MENU

За сколько денег остановили метро ради модного показа Мигдисовой

360 0

У відповідь на моє депутатське звернення у КМДА відкрили страшну таємницю, за скільки отримують доступ до режимних об’єктів представники близького оточення сім’ї Президента. Зокрема, щоб орендувати станцію Київського метрополітену для катання на підземці та для організації показу мод дружині-модельєру.

Вартість послуг комунального підприємства «Київський метрополітен» для показу колекції одягу Олени Мігдісової, дружини бізнес-партнера Олександра Януковича, на станції метро «Львівська брама» у березні цього року склала 153 тисячі 644 гривні.

 

Про це повідомляється у відповіді заступника голови КМДА Анатолія Голубченка на звернення народного депутата, члена фракції «Батьківщина» Олександра Дубового.

 

У своєму листі Голубченко зазначив, що проведення на території комунального підприємства «Київський метрополітен» кіно-, відео зйомки та презентацій здійснюється згідно з Положенням, затвердженим начальником КП «Київський метрополітен» від 20 квітня 2012 року.

 

«Згідно з Положенням вартість оплати послуг є договірною відповідно до протоколу погодження договірної ціни. До розрахунку договірної ціни входить сумарна калькуляція прямих та накладних витрат, понесених підрозділами підприємства на виконання підготовчих робіт та під час проведення заходу, а саме: тривалість роботи рухомого складу на лінії, кількість поїздів, інших технічних засобів, кількість працівників метрополітену, залучених до проведення заходу, вартість витратних матеріалів (в тому числі електроенергії), затрачених на проведення заходу, здійснення технічного нагляду працівниками метрополітену тощо», - говориться у відповіді.

 

З огляду на викладене, заступник голови КМДА Голубченко зазначив, що для кожного окремого заходу вартість наданих послуг розраховується окремо.

 

Водночас, КМДА не надало відповіді на інші запитання у зверненні депутата Дубового, зокрема: На яких умовах та на підставі якого документального рішення до охорони показу мод громадянки Мігдісової на станції метро «Львівська брама» залучалися співробітники правоохоронних органів? Чи проводилися співробітниками Державної автомобільної інспекції заходи з обмеження руху на прилеглих вулицях під час згаданого показу?

 

Коментуючи відповідь заступника голови КМДА, Олександр Дубовой нагадав, що раніше журналісти Інтернет-видання «Українська правда» намагалися дізнатися у керівництва метрополітену вартість послуг, наданих для показу мод людям з оточення сина президента країни, однак, комунальне підприємство відмовилося повідомляти суму.

 

Депутат Дубовой також заявив, що невідомо, наскільки обґрунтованою є сплачена сума у 153 тисячі 644 гривні.

 

«Контролюючі органи мусять перевірити чи реально сплачені ці кошти, яким чином вони були розраховані, чи не існує корупційної складової з огляду на те, що пані Мігдісова раз за разом отримує вільний доступ для свої показів до режимних об’єктів, таких як вертолітний майданчик на Парковій алеї чи метрополітен. Проте навряд чи керівник Міністерства доходів і зборів, який входить до обойми молодих Януковичів, захоче перевіряти шоу-акції, що проводить для своєї дружини-модельєра бізнесмен з цієї ж групи», - сказав Дубовой.

 

Александр ДУБОВОЙ

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини