MENU

В Киеве началось перераспределение сфер влияния

642 0

Останніми днями засоби масової інформації заповнили повідомлення про демонтаж кіосків та торгівельних павільйонів в різних районах Києва.Що це - наведення порядку, чи перерозподіл сфер впливу? Скоріше останнє. Про це свідчить хоча б географія найгостріших конфліктів, яка співпадає з зонами тимчасової відсутності районних керівників у деяких районах. Зокрема, після добровільного зречення з посади голови Солом'янської районної державної адміністрації Івана Сидорова розпочався масовий демонтаж павільйонів біля станції метро «Політехнічний інститут» та в районі Севастопольської площі. При цьому прибирають не ті кіоски, які стоять на тротуарах і реально заважають перехожим,а ті,які більш-менш упорядковані. Зокрема так відбулось біля КПІ.

 

А вчора і напередодні невідомі люди без пред'явлення посвідчень пробували викинути на вулицю товар та зняти павільйонина ринку поблизу Севастопольської площі. По телевізору я бачив як продавец - мати п'яти дітей та інша жінка,що виховує дітей-сиріт, зі сльозами на очах пред'являли молодикам документи, підписані колишнім керівником району, але на останніх цей аргумент не діяв. До розмови активно підключились молоді мами з дитячими візочками, які звикли в цих павільйонах купувати все необхідне, адже колишні гастрономи, молочні та хлібні магазини вже давно майже скрізь перетворились в офіси та модні бутіки. Активний демонтаж розпочався і в Святошинському районі. Я думаю, що це може торкнутись такого ринку на вул.Зодчих, як «Шлях», котрий, як подейкують, належав на паях нещодавно усунутому з посади Сергію Рюмшину та одному з очільників міліцейського підрозділу. Там торгівля велась і ведеться прямо з автомобілів,які роками там стоять без руху і навіть без коліс. Все це «терпіли» органи санітарного контролю, а тепер можуть і помітити безлад та розпочати демонтаж. Але впевнений, що знайдуться нові господарі життя. І все стане на своє місце. Адже корупція, яка проїла сучасне українське суспільство , найбільше вразила якраз ті структури, які з нею повинні боротись. А подолати цього «спрута» дуже важко навіть там, де влада починає реальну боротьбу.

 

Президент Грузії Міхо Саакашвілі зробив важливу реформу адміністративних органів викорінюючи корупцію в міліції,судах, прокуратурі та податкових адміністраціях, але і йому сьогодні вчинено небачений супротив, а у нас влада сама демонструє найпотужніші корупційні схеми, концентруючи увагу не на боротьбу з цим ганебним явищем,а знищуючи опозицію.

 

Володимир БОНДАРЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини