MENU

Польша поймала Россию на шулерстве и будет импортировать газ из Катара

895 0

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск звільнив міністра державного майна Миколая Будзановського за недостатній контроль над державними компаніями, який став очевидним після підписання меморандуму з російським "Газпромом" за проектом "Ямал-Європа-2". 

Цим меморандумом Росія вчергове хотіла показати Україні, що Захід не рахується з нашими інтересами. А показала лише те, що вже й поляки її не бояться. От німці ще трошки бояться, а поляки вже ні :) Чому - бо вже мають альтернативу російському газу. Побудували у себе термінал, щоб возити скраплений газ із Катару. 

Уся теперішня міць Росії, увесь її вплив на світові процеси базується виключно на експорті нафти і газу. І щойно якась держава знаходить альтернативу російським енергоносіям, вона одразу ж припиняє запобігання перед Росією.

Уся ця історія - для Росії приниження, бо її, по суті, упіймали на шулерстві: було заявлено, що укладено меморандум (це слово більшість людей розуміє як договір) із Польщею про постачання газу в обхід України. А насправді був підписаний папірець, який нікого ні до чого не зобов’язує, і не з Польщею, а всього лише з конкретною ніким не уповноваженою російсько-польською фірмою. 

Гранично різка і проукраїнська позиція Туска у даному інциденті свідчить про те, що, по-перше, Росія слабшає, по-друге, що він вважає договір про асоціацію України з ЄС практично вже вирішеною справою.

Олена Білозерська bilozerska


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини