MENU

Кабмин Азарова должен уйти в отставку — Николай Катеринчук

362 0

Минулого тижня був присутнім на театральному(бутафорському) засіданні уряду Азарова, під час якого не дали слово представникам опозиції. Після цього ми залишили приміщення, а «регіонали» відреагували на це так, ніби ми шукали «скандалу», проводили «політичну акцію» і обслуговували чиїсь забаганки.

Але гнівні коментатори з боку влади не врахували декількох правових моментів. Регламент Кабінету Міністрів України фіксує, що «на своїх засіданнях Кабінет Міністрів розглядає: 1) концептуальні засади реалізації державної політики». Тобто ті законодавчі пропозиції, з якими ми прийшли до Азарова, і які він не побажав навіть слухати.

Окрім того Регламент КМУ гарантує, що у засіданні Кабінету Міністрів можуть брати участь народні депутати України. Для присутніх депутатів, незважаючи на попередження про наш візит, не знайшлося стільців. Особи, запрошені на засідання, можуть вносити пропозиції з обговорюваного питання, робити застереження, давати пояснення.

І ось якраз висловити власні пропозиції представникам опозиції головуючий не дав.

Проте пан Азаров забув про те, що за опозиційні парламентські сили проголосувало 10 187 002 громадян України, сюди треба додати українців, які делегували до Верховної Ради опозиційних депутатів, (в 13 окрузі мене підтримали 62393 людини), які мають право на те, щоб їхня думка була не просто озвучена у вищих коридорах влади, а й зафіксована відповідними нормативними рішеннями.

Микола Азаров їм у цьому праві відмовив.

Чи має право працювати Уряд, який обслуговуючи декілька правлячих кланів, не має бажання вирішувати проблеми мільйонів українців?

Такий Кабмін повинен йти у відставку.

 

 

Микола КАТЕРИНЧУК

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини