MENU

В Черниговской области власть закрывает оппозиционный телеканал

436 0

У місті Прилуки на Чернігівщині тривають дії, спрямовані на закриття єдиного опозиційного каналу «ТІМ ТБ». Слід зазначити, що директором телеканалу є голова депутатської фракції Всеукраїнського об'єднання «Свобода» у міській раді Дмитро Барнаш. Сам же канал є відкритим майданчиком для висвітлення опозиційної думки громади та її обранців. В етері «ТІМ ТБ» неодноразово транслювалися репортажі про знахабнілу антисоціальну політику влади Прилук.

Нагадаємо, що 21 лютого представники Прилуцького РЕМ публічного акціонерного товариства «Чернігівобленерго» почали здійснювати умисне пошкодження ліній зв'язку ТОВ «ТРК «ТІМ» шляхом викрадення 737-ми метрів проводу, що перебуває у власності товариства. Такими діями було позбавлено понад 50-х споживачів кабельних телеканалів доступу до єдиного опозиційного телеканалу в місті. Канал «ТІМ ТБ» транслюється лише в кабельній мережі, тому разом зі зникненням кабелю у прилучан зникає можливість отримувати новини міста та околиці з незалежного від влади джерела.


Після появи у ЗМІ повідомлення про вчинення злочину Прилуцький РЕМ припинив зловмисні дії. Проте, як виявилося, тимчасово. 1 березня зрізання кабелю продовжилося. Цього разу працівники РЕМу зрізали кабель по вулиці Густинській, де прилучани його облаштували за власні кошти.

Першопричиною таких дій є нібито незгода підприємства ТОВ «ТІМ» сплачувати за оренду електроопор, на яких розміщується кабель. Зараз керівництво Чернігівобленерго вирішило змінити умови використання стовпів і виставило компанії вартість орендної плати за них, яка складає 23 грн. за кожну опору в місяць.

Загальна вартість оренди електроопор для товариства «ТІМ» у сумі становить близько 35-ти тисяч грн. на місяць. Її змушені будуть закласти у тариф на послуги. Тож абонплата для споживачів може значно зрости. Щоби не допустити подорожчання послуги для населення, підприємство постійно веде переговори з керівництвом обленерго, яке на поступки не йде.

До речі, оренда кілометра підземних комунікацій Укртелекому, якими теж користується ТОВ «ТІМ», у 6 разів дешевша, ніж пропонують в обленерго за кілометр повітряних ліній. Хоча утримувати кабель під землею дорожче, ніж у повітрі. Вартість оренди, яку пропонує Чернігівобленерго, економічно не обґрунтована, а розрахунків, чому саме така сума, тобто калькуляції, не було надано.

Крім того, далеко не всі опори, за експлуатацію яких вимагають гроші, належать обленерго, – деякі з них жителі Прилук встановлювали за власні кошти.

«ТРК «ТІМ» не збирається миритися з незаконними діями Чернігівобленерго, які підпадають під ознаки статі 360 Кримінального кодексу України, тобто пошкодження мереж зв'язку оператора телекомунікацій, що здійснює ліцензовану діяльність. Зараз за нашим зверненням Прилуцький міськвідділ міліції відкрив кримінальне провадження за фактом пошкодження майна нашої компанії», – зазначив Дмитро Барнаш.

Причини такого свавілля з боку Чернігівобленерго також з'ясовує депутат Верховної Ради України від ВО «Свобода» Руслан Марцінків.

 

Прихильники ВО «Свобода»

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини