MENU

Законы шариата уже проникли в Украину

424 0

К сожалению, несмотря на наши предупреждения о всех опасностях браков с представителями южных исламских стран, украинки все еще надеяться покинуть страну, выйдя замуж за любого иностранца (вот на днях пропавшую львовскую студентку нашли аж в Иордании). Который как правило, весьма далек от калифа из сказки Шахерезады. И отношения строятся не на основе привычного европейского права и западных ценностей, основанных на равенстве полов, уважении к женщинам. Все чаще раздается требования о введении и законов шариата в Украине. Первые прецеденты уже созданы.

В 2012г. в Центрально-городском район. суде г. Макеевки (Донецкая обл). стало рассматриваться вроде бы обычное гражданско-семейное дело. Развод, требование алиментов, пр. Изюминка в том, что обе стороны - и араб, и украинка, его бывшая жена, сослались именно на шариатский суд, который и зарегистрировал их брак. Т.о., сознание наших людей уже подготовлено к смене цивилизационной парадигмы.

Справа № 2-1629/11 Провадження № 2/552/137/2012. Р І Ш Е Н Н Я ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 березня 2012 року Центрально-Міський районний суд м. Макіївки Донецької області в складі: головуючого -судді Андрюшиної Л.А., при секретарі Свіягіній О.Е., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Макіївці цивільну справу за позовом ОСОБА_1 До ОСОБА_2, 3-я особа: орган опіки та піклування - виконком Макіївської міської ради про визначення місця проживання дітей та стягнення аліментів, - та за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, 3-я особа: орган опіки та піклування -виконком Макіївської міської ради про визначення місця проживання дітей, -
В С Т А Н О В И В :

 

Позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до відповідача ОСОБА_2 про визначення місця проживання дітей та стягнення аліментів на їх утримання, мотивуючи свої вимоги тим, що між нею та відповідачем ОСОБА_2, який є громадянином Сірії, 13 серпня 2003 року в Об»єднаних Арабських Еміратах в м. Рас -Аль -Хайма Шаріатським судом був зареєстрований шлюб. Після реєстрації шлюбу вони стали проживати в м. Рас -Аль -Хайма, але у зв»язку з тим, що відповідач застосовував до неї фізичне насильство вона вирішила розірвати шлюб та 27 грудня 2003 року шлюб між нею та відповідач був розірваний Шаріатським судом. Після цього вона повернулася до України та стала проживати разом зі своєю сестрою. Однак, після довготривалих уговорів та прохань її колишнього чоловіка вона повернулася до нього та знову стала проживати разом із ним. ІНФОРМАЦІЯ_1 у них народилася донька ОСОБА_3. В свідоцтві про народження дитини батьком зазначений відповідач. Донька народилася в м. Рас -Аль -Хайма, але є громадянкою України, що підтверджується відповідними документами. ІНФОРМАЦІЯ_2 у них народилася друга дитина -донька ОСОБА_4, яка народилася в Україні, та є громадянкою України. Після народження ОСОБА_4, вона знову повернулася до відповідача в Об»єднані Арабські Емірати, та проживала з ним та з дітьми до березня 2011 року. Оскільки чоловік її сильно побив, вона забрала дітей та повернулася до України.

 

Ще одною з причин її виїзду з Об»єднаних Арабських Еміратів було те, що відповідач збирався виїхати з Еміратів до Сірії або до Турції. Пізніше від свої знайомих їй стало відомо, що відповідач дійсно виїхав з Об»єднаних Арабських Еміратів, але адреса його проживання їй не була відома. За час сумісно проживання з відповідачем він до неї та дітей відносився погано, не пускав на вулицю, обмежував у пересуванні., кричав та бив її і їх старшу доньку. Вважає що така поведінка відповідача негативно впливає на виховання дітей, а тому вона не бажає виховувати їх спільно з відповідачем та має намір проживати в Україні у м. Макіївка. Також вважає, що діти повинні проживати разом з нею, оскільки вона має можливість їх утримувати, діти до неї прив»язані, люблять її, а відповідача дівчинки бояться, оскільки він відноситься до них зневажливо, кричав на них та не займався їх вихованням.

 

У неї є трьохкімнатна квартира, яка належить їй на підставі договору дарування і розташована за адресою: АДРЕСА_1, в якій вона значиться зареєстрованою разом із дітьми. Для дочок в квартирі створені всі умови, є окрема кімната. Вона є приватним підприємцем, має постійних доход та може забезпечувати своїх дітей, в зв'язку з чим просить визначити місце проживання її дітей з нею за вищевказаною адресою. Крім того, оскільки з березня 2011 року вона проживає з дітьми, утримує їх, відповідач не надає ніякої матеріальної допомоги на утримання їхніх доньок, просить суд стягнути з відповідача ОСОБА_2 аліменти на їх утримання у розмірі 1/3 частини з усіх видів його доходу.

Громадянин Сiрiйської Арабської Республiки ОСОБА_2 звернувся до суду із позовом до відповідачки ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини, мотивуючи свої вимоги тим, що він з вiдповiдачкою ОСОБА_1 перебуває у шлюбних вiдносинах. Шлюб укладений 18 серпня 2003 року у м. Рас Аль Хайм, Об»єднанi Арабськi Емiрати. Про укладення шлюбу свiдчить свiдоцтво про шлюб, яке видане Шарiатским судом пiд час знаходження вiдповiдачки у Об»єднаних Арабських Емiратах. Сiм'я постiйно проживала у Об»єднаних Арабських Емiратах.

 

 

Ярослав ДУНАЕВ koordinatorudpn


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини