MENU

Евросоюз не подпишет Договор об Ассоциации с Украиной без освобождения Тимошенко

560 0

Без звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко Європейський Союз не підпише Угоду про асоціацію з Україною.

Про це сьогодні під час 6-го Київського безпекового форуму «Безпека у небезпечному світі» заявили європейські політики, які брали участь у панелі «В центрі уваги: Україна. Що далі?».

«Тільки за умови, якщо Юлію Тимошенко буде звільнено і їй нададуть дозвіл на лікування за кордоном, підписання Європейським союзом Угоди про асоціацію з Україною є можливим», - наголосив Віце-президент європейської народної партії Яцек Заріуш-Вольські.

«Ця угода має не лише економічний контекст, йдеться, перш за все, про цінності та демократичні стандарти. ЄС прийматиме тільки Україну, яка дотримується європейських принципів».

На думку Старшого співробітника Брукінгського інституту, колишнього Посла США в Україні Стівена Пайфера, «вирішення питання вибіркового правосуддя в Україні є найбільшим важливим для ЄС, коли мова йде про підписання Угоди про асоціацію».

«Звільнення Юрія Луценка є серйозним кроком, але мінімально необхідним кроком. Тепер ми очікуємо на прогрес у справі Юлії Тимошенко», - додав він.

Член Європейського Парламенту Павел Коваль наголосив, що «верховенство права є найважливішою європейською цінністю» та підкреслив, що «зараз ЄС очікує від України вирішення питання вибіркового правосуддя та відновлення довіри у європейських партнерів».

У свою чергу Голова Комітету Верховної Ради України, заступник голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря, який також брав участь у форумі, підкреслив, що в України все ще зберігається шанс на підписання Угоди у листопаді, але для цього наша країна повинна виконати критерії Ради ЄС (від 10.12.12), які стосуються вирішення питання політично-вмотивованих вироків та звільнення політв‘язнів, реформування виборчого законодавства і реформи судової та правоохоронної систем України.

«Звільнення політв‘язнів, їх повна реабілітація та припинення використання вибіркового правосуддя є необхідними умовами для здійснення європейського майбутнього України», - сказав він.

У форумі, який проходить 18-19 квітня у Києві, беруть участь Голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт, Віце-спікер Парламенту Грузії Гіоргі Барамідзе, Старший позаштатний співробітник Королівського інституту міжнародних відносин (Четхем Хауз, Великобританія) Джеймс Шерр, Старший науковий співробітник Європейської ради з міжнародних відносин Ендрю Вілсон та інші

 

Свобода для Тимошенко

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини