MENU

На довыборах в Днепропетровский облсовет бюллетени сфальсифицированы в пользу «регионала»

281 0

На довиборах у Дніпропетровську обласну раду в окрузі №2 сфальсифіковано близько 30% бюлетенів на користь кандидата від влади. Про це заявив кандидат від об'єднаної опозиції, радник лідера Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Андрій Денисенко на пікетуванні Дніпропетровської обласної виборчої комісії 5 березня. Акція відбулася під гаслом «Досить фальсифікувати! дайте чесно обирати!».

Минуло дві доби, а протоколи досі не опрацьовано – вони перебувають у територіальній міській виборчій комісії, хоча вже давно мали бути в обласній. Проте місцеві ЗМІ вже встигли розтиражувати перемогу «регіонала» із результатом у 63% голосів. За словами Андрія Денисенка, ймовірно, нині цей результат «готують» у стінах виборчих комісій.

Також кандидат додає, що під час проміжних виборів було зафіксовано численні правопорушення. «На закритих дільницях явка становила майже сто відсотків, дев'яносто з яких голосували за кандидата від влади. Очевидно, що тут застосовувався адміністративний ресурс. Наші спостерігачі фіксували вкидання і спроби організації «каруселей», про що складено відповідні акти», – зазначив націоналіст.

Нині юристи готують скарги до обласної комісії та заяви до прокуратури, проте великих надій на правосуддя опозиція не покладає. «Січеславська «Свобода» розглядає ці вибори як можливість мобілізувати людей проти режиму, – запевнив Андрій Денисенко. – Ми далекі від ілюзій, що зможемо юридично зафіксувати свою перемогу за цього бандитського режиму. Ми розуміємо, що треба спочатку змінити владу – лише після цього в країні можливі будуть чесні вибори».

«Якщо кандидат-«регіонал» пройде в обласну раду, звільниться його місце у міській. Тож наприкінці весни на Січеслав знову чекають вибори», – повідомив голова Дніпропетровської міської організації ВО «Свобода» Герман Назаренко.

«Наша боротьба не закінчується, вона лише більше налаштовує на протистояння з цим режимом. Можемо вважати ці вибори підготовкою до виборів у міську раду, – зазначив націоналіст. – Дякуємо тим, хто підтримує нас своїм голосом та тим, хто допомагає його захищати».

ПРИХИЛЬНИКИ ВО «СВОБОДА»

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини