MENU

Завтра охрана Януковича начнет насиловать журналистов, а Дарка Чепак будет предлагать «покращення»

602 0

Коли у вересні 2012-го на Всесвітньому газетному конгресі охоронці на очах у свого Януковича відбирали-відбивали плакати у журналістів, мені здавалося – це межа. Виявилося, що ні. Межа посунулася під час останньої прес-конференції президента, яка супроводжувалася одразу кількома інцидентами за участю вірних бодігардів.

1 березня в Українському домі кількість представників УДО, МВС, СБУ та різноманітних осіб у штатському – зашкалювала.

Вони сиділи у першому ряду і постійно озиралися. Вони стояли у проходах тримаючи парасолі. Вони змішувалися з журналістами. Вони нудьгували у кулуарах. Вони «тримали оборону» усіх входів-виходів. У великій кількості собі подібних вони втратили субординацію. Камера «5 каналу» зафіксувала розмову представників двох різних служб під час якої ті з’ясовували хто кому яку вказівку дав. Розмова ця відбувалася за участю прес-секретаря президента.



Чого або кого так боявся Янукович? Ну звичайно ж журналістів! Бо окрім нас та охоронців до зали нікого не пускали.
 
Найбільше ж Янукович боявся Тетяну Чорновіл. Хто не знає – це вона навідувалася до нього у Межигір’я. Без запрошення, а задля матеріалу для свого журналістського розслідування.
 
Цю дівчину Янукович так боявся, що одразу кілька його охоронців (від 3 і більше у різний час) тримали її у колі. І дійсно, Тетяна є великою загрозою для Януковича. Якщо зустріч з дітьми несе у собі таку загрозу, що до них Янукович навідується у супроводі 50 (!) охоронців, то що вже казати про дорослих!
 
Чим далі, тим параноя Януковича вражає все більше. До журналістів – з охоронцями, до дітей – з охоронцями, у Давос – з охоронцями, навіть у туалет Віктор Федорович ходить у супроводі охоронців!
 
Але усі ці заходи безпеки не вберігають Януковича. Як усі могли пересвідчитися ще у 2004-му бодігарди не можуть уберегти свого шефа навіть від звичайного курячого яйця…


 


Яєчний «теракт» (2004 рік)


У Тетяни Чорновіл на прес-конференції яєць не було) Тож розумного пояснення, чому здоровенні дядьки виштовхали її з зали – не існує. Ну хіба що згадаємо пісеньку із дитинства:
 
Величество должны мы уберечь
От всяческих ему не нужных встреч
 
Інцидент з Чорновіл відбувався на очах і Януковича, і Чепак. Яка ж була їхня реакція? 
 
Янукович: Я прошу охрану – отпустите.

Чепак: Ми передамо охороні, щоб вона відпустила журналіста, я пропоную продовжити прес-конференцію.
 


Логіка у словах пані Чепак дійсно є: навіщо відволікатися на якусь журналістку, яку успішно нейтралізують «видатні сини України»? Навіщо псувати красиву розмову Януковича чи-то з журналістами, чи-то з самим собою увагою до кричущого свавілля охоронців? Що там – заламують руки? Кидаються вдесятьох на одну? Ну то й що? Завтра зберемо чергову нараду УДО-журналісти, обговоримо чергове «покарщення» співпраці…
 
Але зі сторони склалося враження, принаймні у мене, що пані Чепак остаточно перетворилася на гвинтик цієї системи. Вона як робот без жодних емоцій реагувала на викрики журналістів відкрити двері: не заважайте проводити прес-конференцію…
 
Ці двері для виходу журналістів охоронці зачинили одразу, як витягли Чорновіл із зали. Мені ж «пощастило» вискочити на кілька секунд раніше. Без камери – з одним телефоном – намагався зняти, як ці «джентельмени» поводяться з моєю колегою. «Нарвався» і сам.
 
Щойно я підбіг до інших дверей, де вже гоп-компанія оточила Чорновіл, як почув: вас сюда приглашали? А далі двоє охоронців почали методично відштовхувати мене у сторону.
 


Але і цим інцидентом охоронці Гаранта не обмежилися. Одразу після прес-конференції до Януковича підійшла ще одна журналістка. І її також почали відштовхувати від Тіла. Реакція «вєлічіства» була адекватна: йому подобається вас потримати…
 
За такою викривленою логікою Януковича можна зробити висновок, що охоронцям і Тетяну Чорновіл «подобалося» тримати. А що, може в них такі фантазії сексуальні – вп’ятьох-десятьох на одну.
 
Якщо ж ті двоє, що відштовхували мене, теж мають якісь симпатії до мене, то маю їх розчарувати. Я дівчат люблю. Тож «шпільтє» один-одного…
 

За логікою Януковича цим двом охоронцям подобаються чоловіки...


Інциденти з прес-конференції, можливо, розглянуть на черговому засіданні Міжвідомчої робочої групи. Її створили, аби «покращувати» умови роботи журналістів, налагоджувати/поглиблювати нашу співпрацю з охоронцями тощо. Очолює цю групу пані Чепак.
 
От тільки за увесь час цього «покращення» навчити охоронців Януковича поводитися з журналістами  пані Чепак так і не вдалося. Бо треба братися за причину, а не за наслідки. А причина – у постаті Гаранта та його параної. «Хто на що вчився», - пояснював Янукович на прес-кнференції. От тільки не ддав: і які «університети» проходив. Двічі…

 



Олексій БРАТУЩАК

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини