MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 березня 2024

84 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 березня. 

Ще ближче до членства: Єврокомісія затвердила переговорну рамку про вступ України до ЄС

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що Європейська комісія затвердила переговорну рамку про вступ України до Європейського Союзу.

У своєму Telegram-каналі він зауважив, що відповідні пропозиції були представлені Раді ЄС, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"Ми стали ще на крок ближче до старту переговорів та нашого членства в Європейському Союзі. Цей крок - свідчення досягнень України, нашої трансформації та того факту, що Україна обов’язково буде членом ЄС", - написав очільник уряду і додав, що пріоритет уряду - зробити так, аби це сталося якнайшвидше.

Як повідомляв УНІАН, 14 грудня лідери країн-членів ЄС вирішили започаткувати переговори з Україною про вступ до Союзу. Для цього вони рекомендували Єврокомісії затвердити організаційні аспекти для переговорів.

У середині січня стало відомо, що Єврокомісія працює над проектом організаційних рамок для вступних переговорів з Україною. Зокрема, проводилася оцінка ухвалення Верховною Радою України законопроектів на виконання необхідних кроків. Йдеться про впровадження Україною рекомендацій Єврокомісії, озвучених після надання Україні статусу країни-кандидата на вступ.

Нацрада звернулася до Disney через гучне рішення щодо фільму "20 днів у Маріуполі": світ повинен бачити жахи війни

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до компанії Disney, попросивши додати до 90-хвилинної міжнародної версії "Оскара-2024" момент нагородження "20 днів у Маріуполі", інформує UAINFO.org.

"Марку Паркеру

Голові The Walt Disney Company

Бобу Айгеру

Головному виконавчому директору The Walt Disney Company

Панове,

Рівно два роки тому, 10 березня 2022 року світ дізнався, що The Walt Disney Company зупинила всі свої бізнеси в Росії у відповідь на воєнну агресію щодо України.

"З огляду на безперервний напад на Україну та ескалацію гуманітарної кризи, ми вживаємо заходів, щоб призупинити всі інші підприємства в Росії", - йшлося в заяві представника Disney.

Ми зі свого боку відчували і висловлювали неймовірну вдячність за це рішення, за підтримку боротьби України, за обрання сторони світла у ці трагічні часи.

Днями всі українці з величезним підйомом зустріли новину про визнання стрічки «20 днів в Маріуполі» переможцем в номінації «Best Documentary Feature». Промову режисера фільму Мстислава Чернова цитували майже всі медіа у демократичних країнах.

Українські дрони вночі атакували одразу три НПЗ в Росії, – джерело

Сьогодні вночі Україна атакувала дронами одразу три нафтопереробних заводи.

Про це повідомили джерело РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

НПЗ були атаковані не тільки в Рязані, а й у Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської область.

За словами джерела, ці атаки - продовження низки спецоперацій по ворожим НПЗ, які раніше розпочала Служба безпеки України.

"Ми системно реалізуємо детально прораховану стратегію зі зменшення економічного потенціалу РФ. Наше завдання - позбавити ворога ресурсів і зменшити потік нафтових грошей та палива, які РФ направляє безпосередньо на війну, на вбивства наших громадян", - повідомило джерело.

Судячи з відео у мережі, наслідки атаки були доволі суттєвими. До того ж атаковані сьогодні НПЗ входять у топ-5 найбільших заводів у РФ.

В України є далекобійна високоточна зброя: експерт про "бавовну" в Рязані

Удари на 500-800 кілометрів у тил Росії свідчать, що в України є далекобійна високоточна зброя.

Про це сказав військовий експерт Олексій Гетьман в ефірі телемарафону, коментуючи сьогоднішні удари по нафтозаводу в Рязані (Росія), інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

Він наголосив, що удари відбуваються по російських підприємствах, які працюють на військово-промисловий комплекс ворога і це є законна ціль, яку ми маємо право атакувати.

За його словами, вже 9 областей Росії були атаковані українськими БПЛА. "Це означає, що ми маємо далекобійну високоточну зброю і ворог не може перехоплювати її удари на 100%, бо якби перехоплювали, як вони кажуть, то не горіли б нафтобази", -  наголосив Гетьман.

За його словами, Україна б’є по нафтобазах, бо звідси йдуть паливно-мастильні матеріали для техніки, яка зараз у ворога на лінії фронту в Україні. "Тому це військова ціль, яку треба нищити в той час коли ворог робить шалені наступальні дії", - підкреслив експерт. 

Гетьман сказав, що ворог "видихається", його вистачить на такі потужні дії на лінії фронту як зараз ще максимум до кінця цього місяця. "А щоб пришвидшити його "видихання" нам треба нищити нафтобази, центри логістичні, тобто нищити тил, який підживлює війська, які ведуть бойові дії на фронті. Це законна ціль", - наголосив він.

Пік буде в день "виборів" Путіна: ГУР розповіло про російську інформоперацію "Перун" та її головні цілі

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує: пропагандисти країни окупанта продовжують активну фазу інформаційної операції «Перун», повідомляє  UAINFO.org 

"Вона спрямована на дестабілізацію політичної ситуації в Україні та країнах Заходу та «створити умови для вирішення завдань» так званої сво. Проведення операції «Перун» також відбувається на тимчасово окупованих територіях України та в більшості регіонів рф.

До участі в операції залучаються підрозділи «федеральной служби войск национальной гвардии» країни окупанта рф та шпигуни «главного управлєнія развєдкі рф».

Пропагандисти кремля дають вказівки шпигунам росгвардії здійснювати заходи, зокрема:
- з дискредитації українських та західних проукраїнських політиків, звинувативши їх у корупції і зраді інтересів України;
- виправдовування агресії рф проти України та висвітлення ситуації довкола нашої Держави з вигідних для кремля позицій.
- поширення у медіапросторі дезінформації про начебто «нормалізацію життя» на поневолених росією українських територіях за безпосередньої участі у цьому керівництва рф.
- формування в російському та європейському медіапросторі образу «українських нацистів» тощо.

Путін оголосив про готовність до ядерної війни

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що РФ "готова до ядерної війни".

Про це очільник Кремля заявив в інтерв'ю російському пропагандисту Дмитру Кисельову, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Російська ядерна тріада сучасніша за будь-яку іншу: з військово-технічного погляду РФ готова до ядерної війни", - пригрозив він.

Також очільник Кремля відреагував на заяву французького президента Еммануеля Макрона, що не існує "червоних ліній" щодо Росії.

"Країни, які заявляють, що не мають червоних ліній щодо Росії, повинні зрозуміти, що тоді й у Росії таких ліній не буде", - заявив Путін.

Бундестаг хоче модернізувати всі Taurus, – Die Welt

Бундестаг планує модернізувати всі наявні на озброєнні Німеччини крилаті ракети Taurus.

Як пише Die Welt, загалом є близько таких 600 систем, однак у половини з них закінчився термін сертифікації. За їхніми даними, ці ракети підлягають капітальному ремонту. Міністерство оборони ФРН відмовилося від коментарів, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

Журналісти з'ясували, що на контракт може претендувати провідний європейський розробник і виробник ракетних систем MBDA, який збирає ракети Taurus у Баварії.

Раніше ця компанія спростувала заяву політика від Соціал-демократичної партії Йоганнеса Арльта про те, що передача ракет Україні поставить під загрозу обороноздатність Німеччини. У MBDA сказали, що можуть відновити виробництво Taurus у найкоротші терміни.

Скандал навколо "Екопарку Осокорки": що відбувається на випаленій пожежею землі в Києві

Активісти та екологи підраховують збитки завдані ландшафтному заказнику.

Минув тиждень від дня масштабної пожежі на території "Екопарку Осокорки" у Києві. За словами фахівців, тут вигоріло не три гектари заказника, як повідомлялося раніше, а понад 10 гектарів, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Це вдалося встановити після того, як на місце надзвичайної події змогли потрапити представники екологічної інспекції та активісти.

До речі, туди їх довезли рятувальники всюдиходом, бо дістатися пішки до місця пожежі неможливо через повінь.

Пошкоджені заповідні луки інспектори навіть виміряли рулеткою аби мати вичерпну інформацію про пошкоджену вогнем заповідну територію.

Пожежею було знищено 7% природної заплавної рослинності на вологих луках заказника місцевого значення "Осокорківськи луки". А суму нанесених збитків спеціалісти Державної екологічної інспекції Столичного округу оцінили у майже пів мільйона гривень.

"На Осокорках постраждало не три, а понад 10 гектарів території, яка входить до ландшафтного заказника. Після підпалу – зайнялася трава. Кажу підпал, бо раніше проїзд і прохід туди був обмежений, а зараз – ні. З цивільних осіб туди нікого не допускали, тому там жодних пожеж за два роки не було. Немає людей – немає пожеж. А ось тепер сталася, бо поруч з’явилися забудовники і спалахнула пожежа", - розповідає сайту ТСН.ua Михайло Петелицький, активіст та член ГО "Екопарк Осокорки".

Наталія Могилевська під час ракетного обстрілу Кривого Рогу опинилася в епіцентрі вибухів

Українська співачка Наталія Могилевська під час ракетного обстрілу Кривого Рогу опинилася поруч з місцем, де пролунали вибухи.

Артистка приїхала до міста, де 12 березня мала дати концерт в рамках туру "Одне велике серце". Перед самим початком виступу у Кривому Розі пролунали вибухи від ракетної російської атаки. Артистка записала відео разом зі своєю командою, які чекали на відбій повітряної тривоги. Наталія повідомила, що команда не починає концерт, пише ТСН, інформує UAINFO.org 

"Ми в Кривому Розі, зараз шалені вибухи. Ми не можемо почати концерт. Я хочу передати всім підтримку, ми в коридорі", – повідомила Наталія. 

Співачка тоді ще не знала про влучання в житлові будинки. Аби підняти дух команди та підписників, Могилевська заспівала одну зі своїх композицій. А потім розмірковувала, чи слід їм спуститися у підвал. 

Після відбою тривоги Могилевська розпочала концерт, але їй повідомили, що внаслідок атаки є загиблі і постраждалі. Дізнавшись про жахливі новини, співачка зупинила музичну програму і прибула на місце влучання, щоб допомогти мешканцям.

"Я зупинила концерт і поїхала питати чи потрібна моя допомога. Ми спільні зараз в цьому горі! Я була на сусідній вулиці і могла також опинитися на цьому ж місці!" -  розповіла артистка. 

Шерон Стоун вперше розкрила ім'я продюсера, який примушував її до інтиму з партнером по фільму заради екранної "хімії"

Всесвітньо відома голлівудська акторка Шерон Стоун уперше розкрила імʼя продюсера, який змушував її зайнятися сексом з колегою по фільму, а також назвала самого актора, з яким її підштовхнули до інтимних стосунків для "покращення екранної хімії". 66-річна зірка раніше говорила про цю ситуацію у своїх мемуарах 2021 року, але не розкривала особистості. Тепер же вона повідомила, що продюсером був Роберт Еванс, а актором – Біллі (Вільям) Болдвін – брат Алека Болдвіна. Разом вони знімалися в стрічці еротичного характеру "Тріска" 1993 року. 

"Тріска" – наступний фільм Стоун після грандіозного успіху та мегапопулярності минулорічного кінохіта "Основний інстинкт". Подробицями зі зйомок акторка поділилася на подкасті Луї Теру, пише Daily Mail, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

"Вони очікували, що я принесу їм ще один гігантський хіт, і вони дали мені дозвіл на кастинг, дали мені всі ці схвалення, але коли прийшов час роботи, вони сказали мені, що це марнославна угода, і я не можу отримати моїх схвалень. Потім вони почали звинувачувати мене у власних помилках, хоча це вони припустилися жахливих помилок у тому, як наймали режисерів та акторів", – розпочала Стоун. 

Знаменитість пригадала, як колишній актор, а тоді продюсер Роберт Еванс викликав її зі зйомок до свого офісу, щоб запропонувати переспати з виконавцем головної ролі Вільямом Болдвіном – одним з чотирьох братів-акторів, більш відомим як Біллі.

Стоун розповіла: "Еванс покликав мене до свого кабінету. У нього були дуже низькі дивани 70-80 років, тож я, по суті, сиділа на підлозі. А він бігає по кабінету в сонцезахисних окулярах і пояснює мені, що він переспав з Евою Гарднер, а я маю переспати з Біллі Болдвіном, бо так його гра стане кращою. А нам потрібно було, щоб Біллі грав краще, б з цим були великі проблеми. І якби я могла переспати з Біллі, то між нами виникла б хімія на екрані, і якби я просто зайнялася з ним сексом, то це врятувало б фільм, а справжньою проблемою фільму була я, тому що я була такою скутою і не схожою на справжню актрису, яка могла б просто тр*хнути його і повернути все на круги своя. Справжня проблема полягала в тому, що я була такою закомплексованою".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини