MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 лютого 2024

130 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 лютого.

Парламент Угорщини ратифікував заявку Швеції в НАТО

Парламент Угорщини сьогодні, 26 лютого, ратифікував заявку Швеції на вступ до НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Index та генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга, інформує UAINFO.org

Зазначається, що в перший день весняної сесії представники ухвалили ратифікацію членства Швеції в НАТО.

За це проголосували 188 депутатів, ще 6 виступили проти. Утримавшихся не було.

Угорщина була останньою державою-членом, яка схвалила заявку Швеції в НАТО.

Туск: якщо Україна та Польща посваряться, це стане "найбільшим ідіотизмом в історії"

Сварка між Україною та Польщею через "зернове питання" стала б найбільшим ідіотизмом в історії взаємин двох країн. Необхідно знайти вирішення проблеми.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, інформує UAINFO.org

За словами Туска, зараз немає дефіциту польсько-українських відносин, але є "критичний момент", який стосується експорту української агропродукції до Польщі та інших країн Євросоюзу без мита.

Польський прем'єр розповів, що збереження чинних правил українського експорту є неприйнятним для сотень тисяч фермерів.

Він зазначив, що дві країни мають знайти таке рішення, яке влаштує Україну, але водночас не зашкодить польським фермерам.

"Я дуже сподіваюся на розуміння. Сподіваюся, що українські політики відмовляться від часом непотрібних емоційних коментарів. Зрозуміло, що це складний момент, ми маємо знайти рішення, але не таке, що могло б нас роз'єднати. Якби ми зараз посварилися і не знайшли рішення у цій справі, це був би найбільший ідіотизм в історії наших народів", - додав прем'єр.

Російські активи, які можна використати на потреби України. Де вони та скільки їх?

Росія має заплатити за руйнування в Україні під час свого брутального вторгнення. Світовий банк оцінив прямі збитки від війни на рівні $152 млрд, а потребу в реконструкції – в розмірі $486 млрд.

Багато людей в Києві та різних столицях працюють над питанням, як змусити агресора покрити ці витрати. Всі розуміють, що заарештовані російські активи повинні стати одним із джерел, для цих виплат, пише у своєму блозі для NV заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован, інформує UAINFO.org

Є три рівні дискусії по цій темі:

Чи можна конфіскувати російські активи? Міжнародні та локальні юристи мають різні позиції, а західні політики намагаються уникнути або відкласти такі рішення. Деякі з них вважають, що вилучення російських державних активів або доходів як репарацій для України залишається «довгостроковою» метою, але для цього немає «ні терміну, ні фіксованих умов». Інші західні політики більш сміливі, тиск від України по цьому питанню змушує їх все ж наближатися до таких рішень — і є багато різних треків, які мають спрацювати в наступні тижні та місяці.

Україна наздогнала Росію по кількості виробництва дронів-камікадзе

У 2024 поці Україна наздогнала Росію у кількості виробництва дронів-камікадзе, подібних до іранських Shahed-131 та Shahed-136.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

"На цей рік наші спроможності виробити такі дрони вже нічим не поступаються Росії", - зазначив він.

Також Камишін розповів, що Україна досягає успіху як у виробництві аналогів "Шахедів", так і у виробництві інших ударних безпілотників.

"Те, що на Росії вибухає - то все наше", - зазначив міністр.

Коментуючи питання щодо параметрів тотожності українських дронів-камікадзе до російсько-іранських, Камишін заявив, що вони схожі за кількістю пересувної вибухівки, за дальністю дії, і за іншими технічними параметрами".

Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні зізналася в любові "Антитілам" і заспівала приспів "Фортеці Бахмут"

Річницю з початку повномасштабного вторгнення вшанували лише українці, а й іноземні високопосадовці. Так, прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні відвідала Україну та зустрілася із гуртом "Антитіла", маючи при собі подарунок, – відзнаку, яку присвятила руху опору проти росіян у кровопролитній війні. 

Ще пів року тому вона зізнавалась, що пісня "Фортеця Бахмут" зачепила її так, що гурт став одним із її найулюбленіших. Тому високопосадовиця не могла приїхати із пустими руками. Своєю чергою представники "Антитіл" назвали в Instagram Джорджу Мелоні великим другом України й зробили подарунок у відповідь – програвач із платівкою, на яку серед інших пісень записано також "Фортецю Бахмут", що стала символом стійкості українського народу, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA

"Під час візиту Президента України до Італії пів року тому, прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні зізналась, що починає свій ранок з новин про Україну, а також заспівала приспів пісні "Фортеця Бахмут", яку полюбила ще на фестивалі у Сан-Ремо і стала щирим прихильником музики гурту "Антитіла", – розповіли представники "Антитіл".

Як ми зазначали раніше, прем'єр-міністерка прибула не з порожніми руками – з відзнакою із гербом України та надписом "Daremo anima e corpo per la nostra liberty", що в перекладі – "Душу й тіло ми положимо за нашу свободу". Як стверджують "Антитіла", її присвятили "двом рокам українського опору".

Зірка "Реальної містики" Олена Рєпіна втрапила в скандал за поширення антиукраїнських поглядів

Українська акторка Олена Рєпіна, відома своєю роллю Віри Іванівни у серіалі "Реальна містика", потрапила у скандал через антиукраїнські наративи, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

Так, на обурливу ситуацію звернула увагу блогерка Аліна Доротюк. Вона опублікувала відео, на якому Олена зневажає учасників Революції Гідності і вважає цю історичну подію причиною початку повномасштабної війни:

"Я не була на Майдані. Я ненавиджу Майдан. Я вважаю, що Майдан убив Україну. Ось те, що зараз із нами, це наслідки Майдану. Ви можете мене заплювати, можете не заплювати. Проклятий Майдан!", - зазначила акторка.

Окрім того, на своїй Facebook-сторінці Рєпіна продовжує ділитися своїми неоднозначними роздумами у дописах. Зокрема, запитує "чому за вісім років ніхто мирно не врегулював конфлікт ". І додає, що "зневажає війну" і її "серце зупиняється на кладовищі".

"Для мене війна почалася 13 квітня 2014 року. Було нестерпно боляче і не зрозуміло чому, чому у нас? Чому діти Донбасу стали личинками колорада... І чому так круто перевернули історію? І люди, які перемогли фашизм, стали ворогами? І віра, якою хрещена наша земля князем Володимиром, стала непотрібною? І чому за вісім років, ніхто не захотів мирно врегулював конфлікт?", - йдеться в одному з дописів знаменитості.

Завдяки "ефекту Кейт Міддлтон" принцеса Шарлотта очолила рейтинг найбагатших дітей у світі

Дочка принца Вільяма і Кейт Міддлтон, принцеса Шарлотта очолила рейтинг найбагатших дітей у світі.

Рейтинг склав один із найбільших у Великій Британії постачальників дитячих іграшок та ігрового обладнання Outdoor Toys, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

"Ми проаналізували деяких із найвідоміших дітей у світі (у яких, найімовірніше, є астрономічні суми, заховані на майбутнє), щоб визначити найбагатших дітей із найбільшими статками у 2024 році", —зазначають автори списку.

На першому місці розташувалася 8-річна принцеса Шарлотта, статки якої імовірно становлять 5 мільярдів доларів. За даними авторів рейтингу, "ефект Кейт Міддлтон" сприяв збільшенню статків принцеси Шарлотти, оскільки модний вибір королівської сім'ї істотно впливає на модні тенденції.

Крім того, Шарлотта користується величезними привілеями і має доступ до багатства королівської сім'ї, включно зі спадщиною, інвестиціями і навіть бізнес-проєктами.

"Більшість модних речей, у яких з’являється герцогиня Кембриджська, згодом розлітаються з полиць, а термін "ефект Кейт" навіть було використано для опису того впливу, який вона справила на популярність модних брендів, у яких вона з’являється на публіці. Дослідження Brand Finance назвало Кейт "найвпливовішою особою в королівській моді" і повідомило, що одяг, який носить Кейт, підвищує привабливість для американських покупців на 38 відсотків. Коли Шарлотта стане старшою, немає жодних сумнівів у тому, що світ слідкуватиме за тим, що носять члени королівської сім'ї-підлітки та члени королівської сім'ї двадцяти з чимось років, і "ефект принцеси Шарлотти" тільки посилюватиметься", — зазначають автори рейтингу.

На другому місці опинився старший брат Шарлотти, десятирічний принц Джордж Уельський. Його статки оцінили в 3,6 мільярда доларів.

На третьому місці в списку найбагатших дітей у світі розташувався син співачки Ріанни і репера A$AP Rocky. Малюкові лише рік, а його капітал уже становить 1,2 мільярда доларів. На це вплинула успішна кар'єра Ріанни, а також її модні бренди, включно з маркою косметики Fenty і брендом нижньої білизни Savage X Fenty.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини