MENU

В Украине под видом импортных лекарств продают фальшивки, еще и втридорога - Москаль

358 0

– Державна служба України з контролю за лікарськими засобами надала на моє депутатське звернення перелік ліків із зазначенням країн, які в 2012 році імпортували свою продукцію в Україну, – повідомляє нардеп Геннадій Москаль. – Я розбив цей перелік на частини, за країнами-виробниками і почав порівняння з Румунії – купував аналогічні ліки в аптеках двох країн і порівнював їхню вартість.


За даними Держслужби з контролю за лікарськими засобами, в 2012р. Румунія імпортувала до нас 97 лікарських препаратів. З цього всього переліку я зумів знайти в аптеках Києва тільки 10 препаратів. Інші 87 столичні провізори не те, що не продавали, а навіть ніколи не чули.


Перший із куплених у Києві препаратів, який я показав румунським фармацевтам, викликав у них збентеження. Мова про «Ніфуроксазид Ріхтер» вартістю 44,63 грн. (або 5,5 доларів), який в аптечній мережі Києва продається у вигляді суспензії.

 

 

Виявилося, що в Румунії цей препарат у вигляді суспензії взагалі не виробляється й не продається. Його виготовляють у капсулах під назвою «Nifuroxazida (Ercefuryl 200 mg)» і продають у румунських аптеках за 3,26 доларів. Різниця в ціні становить більше третини, при тому не зрозуміло, які саме ліки українцям продають під назвою «Ніфуроксазид Ріхтер».
Далі – препарат від ревматизму, який в Україні продається під назвою «Алфлутоп», румунські фармацевти взагалі назвали підробкою.

 

 

Оригінал цього препарату під назвою «ALFLUTOP» коштує в Румунії 18 доларів, тоді як українці за фальшивку платять 245,1 грн., тобто понад 30 доларів! 
Ось іще порівняння:


За препарат «Азитро Сандоз» українці переплачують 6 доларів.

 

 

Гліцеринові супозиторії купують за 4,7 доларів, тоді як аналогічний препарат у Румунії коштує 3,63 доларів.

 

 

За «Вермокс» українці переплачують близько одного долара.

 

 

За «Декарис» 50 мг переплачують 1,76 долара.

 

 

За «Декарис» 150 мг українці переплачують 2,16 доларів.

 

 

Висновки можете зробити самі.

 

Геннадій МОСКАЛЬ

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини