MENU

Снегопады были испытанием, которое показало беспомощность Арбузова и Азарова - Соскин

1138 3

Янукович і його режим з кожним днем своїми діями наближають Україну до системної загибелі. Так, 29 березня в нашій державі трапилась масштабна технологічна катастрофа, пожежа зруйнувала Вуглегірську теплоелектростанцію. Протягом півдоби згоріла ціла теплоелектростанція, яка генерувала 2% всієї електроенергії України, і 20% усієї енергії донецьких ТЕС.

Постає питання, чим буде перекрито дефіцит електроенергії на Донбасі? Отже, це удар по всім потужностям України. Це – екологічна катастрофа для цілого міста, а поряд знаходиться ще й такий великий населений пункт, як Дебальцево. Хто буде виплачувати людям компенсації? Чи була застрахована станція? Як могло таке трапитись? А де гарантія, що завтра, наприклад, не згорять Курахівська, Миронівська чи Слов’янська станції? Ми побачили повну некомпетентність уряду Азарова, зокрема, Ставицького, Бойка, не здійснено правильних професійних кроків, на станції не було умов для того, щоб загасити пожежу. Це результат повного технологічного безладу та неефективності діючої влади.

Снігопади були першим випробовуванням, яке уряд програв повністю на всіх рівнях, продемонстрував безпорадність і Арбузова, і Азарова. Як виглядає, вони вміють лише витрачати народні гроші, випускати все нові і нові боргові зобов’язання. Отже снігопад показав повну неефективність правлячого режиму, який не зміг забезпечити, щоб держава могла функціонувати, як і всі її ланки, міста, дороги, в результаті економіка зазнала величезних багатомільярдних збитків.

Тепер втратили цілу електростанцію, завдано колосального удару по енергетичній галузі та тим промисловим підприємствам, які вона забезпечувала теплом та електроенергією. Це випробовування для того ж міністра енергетики та вугільної промисловості Ставицького , і він виявився до нього повністю не готовим. Паралельно відбувається обвал бюджету. Таким чином, можна казати, що настає крах України, як держави, і винні в цьому Партія регіонів, Янукович, Азаров, Арбузов, Ставицький, Бойко та інші представники правлячого режиму. Почався каскадний лавиноподібний процес обвалу, працює вир низхідного руйнівного типу. Чи варто тепер чекати нових катастроф і катаклізмів? Чи треба нам готуватись, що тепер Україна зазнає фінансового краху, що якісь банки розпадуться, чи вийдуть з ладу якісь хімічні заводи, металургійні, гірничо-збагачувальні комбінати, атомні станції, шахти, чи прорвуться очисні споруди, дамби, що водою затопить міста, наприклад, українську столицю? І якщо вже в Україні згорають цілі електростанції, то що тоді говорити про сланцевий газ, видобування якого навіть в Сполучених Штатах становить небезпеку? Хіба зможе ця влада гарантувати екологічну безпеку при його добуванні?

Вже очевидно, що правлячий режим та існуюча модель управління повністю себе вичерпали. Ця модель вже не просто зруйнувалась на методологічному, менеджерському рівні, вона вже ламається на практичному рівні, на рівні масштабних технологічних, техногенних аварій. І потуги правлячого режиму якось вплинути на ситуацію виглядають недолугими і безпорадними. Наприклад, наскільки аматорським був виступ Януковича на засіданні РНБО 29 березня, наскільки безсилою була його поведінка! Це свідчить, що з Януковичем Україна довго не втримається.

Тому ще раз підтверджується наш висновок, що Україну може врятувати лише негайна відставка Януковича та Кабінету Міністрів Азарова-Арбузова і формування професійного, патріотичного уряду національного порятунку, інакше на нас чекають такі катастрофи і такі випробовування, яких Україна як держава просто не витримає, особливо в умовах розгортання другої хвилі світової кризи і фази падіння великого циклу Кондратьєва.

Отже, ми звертаємось до всіх свідомих українців, особливо до міських голів, голів районних та обласних рад. Потрібно негайно скликати зібрання і приймати відповідні рішення, усувати цю владу і формувати прямі механізми народовладдя, бо відлік часу щодо фінансово-економічного,соціального і політичного колапсу держави під навою Україна вже пішов навіть не на місяці, а на дні.

Олег СОСКИН

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини