MENU

Сохранить лицо Попов сможет, уйдя в отставку. Мэром он уже не станет - Гриценко

305 0

Сьогодні Олександр Попов відправив у відставку свого першого заступника Олександра Мазурчака. На нього поклали відповідальність за всі негаразди останніх днів...

Що тут сказати? Вчинок Попова вважаю нечесним і кон'юнктурним. Він лише підкреслив неадекватність амбіцій Попова і страх відповідальності.

Не Мазурчак, а саме Попов сьогодні мав би покласти на стіл заяву про відставку. Натомість він миттєво прийняв відставку заступника...

Очевидно, посада голови КМДА і неадекватні претензії на мерство вплинули на Попова не кращим чином.

Професійно, Попов не зміг дорости до управлінця високого рівня, гідного керувати столицею. Водночас, Попов втратив свої людські якості, які раніше вирізняли його в Уряді Януковича.

Приклад із Мазурчаком – це не відповідальність чи професійність Попова, це ситуативне скидання ним «людського баласту», нічого більше.

Пам'ятаю іншого Попова, з яким довелося працювати в Уряді. Той Попов, міністр ЖКГ, намагався робити свою справу чесно і професійно, він напевно не прийшов на пост міністра красти, його діяльність не супроводжували корупційні скандали.

А Попов нинішній? Знаючи про стихію, що насувається на Київ, усвідомлюючи (на прикладі Західної України кількома днями раніше) масштаби і наслідки стихії, тим не менше він кидає столицю і їде закордон на відпочинок.

Замість себе залишає заступника, який не має досвіду управління тримільйонним містом, не має належного впливу на підлеглих чиновників, не може на рівних спілкуватися з членами Уряду, міністрами-силовиками...

Більше того, як виявилося, Мазурчак і Києва ще толком не знає: причиною зриву поховань на Північному цвинтарі він назвав пробки на...Житомирському шосе?!

За відсутності Попова, поки той не повернувся до Києва, за вкрай екстремальних умов Мазурчак робив те, що знав і що вмів. Цього недостатньо для подолання наслідків стихії, це вже всім очевидно. Мазурчака відставили. Але...

Відповідальність за Київ несе Попов, не Мазурчак. Перед Урядом і Президентом, які його призначили, а головне – перед мільйонами киян (і не тільки киян), які від бездарного керівництва Попова постраждали і продовжують страждати.

Попов не стане мером, не оберуть його кияни. Сьогодні кращий вихід для Попова, аби зберегти обличчя і залишки авторитету за попередню діяльність – це добровільна відставка. Швидко і без зволікань, не чекаючи мітингів і протестів!

 

Анатолій ГРИЦЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини