MENU

Янукович все прекрасно понимает и просто боится утонуть, потому что заплюют — блогер

789 0

Хто був в Кабміні, той в цирку не сміється... Сьогодні під час розширеного засідання уряду за участю президента Віктора Януковича і прем'єра Миколи Азарова, останній взагалі не дав слова лідерові найбільшої опозиційної фракції. Щось пробубнів Азаров, за ним кілька міністрів – і все! На цьому «регламент було вичерпано». Зізнаюся, опозиції теж було нелегко витримувати промови прем'єра і депутатів, але ж ми змогли. Натомість влада довела, як вона реалізовує своє гасло «Почую кожного», затуляючи рота опозиції.

Янукович не почув не те що кожного, а навіть тих, хто представляє більшість країни.

Нагадаю, за партійними списками опозиція отримала 121 депутатський мандат і проста екстраполяція цього результату на весь парламент дає більшість із запасом – 242 проти 208.

До речі, опозиція не лише вислухала владу, але й прочитала її чергові «каракулі». На засіданні Кабміну обговорювалася програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Опозиція її вивчила. Програма, як завжди, пустопорожня. З розряду доброго десятка програм, ухвалених за три роки президентства і чотири роки прем'єрства Януковича. Взяти хоча б програму економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» на 2010 – 2014 роки. Гори макулатури є, а заможного суспільства, конкурентоспроможної економіки, ефективної держави – все ще нема.

У той же час, президент Янукович під час виступу на засіданні Кабінету міністрів визнав, що владі не вдалося виконати всі свої обіцянки. «Але хіба все вдалося зробити? Ні. Особливо я це відчув під час спілкування з громадянами в рамках проекту «Діалог з країною». А що було б, якби замість монологу влади, замаскованого під діалог з кіровоградськими «доярками», справді був діалог з суспільством? Може влада все прекрасно розуміє і просто боїться потонути, бо заплюють?

Загалом у мене склалося враження цілковитої безглуздості таких засідань. Нормальні рішення таким різношерстим і малокомпетентним зібранням не приймаються. Та й психологи стверджують, що фахово обговорити питання можна групою не більше 15 осіб. Для влади такі засідання – це швидше засіб дати ще один інформаційний привід, покрасуватися перед камерами, а також себе показати та інших подивитися. Бо дуже цікаво, як на кого глянув хазяїн. Хоча, нинішнім урядовцям вже боятися нічого, адже президентові Януковичу, як фактичному керівникові цього "сімейного підприємства", нічого не залишається, як незграбно перекладати відповідальність на попередників та призначити винними місцевих чиновників. Наразі, починаємо збір підписів за винесення питання про недовіру уряду.

 

Андрій ПИШНИЙ

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини