MENU

Новый Общественный совет при КГГА является абсолютно незаконным — Бригинец

289 0

Щойно в Головному управлінні внутрішніх справ відбулася зустріч начальника міліції, голови КМДА О. Попов і десяти народних депутатів, що представляють ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина» щодо незаконних дій минулого вівторка в приміщенні Головпоштамту, коли близькі до влади громадські організації створювали Громадську раду, альтернативну тій, що була створена напередодні і не була визнаною КМДА.

На наше глибоке переконання новостворена Громадська рада є абсолютно незаконною, оскільки її зібранням було порушено кілька норм закону. На нашу думку, мають відбутися вибори нової ради і це повинно пройти під особливою увагою громади.

Я переконаний, що головним провокатором конфлікту виявилися київська влада, яка не лише незаконно перенесла дату засновчого засідання нової Громадської ради, але й допустила її проведення у закритому режимному об’єкті – Головпоштамті, куди доступ громадян і ЗМІ був обмежений. Навіть народні депутати зі своїми посвідченнями не могли вільно потрапити всередину. Таким чином влада робила все можливе, щоб в залі були присутні лише свої.

Крім того, за подіями у Головпоштамті, в яких брало участь понад 500 громадян, стежили лише три працівники міліції. В той час як, приміром, під час зустрічі голови КМДА О.Попова з шістьма нардепами до стін КМДА були викликані кілька автобусів з Беркутом.

Ця ситуація, на мою думку, викликана тим, що влада робила все можливе для того, щоб міліція не перешкоджала діям ( в тому числі і незаконним) приватної охорони, нанятої невідомо ким, яка керувала процесами під час громадських зборів. Таким чином, друга частина провокаційних дій влади полягала в тому, щоб надати максимальний режим сприяння н евідомим, які силою намагалися вирішити ситуацію на користь того рішення, якого очікувала влада.

Третьою складовою частиною провокації, за переконанням О.Бригинця, було те, що незаконні охоронні формування, яких ЗМІ називають членами групи Сандея Аделаджі, здійснили перешкоджання діяльності нардепа свободівця Е. Леонова, не допускаючи його до зали засідання.

Як відповідь на провокації, виникли бійки і потасовки, які тепер розслідує міліція, за словами керівництва якої близько 20 людей подали заяви про незаконні дії щодо них, але експертизу пройшли лише 8. В тому числі і народний депутат Е. Леоненко, який за його словами змушений був пройти «фото сесію» в нижній білизні. Також він повідомив, що у нього виявили не лише перелом ребер , але й забій спини, яку пошкодили костетом.

Як повідомило керівництво правоохоронних органів, на сьогодні відкрито кілька кримінальних справ, в тому числі і щодо перешкоджання діяльності народних депутатів та співробітників міліції. В міліції запевнили, що слідство триватиме не менше двох місяців.

Ми звернулися до міліції з проханням розслідувати цей випадок ретельно і об’єктивно, у відповідь на що міліція, заявила, що вона все розслідує ретельно і об’єктивно. Зрозуміло, це не могло не викликати у нас сміху...

Твакож народні депутати від ВО «Свобода» Андрій Ілленко та ВО «Батьківщина» Леонід Ємець звернулися до керівництва міліції з проханням надати їм всі документи , які стосуються цієї справи.

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини