MENU

«Людей, избивавших депутатов и защитников Гостинного двора, нужно расстрелять» - Левченко

4726 17

Сама бути не змогла, тому сиділа і ставила в реальному часі на Фейсбук інформацію, яку мені повідомляли телефоном з місця подій активісти Велеслав і Дмитро. Тут спробую зібрати її всю в одному пості.


Всі фото – by Alex Zakletsky.

 

18 лютого, 14:00. У Гостиному дворі намічається нова сутичка, повідомляє з місця подій пан Велеслав. Зранку кількох активістів, захисників Гостиного двору, забрали в міліцію.
Зараз на місце прибули ще активісти, а також нардепи Іллєнко, Мірошниченко, Сиротюк, вони розмовляють з майором міліції.


За непідтвердженою інформацією, чекають ще нардепів від УДАРу.
Міліції не дуже багато.


Рейдери забарикадувалися всередині, заварили вікна першого поверху гратами і обклалися мішками з піском. Проводять якісь роботи. Кажуть, що там всередині – до 20 бритоголових.

 

14:21. Новини з Гостиного двору від пана Велеслава. Активісти після 20 хвилин пошуків знайшли незаварене вікно на першому поверсі з боку вулиці Сагайдачного і по одному прориваються всередину. Всередині бійка.

 

 

14:30. Олександр Заклецький і пан Велеслав повідомляють телефоном з Гостиного двору. Всі активісти прорвалися всередину – спочатку через незаварене вікно з боку вулиці Сагайдачного, потім поруч з цим вікном вибили двері і запустили решту.


Зараз у Гостиному дворі не менше сотні активістів і нардепи від «Свободи». Розібрали барикаду з мішків, якими були завалені центральні ворота, і відкрили ці ворота. Відтирають зараз снігом брудний одяг :)

 

Сутичок з приватною охороною поки нема. Приватна охорона і будівельники, побачивши велику кількість активістів, спочатку сховалися десь на другому поверсі, а зараз, кажуть, взагалі ретирувалися.

 

14:40, Гостиний двір. Нардепи-свободівці пішли на другий поверх, де, за словами пана Велеслава, знаходиться якийсь тимчасовий офіс забудовників. Більшість активістів пішли за ними – прикрити спини”. Активістів намагався не пропустити нагору кордон з приблизно 20 «беркутів», але майже всі активісти просочилися всередину.

 

14:45. З Гостиного знову телефонує Велеслав. Через страшні крики вдалося розібрати, що відбувається сутичка активістів з «Беркутом» – на сходах між першим і другим поверхами. «Беркути» намагаються витіснити людей вниз.

 

15:00. Сутичка (штовханина з Беркутом) у Гостиному дворі триває. Перемагають активісти. Вони заштовхали «Беркут» на другий поверх. У сутичці одній жінці (Тамарі Сивчук) стало погано.


15:02. Щойно з вулиці підійшов ще один загін «Беркуту». Вони заблокували активістів у будівлі і не дають їм вийти на вулицю.


З нардепів, крім свободівців, є ще Бригинець та Павловський.

 

 

Нардепи і активісти прорвалися до Укрреставрації на другому поверсі. Під час прориву забудовники використовували сльозогінний газ. А на першому поверсі під час прориву вони використовували проти людей арматуру.

 

15:07. Активісти повідомляють, що ходять чутки, нібито міліція отримала наказ не випускати з території Гостиного Двору нікого, крім журналістів.

 

15:08. Гостиний двір. Беркути почали пакувати людей і саджати їх в автозаки.

 

15:22. З Гостиного Двору пан Велеслав повідомляє взагалі неймовірне – що міліцією затримано всіх нардепів від ВО «Свобода» (?!). Основну групу протестувальників оточив загін «Беркуту». Пакують жорстко всіх підряд, в тому числі дівчат і літніх жінок. Прибула «швидка».

 

15:28. Уточнена інформація з Гостиного від активіста Дмитра. Депутати не затримані, зараз вони сидять на землі перед автозаком із затриманими, щоб його не випустити. Це другий автозак, перший вже поїхав. Затриманих справді дуже багато.

 

 

15:33. Пана Велеслава затримано, везуть в автозаку.


У цьому ж автозаку свободівець Юрко Левченко і ще приблизно 15 чоловік.

 

Повідомляють, що в одному з автозаків – нардеп від «Свободи» Андрій Міщенко.

 

16:05. Частину затриманих у Гостиному Дворі привезли в Управління охорони Київського метрополітену (вул. Ярославська, 20). Вони знаходяться на другому поверсі в актовому залі, разом 16 осіб, серед них – Артем Яворський, Юрко Левченко, Олексій Громенко, Михайло Кублій, Онисія Гарай.


У Кублія зламаний ніс, для нього вимагають викликати «швидку». Міліція відмовляється.

 

16:50.21 людина, затримана сьогодні у Гостиному дворі, перебувають зараз у Подільському райвідділі (вул. Хорива, 21). Там же був і затриманий нардеп Андрій Міщенко, його нещодавно відпустили.


Щойно приїхав перший адвокат від ВО «Свобода», зайшов всередину. Скоро мають бути ще адвокати.


Всередину зайшли нардепи Кошулинський і Мохник.


Поки що ніякої інформації міліція не надає. Вхід до райвідділу заблоковано «Беркутом». Під райвідділом пікет – приблизно 80 чоловік.


(Інфа телефоном від свободівця Кирила Бабенцова)

 

17:20. Один з активістів, Дмитро, пішов від Гостиного двору трохи раніше, ніж усіх затримали. Згодом він на власному авто приїхав під Подільський райвідділ і, вийшовши з машини, почав розмову з міліціянтами. Зараз Дмитро затриманий. «Особисто Ізмайлов вийшов і завів мене всередину, щоб мене упізнали – чи брав я участь у флешмобі, який полягав у тому, що його учасники один на одного нецензурно лаялись. Тут на всіх складають протоколи за нецензурну лайку».

 

ПИШЕ ЮРІЙ ЛЕВЧЕНКО:


«В Гостинному відбулася битва. У Беркуту була перевага – звязок, нас роздробили на невеликі групки й люди шарахалися від одного кінця в інший, там де чули, що когось затримували. Проте, якби не тотальний бєспрєдєл, то ще не відомо чим би закінчилося, а так навіть нардепів пакували, били всіх і куди заманеться.


В кінці змогли зібрати людей 15 в центрі й трималися до останнього, але й нас винесли. Протестуючих розвезли по різним відділкам. Ми зараз сидимо в управлінні охорони метрополотіену на Ярославській 20.


Серед нас Михайло Кублій – молодий хлопець, якому дісталося більше всіх – розбили носа, а тепер його не пускають до швидкої, допитують, зараз зконтактувався з нардепом Леоновим, щоб його шукав в цьому управлінні.

 

Написати ще можна було б багато, але не до того, та й складно, бо руки так ламали, що досі погано функціонують. Але поки що є одне прохання, до журналістів. Створіть, будь ласка, архів фотографій всіх падлюк, які сьогодні людей били, а особливо тих, хто ними командував. Українська влада їх має розстріляти, як мінімум…


Не забудемо!»

 

 

Олена БІЛОЗЕРСЬКА bilozerska

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини