MENU

14 марта начнётся «Вставай, Украина!»

1449 7

Вставай, Україно!

14 березня розпочнеться акція «Вставай, Україно!». 

Протягом двох місяців марші й мітинги в рамках акції пройдуть у всіх обласних центрах, а завершиться вона всеукраїнським маршем у Києві.

Акція розпочнеться у четвер у Вінниці. У п’ятницю пройдуть мітинги в Ужгороді, а в суботі – у Львові.

Арсеній Яценюк нагадав, що 9 березня біля пам’ятника Шевченкові опозиція оголосила про початок позапарламентської боротьби. 

«Із цього тижня ми розпочинаємо всеукраїнську акцію «Вставай, Україно!», - повідомив він.

За його словами, це акція «боротьби за економічні і політичні права»: 

«Це акція є не що інше, як демонстрація прагнення країни до змін. У кожному обласному центрі ми проведемо марші, великі мітинги, зібрання».

Арсеній Яценюк повідомив, що акція «Вставай, Україно!» розпочнеться в четвер, 14 березня, у Вінниці. Акція запланована протягом двох місяців, а її завершенням буде всеукраїнський марш у Києві в День Європи - 18 травня.

«Ми хочемо, щоб люди висловили свою позицію, що вони хочуть змін в цій країні, що вони не хочуть цього президента. що в нас є наш соціально-економічний пакет, який повинен бути негайно виконаний», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що політична мета цієї акції - відставка президента Януковича. 

«Ми чудово усвідомлюємо, що з цим президентом і з цим режимом в країні не буде жодних змін. Влада повинна боятися людей, і ми хочемо довести, що люди будуть захищати свої права, свою країну і своє майбутнє».

Він також підкреслив, що одне з завдань акції – «це остаточна втрата президентом Януковичем так званої підтримки в стінах Верховної Ради»: 

«Сьогодні у Верховній Раді у Януковича немає більшості. Вважаю, якщо буде піднятий протестний марш проти цього президента, то в тому числі й низка депутатів-мажоритарників, які ще сьогодні через страх натискають кнопки за закони Януковича, у найближчому майбутньому відійдуть від його підтримки. Втрата Януковичем підтримки у Верховній Раді означає втрату його політичної ваги і один із перших і дуже суттєвих кроків для його відставки».

«Наше завдання сьогодні як опозиції - боротись не тільки в стінах українського парламенту, але і поза межами парламенту, тому що політична сила має силу тільки тоді, коли вона підтримується народом України», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він також підкреслив, що «Вставай, Україно!» - це виключно мирна акція.

«Політична зима Януковича завершилася. Тепер починається опозиційна весна», - додав Арсеній Яценюк.

У свою чергу Олег Тягнибок запевнив, що метою даної акції є вимога відставки президента Віктора Януковича, боротьба за соціальні та економічні права українців, а також визначення кількості протестно налаштованого населення, яке в майбутньому буде готовим боротися за свої права більш радикально.

«Ми збиратимемо інформацію про цих людей, які завтра разом з нами будуть готові до більш радикальних форм боротьби. У нас є козирний туз – це народ України, який чекає конкретних дій від опозиційних сил», - заявив Тягнибок.

Акція опозиції почнеться у четвер, щоб лідер УДАР Віталій Кличко встиг повернутися з США.

 

 

Юлія ТИМОШЕНКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини