MENU

Автомобилисты выдвинули Азарову ультиматум из-за состояния дорог

553 0

Автомобілісти та автоперевізники, об’єднані ініціативою «Автофронт», звернулися сьогодні з листом до президента Януковича та прем’єр-міністра Азарова, у якому вимагають у термін до 15 березня оприлюднити план ліквідації аварійного стану автошляхів та невікладно розпочати такі роботи по всій Україні за рахунок вже закумульованих коштів, у випадку ігнорування вимог – масові акції протесту у Києві та регіонах із застосуванням тисяч одиниць техніки.

Про це на брифінгу в Києві повідомив координатор громадянського руху «Спільна Справа» Олександр Данилюк, який свого часу виступив ініціатором створення «Автофронту».

«Катастрофічний стан автошляхів, які після останньої відлиги зникли разом зі снігом, є реальною ілюстрацією «покращення», що сьогодні знищило дорожню інфраструктуру. Коли під гаслами Євро-2012 були розкрадені десятки мільярдів гривень, які сплачуються автомобілістами у вигляді акцизу на пальне та інших зборів, залишається одиний вихід – розпочинати масові протести, блокувати корупціонерів, вимагати негайного ремонту та відновлення шляхів сполучень»,- зазначив Данилюк.

За його словами, Україна сьогодні у світових лідерах з аварійності через стан доріг та з витрат на ремонт транспортних засобів, що зазнають пошкоджень внаслідок неякісного шляхового покриття.

«Автомобілісти припиняють спонсорувати корупціонерів і не бажають далі нести безглузді витрати. Коли ями на дорогах починають вбивати – тут вже не до переговорів», – підкреслив координатор «Спільної Справи».

Нагадаємо, що «Автофронт» був створений як єдина протестна платформа для відстоювання інтересів вітчизняної автоспільноти. На початку березня 2011 р. до ініціативи приєдналися Профспілка таксистів України, Асоціація вантажоперевізників м.Києва та низка автоклубів з метою спільно ліквідувати загрозу значного підвищення цін на пальне через наміри уряду запровадити мито на імпорт нафтопродуктів.

Тоді «Автофронт» розгорнув широку інформаційну кампанію та розпочав підготовку до всеукраїнської акції громадянської непокори. На тлі зростаючого невдоволення автомобілістів та опинившись перед загрозою масштабних протестів, уряд відмовився від своїх намірів щодо вказаного мита.

 

Oleksandr Danylyuk

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини