MENU

Комитет освобождения политзаключенных заявляет об издевательствах над Игорем Мосийчуком

705 0


Заява КомітетуВизволення Політв’язнів
з приводукатувань по відношенню до політв’язняІгоря Мосійчука


Півтора рокиперебуває в ув’язненні за сфабрикованимабсурдним звинуваченням Ігор Мосійчук– український журналіст, громадськийдіяч, головний редактор газети «ВечірнійВасильків», депутат Васильківськоїміської ради.

Активісти КомітетуВизволення Політв’язнів, політики,правозахисники неодноразово виступализ заявами та акціями протесту протипорушення норм Конституції та КонвенціїООН з прав людини по відношенню до ІгоряМосійчука та його ув’язнених побратимівСергія Бевза та Володимира Шпари. Заподанням омбудсмена вищою кваліфікаційноюкомісією суддів України порушенодисциплінарне провадження проти суддіКиєво-Святошинського районного судуКиївської області Юрія Бурбели, якийодноосібно розглядає дану справу, черезпорушення права підсудних на захист.

СуддяЮрій Бурбела своїм рішенням позбавивІгоря Мосійчука можливості бути присутнімна судових засіданнях, наперед позбавивйого навіть останнього слова в суді іприйняв рішення перевести з Лук’янівськогоСІЗО до Березанської колонії суворогорежиму, де Ігор Мосійчук у сирому підваліпровів останні півроку. Також більшеніж 6 місяців суддя відмовляє єдиномуродичу Ігоря Мосійчука, його дружині,в побаченнях з ним. Після відстороненняадвоката суддя примусово призначивМосійчукові «державного» адвоката. Цей«захисник» під час першого ж відвідуваннязапропонував підсудному не лініюзахисту, а визнання провини в обмін нанібито забезпечення умовного термінупокарання. 

Ігор Мосійчук ще доув’язнення був важко хворою людиною.Неодноразово медики давали висновок,що такий в’язень потребує лікуванняза межами СІЗО. 

Апогеєм знущаннянад ув’язненим стали нещодавні події28.01.13., коли Ігоря Мосійчука раптометапували з Березанської колонії доЛук’янівського СІЗО. Дорогою йогопротримали в автозаку 4 години на15-градусному морозі, внаслідок чогоІгор, вірогідно, отримав обмороженняніг. Протримавши Ігоря дві доби вЛук’янівському СІЗО, хвору людину зновуетапували. Цього разу – до БілоїЦеркви.

Комітет Визволення Політв’язніввважає таке ставлення до ув’язненихзнущанням і закликає громадськість,політиків, правозахисників долучатисьдо громадської протидії катуванням. Мизаявляємо, що таке ставлення є неприпустимимнавіть до засудженої за важкий злочинлюдини. Тим більше неприпустиме такезнущання над людиною, провина якої недоведена.

КоординаторКомітету
Визволення Політв’язнівМикола Коханівський

 

Олена Білозерська bilozerska



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини