MENU

Колесниченко русский язык защищает даже в туалете

267 0

У Росії існує програма переселення всіх, хто вважає себе росіянами  у ті ж Сибір чи Примор'я. Але щось не чути, щоб «радєтелі російського світу» переселялися в Росію.
 
Їм хочеться шкодити в Україні.
 
У Києві з'явилися рекламні плакати народного депутата від Партії регіонів, автора скандального закону про мови  Вадима Колесніченка.
 
На плакаті фото Колесніченка та напис «В Україні закрили 70 % російськомовних шкіл» Нижче написано: «Вадим Колесніченко, народний депутат». Абсурдність ситуації в тому, що плакати розміщують навіть на стінах  громадських туалетів.
 
В крайньому випадку про це свідчить фотографія користувача Facebook Романа Федчука. Невже навіть туалети використовують, щоб привернути увагу до російської мови.
 
Та й про яке  закриття 70 % російськомовних шкіл в Україні може йти мова. Якщо взяти в кількісному вимірі ті російськомовні школи, що існують зараз, то виявляється,  фактично, ще кілька років тому всі школи були російськомовними. Чи не маразм це. Бо абсолютну більшість в Україні становлять україномовні громадяни.
 
А от чомусь ідеологи «великого і могучого» замовчують той факт,  що у Донецькій області за кілька років був не один скандал, пов'язаний із закриттям українських шкіл/гімназій чи українських класів. Та хіба лише в Донецькій.
 
Чому така ненависть до України, її мови, культури у тих, хто живе в Україні, їсть хліб, вирощений українцями, п'є воду з українських джерел?
 
І повертаючись до вже сказаного ще раз хочеться поставити риторичне запитання:
 
У Росії існує програма переселення всіх, хто вважає себе росіянами  у ті ж Сибір чи Примор'я. Чому  не чути , щоб «радєтелі російського світу» переселялися в Росію.

Микола МАРЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини