MENU

Олександр Турчинов: Невже бердяєви і сікорські знову будуть дивитись здалеку на свою Батьківщину та жаліти тих, хто не зміг її залишити

552 1

 

"Мы переживаем состояние, схожее с падением Римской империи, когда только христианство духовно спасло мир от гибели и окончательного разложения. Варварские начала уже вошли в дряхлеющую и падающую культуру. Аристократические основы культуры потрясены. И необходима новая переработка варварской стихии, необходимо рождение света во тьме"

 

Н.А. Бердяев. Размышления о русской революции

 

 

Сьогодні виповнюється 139 років з дня народження нашого земляка, киянина, філософа-екзистенціаліста, мислителя надзвичайної глибини, Миколи Бердяєва.

 

Якраз нещодавно гортав вдома декілька його книжок. Геніальність творіння перевіряється лише часом. До таких геніальних мислителів, які творять поза часовим контекстом, відноситься і Микола Бердяєв.

 

Для сьогоднішньої України актуальні не тільки більшість акцентів в роботах філософа, але і його доля, як між іншим і долі багатьох талановитих та патріотично налаштованих людей на початку ХХ століття. Вони змушені були бігти з тоталітарної країни і творити на чужині. Ті, хто залишився, пішли по етапах або склали голови в колективних могилах.

 

Сьогодні ситуація повторюється. В країні формується диктатура і талановиті самодостатні люди залишають країну. Невже бердяєви і сікорські знову будуть дивитись здалеку на свою Батьківщину та жаліти тих, хто не зміг її залишити. Думаю, для них є і інший шлях - поборотись за свою країну.

 

Олександр Турчинов 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини