MENU

Депутаты планируют очистить Нежин от памятников советского тоталитаризма

350 0

Депутати Ніжинської міської ради всерйоз задумалися над тим, щоб повністю очистити Ніжинську громаду від символів тоталітарної доби тобто ознак неіснюючої держави. Проект рішення про заборону символів тоталітаризму, буде внесено на розгляд до порядку денного на найближчий сесії міської ради.

 

В данному проекті рішення буде зазначено, що під заборону потрапляють: «скульпрури, бюсти, пам’ятники вождям та іншим керманичам Радянського союзу, а також планується перейменувати всі вулиці, які пов’язані з тоталітаризмом. Під заборону не потраплять: «скульптурибратські могили та памятники встановленні на честь Великої перемогиа також під заборону не потраплять скульптури, братськи могилимогили не відомому солдату та памятники встановлення війні в Афганістані».

 

Депутати Ніжинської міської ради говорять що: «Пам’ятники в Україні мають нести виховне навантаження й повинні прививати любов до власної державивиховувати з підростаючого покоління патріотів Українивсі памятники повинні бути носієм й символом добра, звершень та символізувати міць й могутність Української Держави, зміцнювати її Державність та Незалежність. Пам’ятники не повинні бути носіями символіки зла та насилля, Україна повинна мати свої символи, які б на рівні підсвідомості сприяти збереженню та зміцненню державності України».

 

Депутати висловлюють думку про те, що: «Україна не для того здобувала свою свободу та державність, щоби зберігати пам'ять про тих, хто цю свободу й Незалежність Нації знищував протягом всього періода панування над Україною та протягом всіх років її тоталітарного поневолення».

 

Депутати Ніжинської міської ради однозначно заявляють що: «символіка, яка пропагує тиранію та насилля мають бути прибрані з вулиць м. Ніжина та взагалі з нашого повсякденного життя, зло не повинно нагадувати нам про себе, його неможна шанувати та увічнювати. З розкриттям злочиів періоду “культу особи”, пам’ятники тоталітарного періоду, що стояли чи не на кожному кроці, у кожному населенному пункті, як уособлення символа зла, повинні бута знесені не тільки в місті Ніжиніа й по всій Україні.

 

Максим Багрінцев

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини