MENU

Есть ли у Юлии Тимошенко шанс освободиться до президентских выборов

867 4

ЧИ Є У ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО ШАНС ЗВІЛЬНИТИСЯ ДО ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРІВ?

Вважаю, що є.

І знаєте, чому?

Тому, що останнім часом щось дуже на неї сильно тиснуть. Не так навіть сильно, як регулярно і безглуздо.

То створили такі умови побачення, щоб вона не могла нормально переговорити з лідерами опозиції. То вікна поміняли, щоб вона рукою прихильникам не махала. То ще щось.

Навіщо це Януковичу?

Щоб вона зізналася в убивстві? Все одно ж не зізнається, незалежно від того, винна чи ні, і не розуміти цього не можна.

Навіщо це Януковичу у той час, коли Європа щосили тисне на нього, вимагаючи звільнення Тимошенко? У такій ситуації навіть у нього мало б вистачити розуму, щоб поступово трохи покращувати умови її утримання, з великим галасом у ЗМІ час від часу робити їй дрібні послаблення у режимі - аби збивати хвилю обурення, не міняючи нічого по суті. Бо по суті для нього важливо лише одне - щоб вона сиділа в тюрмі і не могла балотуватися.

Через цей безглуздий тиск мені й здається, що Юлю можуть порівняно скоро випустити.

 Згадую історію, як один відомий у націоналістичних колах чоловік провів кілька місяців у СІЗО. Його звинувачували в тому, що він брав участь у бойових діях за межами України. Звісно, постійно вимагали дати покази проти побратимів. Настала весна, яку він з вікна своєї камери навіть побачити не міг. І тут його запрошують у кабінет до опера, там відкрите вікно, у вікно видно зелене листя, тепло - хто сидів, знає, як це впливає на людину. І опер йому каже: «Це твій останній шанс. Підпишеш оце і оце - сьогодні ж вийдеш на волю». Той, звісно, нічого не підписує - і його одразу ж випускають із СІЗО. Наказ про звільнення був вже підписаний, не звільнити його не могли - і вирішили востаннє натиснути на психіку, спробувати зламати...

Може, і з Юлею зараз відбувається щось подібне?

Олена БІЛОЗЕРСЬКА

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини