MENU

Уникальный курорт Схидныця (Львовщина) отрезали от цивилизации

1270 0

Для чого усувати конкурентів з-під тишка чи розпалювати пристрасті навколо розподілу бюджету. Щоб відтіснити Східницю , достатньо кілька років не ремонтувати єдину дорогу до селища.

 

Східницю шанують ті, хто приїжджає на бальнеологічний курорт саме лікуватися, а не за розвагами. Понад 30 джерел з унікальною лікувальною водою розкидані по усьому селищі. Курортники  цілий день у русі – мандрують від джерела до джерела, п’ють водичку й набираються наснаги.  Східницька вода має унікальні властивості, бо її набирають відразу з джерела, а не подають за кілька кілометрів водопроводами як у Трускавці чи Моршині.

 

Єдина дорога до бальнеологічного курорту починається на околиці Трускавця й простягається через місто обласного підпорядкування Борислав.

 

Хтось ніби спеціально на виїзді з Трускавця розбив  дорогу так, що, побачивши численні вибоїни, не хочеться їхати далі. Але найбільші випробування починаються у Бориславі на вулиці Степана Бандера. Це не дорога, а шлях до пекла.  Машини і автобуси повзуть в сторону Східниці з мінімальною швидкістю, бо водії бояться  загубити колеса.

 

Що багато говорити. Гляньте на фотографії, як завдяки бездіяльності місцевої влади відомий бальнеологічний курорт перетворюють в острів «Східницю».

Ось саме з цієї пекельної дороги починається створюватися образ Львівщини як  (не)перспективного для вкладання інвестицій краю. 

 

Мабуть, шлях до відомого  курорту  ще не увійшов до 94% відремонтованих в Україні доріг, про що відзвітував «Укравтодір».  

 

Ще одна складна ділянка до Трускавця та Східниці  - вся у вибоїнах – починається у Рудниках Миколаївського дорогу і тягнеться аж до села Криниця.

 

Богдан Кушнір

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини