MENU

Для Януковича нет такой глупости, которую бы он не был способен воплотить в жизнь — Луканов

590 0

Навколополітична спільнота у Фейсбуці коментувала аж упріла новину про те, чи справді заарештували колишнього президента Леоніда Кучму. Деякі медіа-ресурси з посиланням на невідомий російський сайт розповіли, що приватний літак Кучми не випустили з аеропорту.

При цьому повідомлялося, що він намагався злетіти без дозволу відповідних служб. Навіть сайт солідного каналу ТВі передрукував цю новину.

Назавтра цю інформацію спростували. Адвокат Кучми повідомив, що колишній президент спокійнісінько і без жодних перешкод вилетів собі до Харкова для вручення якихось нагород.

Дуже показово, що буквально впритул, наступного дня теж ніби солідний сайт «Подробности» надрукував замітку з посиланням на Радіо «Свобода» про те, що в мовному законопроекті від Ірини Фаріон, який вона має намір представити в День рідної мови, забороняються російські літери «Ы» і «Ъ», а «Ё» нібито буде замінена на буквосполучення «ЬО» та «ЙО».

Ця новина також досить інтенсивно коментувалася у Фейсбуці. Хоча на Радіо «Свободі» її виявити не вдалося. Таким чином дві брехливі новини, як їх називають фейки, облетіли інтернет і дуже серйозно обговорювалися.

Уявіть собі, що завтра оприлюднилося б повідомлення, що Віктор Янукович підписав угоду з росіянами про те, що він віддає їм в оренду Хрещатик на 100 років. У це повірили б? Думаю, що теж почали б обговорювати. Так само, якби заговорили, що Національний банк України оголосив про закриття всіх комерційних банків.

У чому річ? Невже ми настільки подурнішали, що готові повірити в будь-яку нісенітницю? Можливо, ми й справді стали дещо пришелепуваті. Але справа не лише в нас. Наша влада, в тому числі і опозиція, втілила в життя стільки ідіотичних рішень, які нібито не мали б ухвалюватися, що ми вже готові вірити у все, що завгодно.

Пригадаймо, коли Янукович виграв вибори, то прогнозували, що він стане кимось на зразок Леоніда Кучми.

Врівноваженим главою держави, який би узгоджував інтереси і мирив би конфліктуючі групи. Коли він де факто ліквідував Конституцію, ми не могли повірити і казали: «Не може бути, щоб він таке зробив». Тим не менше, наші сумніви не завадили реалізувати його жахливий план.

Коли дізналися про сутність так званої харківської угоди, яка дозволила російському флоту багаторічне перебування в Криму в обмін на міфічну знижку на газ, то нам теж важко було повірити. Однак, влада не лише підписала цю угоду, а ще й настукала опозиції у парламенті по голові задля ратифікації цього безглуздя. Правда, потім вони ж самі собі чухали потилицю і десь в кулуарах запитували себе: «А за що ми билися?». Флот залишився в Криму, а знижки на газ не отримали і довелося знову їздити кланятися в Кремль, що не дало жодних результатів.

Так само не вірили, що посадять Юлію Тимошенко. Коли її закрили, то це був шок для суспільства. При цьому угода, яку вона підписала з росіянами, так і викликає дуже багато питань. Але злочинність її дій так і не була доведена.

І після цього ми повіримо в найбезглуздіші фантазії. Якщо завтра скажуть, що Янукович проголосив себе імператором, то ми почнемо дізнаватися, чи цей факт відповідає дійсності. І нічого дивного. Він вже неодноразово доводив: нема такої дурниці, яку б він не був здатен втілити в життя.

 

 

Юрій ЛУКАНОВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини