MENU

Хай кожен студент-українець пам'ятає, що в цей час злочинно бути байдужим…

1097 0

«Треба за всяку ціну спинити той похід, який може призвести Україну до страшної руїни і довговічного занепаду. Хай кожен студент-українець пам'ятає, що в цей час злочинно бути байдужим… Сміливо ж, дорогі товариші, довбаймо нашу скелю і йдімо віддати, може, останню послугу тій великій будові, яку ми ж самі будували — Українській державі!».

Це не сучасний заклик опозиції захищати Україну, а цитата із звернення керівництва УНР 1918 року до українського студентства. До Куреня Січових Стрільців після цього заклику вступило близько 300 студентів та гімназистів. Дехто з них жодного разу не тримав зброї у руках.

29 січня 300 озброєних студентів прибуло на залізничну станцію Крути, щоб захистити підступи до Києва. 300 молодих людей з майже нульовим досвідом ведення бойових дій стали на дорозі у чотирьохтисячної армії більшовиків…

Хотілося б написати, що вони точно б зупинили армію досвідчених вояків, якби не закінчились набої. Але цього ніхто не може знати. Але те, що вони тримались із гідністю та до останнього, можна сказати точно.

Світла пам‘ять тим юнакам, які без вагань взяли зброю до рук, щоб захистити власну країну, яких не зупинив страх і які до останнього подиху вірили в Україну.

Олександр Турчинов


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини