MENU

В Одессе девушка спасла от смерти мужчину, а врачи назвали её больной на голову

1804 3

2 квітня трапився кричущий випадок. Людина із пробитим черепом пролежала на вулиці 4 години. Перехожі неодноразово телефонували у швидку меддопомогу, але лікарі на виклик їхати відмовлялися. І все тому, що чоловік – бездомний.

Він  був уже в передсмертній агонії, коли його побачила 19-літня студентка.  Звати Аліна-Олександра. Навчається у Одеському національному університеті ім. І.І. Мечникова.

Цікавлюся у дівчини, як все відбулося.

–Я їхала на велосипеді додому з центру, проїзджаючи ринок "привоз" (завжди ненавиділа цей вонючий шматочок дороги) , на повороті ,біля дороги, на коробках, я побачила людину. Чоловік лежав у калюжі  крові. Весь трусився та дуже тихенько благав про допомогу. Вже так тихо,  що ще трохи – і все. Я зателефонувала у " швидку" , спочатку свідчення брали жваво, але коли чули адресу, то потім чула слова  типу " аааа,то той чоловік що лежить біля магазину іграшок? Тааак тааак,нууу ми їїїдемоо..." .До мене підходили люди і казали, що вже давно і багато разів викликали "швидку", але лікарі їхати відмовлялися,– пояснює Аліна-Олександра.

Коли ж вкінці-кінців дівчина домоглася, щоб приїхала швидка, то лікарі побачивши, що перед ними бомж, не хотіли до нього навіть торкатися, не говорячи вже про госпіталізацію. Погодилися його забрати лише при умові, що дівчина поїде з ними.

Добре, що якраз підійшла незнайомка на ім'я Люба, котра погодилася забрати велосипед до себе. Дівчата обмінялися телефонами і Аліна-Олександра сіла у "швидку", котра  доставила хворого у 1 лікарню Одеси.

–Ми приїхали до лікарні, хворого доставили до травмпункту, я вже була трохи щаслива, думала будуть лікувати.Але дзуськи! Він пролежав приблизно 40-50 хвилин без допомоги. Коли відкривалися неодноразово двері, я бачила, що його задвинули у кут і навіть не збиралися надавати елементарну першу допомогу. Персонал був приблизно 10 хвилин у "курилці". На свої запитання "Чому?",  чула лише глузування у мій бік з боку лікарів. Вони із мене просто сміялися. Погрожували викликати міліцію, бо  у мене просто щось не те із розумом. Я сказала, що повідомлю на телебачення, у пресу про цей кричущий випадок, але це у лікарів викликало лише сміх, – говорить дівчина.

Вкінці –кінців настирність студентки взяла гору. Чоловікові перебинтували голову, зробили рентген. А за півгодини під'їхала  Люба  із міліціонером. Останній склав протокол обставин, що стосувалися інциденту із побитим чоловіком.

Яка мораль?

Виявляється, ЛЮДИНА може просто померти від того, що швидка меддопомога  відмовилася виїхати за викликом.

Виявляється, є лікарі, котрі "чхати" хотіли на клятву Гіппократа. І саме страшне те, що вони навіть не бояться про це говорити вголос.

І ще одне. Ми говориио про еліту держави. А де ця еліта? Батько-казнокрад чи рекетир/рейдер (від перестановки доданків...) за вкрадені гроші отримав посаду міністра чи став депутатом. І став для того, щоб знову красти. А може він купив корумпованих суддів і позбавив когось житла, змусивши стати бомжем.  Та це ще  півбіди. Він купує місце і для свого сина, котрий з часом вважатиме себе елітою нації. Зрозуміло, не всі такі...

І все ж є сподівання, що  справжня еліта нації формуватиметься  не  з депутатів-казнокрадів чи міністрів сумнівного "ґатунку", а ось із таких людей як Аліна-Олександра.

Микола МАРЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини