MENU

Попов ездил в Австрию на встречу с бизнесменом по фамилии Мороз

446 0

 

У житті політиків трапляються повні провали. Це сталося з Олександром Поповим, який заявив, що ніч з 22 на 23 березня, тобто в розпал снігового колапсу в Києві, він провів у Відні з дружною. Туди він начебто відбув у відрядження.

«Ввечері я о 17 відлетів до Відня. Я провів там переговори з бізнес-кругами і нашим послом, який представляє Україну. Предмет переговорів – це наші дні Києва у Відні і деякі культурні програми, які ми тут плануємо робити», – заявив Попов на ефірі у «Шустера».

Ця версія виглядає жахливо, тому що керівник міста залишив його в розпал снігопадів. Якби Майкл Блумберг полетів до Мехіко напередодні торнадо, після повернення він не зміг би вийти на роботу через мільйонний мітинг під мерією Нью-Йорка.

Я надіслав запити до Міністерства закордонних справ та Київської міської державної адміністрації з питаннями: хто входив до делегації Попова, з якими саме бізнес-кругами провів переговори Попов та скільки склав кошторис відрядження.

«МЗС лише володіє інформацією, яка була отримана з посольства України в республіці Австрія, що 22 березня у Відні відбулася зустріч голови КМДА Попова з послом України в Австрії Березним з метою обговорення протокольно-організаційних питань проведення днів Києва у Відні 22-24 квітня 2013 року», – ідеться у листі Міністерства закордонних справ.

 

 

Київська міська державна адміністрація надала трохи більше інформації.

Виявляється, розпорядження Попова про його відрядження було ухвалено безпосередньо в день відльоту – 22 березня. Тобто день, коли всім були відомі прогнози погоди та неминучість колапсу, Попов підписує документ про намір залишити Київ.

Також стає відомо, що за словосполученням «бізнес-круги», з якими Попов провів переговори у Відні, ховався лише один (!) громадянин з не дуже австрійським прізвищем Мороз.

 

 

Загалом же, як сказано в поясненні КМДА, Попов літав до Відня «для проведення перемовин з керівництвом компанії Voest-Alpine Stahl AG», оскільки ця компанія є спонсором проведення у Києві концерту Віденського філармонічного оркестру 12 квітня.

Але оскільки Попову довелося терміново повертатися до Києва, то він скасував цю зустріч з Voest-Alpine Stahl AG та попросив згаданого громадянина О.Мороза «провести її та обговорити необхідні питання».

Тут я взагалі втратив розуміння. По-перше, хто такий цей «пан О.Мороз»? Ви чули про таку людину раніше? Чому Попов уповноважує його на переговори? Чи вписується це в рамки антикорупційного законодавства, коли глава державної адміністрації за кордоном делегує свої повноваження бізнесмену?

По-друге, якщо Попов зміг доручити Морозу провести переговори з австрійською компанією, то навіщо глава КМДА взагалі прилітав до Відня, коли цю роботу міг зробити інший чоловік? В день, коли в Києві стався колапс?

По-третє, я не уявляю, щоб австрійські бізнесмени проводили в суботу ділові переговори. Так просто не заведено. Але саме це було передбачено програмою.

22 березня, в день, коли Попов полетів у Австрію, він програв вибори мера Києва. Це – медичний факт. Але якщо Партія регіонів не хоче призначати вибори міського голови, бо знає, що їх програє – то де гарантії, що вони в 2014 році проголосують за постанову про вибори президента? Якщо так само не будуть впевнені у переобранні Януковича?

Ми входимо у дуже важкі часи. І те, що раніше нам видавалося «погано» або «антизаконно», буде виглядати дитячою забавкою на фоні того, що чекає нас попереду.

 

Сергій ЛЕЩЕНКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини