Андерс Аслунд, коментуючи справу Дубінського, написав, що звинувачення СБУ в контактах Джуліані в Україні, може означати, що і "Джуліані був агентом Путіна", інформує UAINFO.org. з посиланням на NV.ua. 

"Це велика справа: СБУ стверджує, що головні соратники Джуліані в Україні: Олександр Дубінський, ексдепутат Андрій Деркач і експрокурор Костянтин Кулик приєдналися до Військової розвідки (ГРУ) Росії. Джуліані був агентом Путіна", — написав він у Twitter.

New York Times пише, що українська поліція та прокуратура звинуватили Олександра Дубінського, екснардепа Андрія Деркача та ексзаступника генпрокурора Костянтина Кулика в державній зраді, заявивши, що вони вступили в змову з російською розвідкою, допомагаючи Джуліані кілька років тому зв’язати сім'ю Байденів із корупцією в Україні.

Видання наголошує, що Кулик 2019 року підготував службову записку з пропозицією провести розслідування щодо сина президента США Гантера Байдена у зв’язку з його роллю в раді директорів енергетичної компанії Burisma.

Також були замішані Дубінський і Деркач, які публічно виступали за проведення в Україні розслідування щодо Хантера Байдена. Вони також просували надуману версію про те, що саме Україна, а не Росія, втручалася в президентські вибори 2016 року в США.

Усім трьом висунули обвинувачення в державній зраді та участі в злочинній організації. Звинувачення стосуються "інформаційно-підривної діяльності" і стосуються дій у 2019 році перед виборами президента США. У них не йдеться, чи припинилася ця діяльність і коли.

На справу Коломойського витратили до 30 мільйонів, і все йде до визнання його невинуватим, – політтехнолог 

За чотири місяці на розслідування справи Ігоря Коломойського з бюджету витратили від 10 до 30 мільйонів гривень на зарплати детективам та прокурорам, і за цей час вони зібрали так мало доказів, що бізнесмена можуть виправдати.

 Думку про це висловив політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці в фейсбуці, інформує UAINFO.org. з посиланням на УНІАН

Він пояснив, що над справою Коломойського протягом чотирьох місяців працюють 14 прокурорів ОГПУ та 37 детективів БЕБ. В бюджет закладено зарплати в розмірі 68 тисяч для прокурора та по 43 тисячі на фахівця БЕБ, проте це "голі" зарплати, і вони мають ще надбавки за звання, стаж, секретність, знання іноземних мов, наукові звання тощо, в результаті чого їх зарплати можуть бути більшими в 2-3 рази.

"Чотири місяці ця дружна команда тяжко працює над справою Коломойського. За цей період інтенсивних розслідувань "зникнення 5,8 млрд грн готівки" слідчі органи змогли допитати аж трьох свідків. Долучили "ПриватБанк" в якості потерпілого. Але юристи державного банку дізнались, що вони потерпілі, із публікацій у ЗМІ. Таємниця від потерпілих, де подінешся... Крім того, було по разу (одному) допитано двох підозрюваних. Ну і слідча команда зробила дуже цінну для суду "інформаційну довідку". По суті це виписка із карткових рахунків Коломойського. Будь-який касир банку робить її протягом 5 хвилин, якщо не виходить пити каву надто часто. Отже, ще раз: з наших грошей за 4 місяці від 10 до 30 мільйонів грн пішло на три допити свідків, два допити обвинувачених, заочне неінформоване призначення потерпілих і автоматичну виписку з рахунку. Чи не забагато це і чи не їсть хтось надто великі порції?" - питає Голобуцький.

Він додає, що з цими доказами суд не може нормально забезпечити обвинувачення і роботу з ним: "Тобто, все йде до того, що Коломойського чи то за неналежною якістю обвинувачень (чи як то формулюють правники зазвичай), чи то за браком доказів визнають невинуватим. І це буде законне рішення: як назбирали доказів, так і отримають".

"Путін розвалив армію": в Росії з'явився черговий Пригожин

У провалі так званої "спеціальної воєнної операції" (СВО) Російської Федерації в Україні винен особисто президент країни-агресора Володимир Путін. Про це заявив власник невеликої російської приватної військової компанії "Паладін" Георгій Закревський, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Уривки з його інтерв'ю одному з російських ЗМІ оприлюднив у своєму YouTube-каналі український журналіст Денис Казанський. Зокрема, російський військовий зазначив, що нинішня російська влада неспроможна досягти успіху у війні проти України.

"Про армію нам багато розповідали, яка вона в нас могутня, прекрасна. Всі ці чудові репортажі... Де наші "Армати"? Де вся ця зброя, "що не має аналогів"? - запитує Закревський.

За його словами, в ході СВО в Україні у Росії "нічого не виходило".

"Понад те: весь час брешуть. Останнім часом самовідсторонюються. Так званий президент відсторонюється. До чого тут Міністерство оборони? Людина ця відповідає за все, що відбувається у країні", - зазначив Закревський.

Читайте також: Пригожин незадовго до смерті змінив начальника своєї Служби безпеки: ЗМІ розкрили гучні подробиці

Він також вказує на системні проблеми в російській економіці.

"Нам довго розповідали, що в нас країна підіймається з колін, що в неї розвивається промисловість. ... Виявилося, нічого немає: немає ніякої промисловості, немає ніякої економіки. Виявилося, ми навіть папір білий не робимо, тому що в нас немає компонентів. Ми не робимо нормальний туалетний папір. Ми не робимо коробки передач автомобільні, які вже 70 років тому були винайдені і зроблені у світі", - констатує Закревський.

"Це – українська земля! Ми чекаємо на ЗСУ!". У Криму замайорів український прапор. ФОТО 

В Криму 15 листопада замайорів український прапор. Стяг повісили активісти на горі Бойка, щоб дати всім зрозуміти, що півострів – це українська земля.

Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Telegram "Жовта стрічка", інформує UAINFO.org.

Відомо, що акцію провели учасники руху громадянського спротиву "Жовта Стрічка".

На фото ви можете побачити великий державний прапор нашої країни на фоні гір.

"Цією акцією ми хочемо вкотре нагадати, що Крим — це українська земля! Ми чекаємо на ЗСУ! Ми будемо продовжувати нашу безстрокову акцію протесту стільки скільки потрібно. Сьогодні прапор України майорить над вершиною Криму, а вже скоро ми побачимо його над усіма адмінбудівлями півострова, адже Крим - це Україна!" - сказано у повідомленні.

У Києві демонтували пам'ятник Пушкіну. ВІДЕО

У Києві сьогодні, 15 листопада, провели роботи з демонтажу пам'ятника російському поетові та письменникові Олександру Пушкіну. Монумент перед цим було виключено із Державного реєстру нерухомих пам'яток культурної спадщини національного значення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Kyiv City та депутата Київської міської ради Дмитра Білоцерковця, інформує UAINFO.org.  

Рішення про видалення монумента з цього переліку було ухвалено Кабінетом міністрі України 10 листопада. Сьогодні розпочався сам демонтаж на Берестейському проспекті у столиці.

У мережі було опубліковано відео, як пам'ятник Пушкіну знімають із постаменту за допомогою крана на спецтехніці.

Макс Барських "зрозумів" зашквари Олега Винника і чесно зізнався, чи спілкується в житті українською мовою 

Відомий український співак Макс Барських висловився про свого скандального колегу Олега Винника, який після повномасштабного вторгнення виїхав до Німеччини та більше ніж на рік зник з інформаційного простору. Зʼявилися чутки, що кумир "вовчиць" планує повертатися на українську сцену. Барських зауважив, що не слідкує за Винником та його "зашкварами", проте не вважає за потрібне засуджувати чи критикувати його. 

На думку виконавця хітів "Буде весна", "Тумани" та інших, не можна звинувачувати будь-кого за "прояв слабкості у певний момент". Сам Барських завжди намагається поставити себе на місце тієї чи іншої людини, аби зрозуміти, чому вона вчинила "неправильно". Своїми думками він поділився в інтервʼю блогеру Богдану Беспалову у рамках співпраці з OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

"Я не є прихильником Олега Винника і багатьох інших, хто робив якісь помилки. Але не треба засуджувати людей. Люди роблять певні вчинки. Я теж раніше міг когось звинуватити в чомусь, але з часом навчився просто думати: "Окей, ти не розумієш вчинок цієї людини, але спробуй поставити себе на її місце". Я не намагаюся виправдати нікого... Якщо Винник анонсує концерт, і до нього прийдуть люди, то чому ні? Якщо ніхто не прийде, то це буде показник. Я просто не люблю, коли починають ненавидіти людей за те, що вони проявили слабкість у певний момент", – прокоментував співак. 

Барських також чесно відповів на питання стосовно мови, якою він спілкується в побуті. Після повномасштабного вторгнення артист поступово перейшов на українську в публічному просторі. Він почав випускати україномовні композиції, а старі хіти перекладати. Утім, зірка не став приховувати, що не до кінця позбувся російської мови. Зокрема, нею він спілкується з мамою з Херсона. Пояснює це зручністю, проте підкреслює, що все ж планує колись стати україномовним на 100%.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини