MENU

Лидеры Оппозиции обратились в Европарламент с просьбой освободить Тимошенко

434 0

Захисник лідера опозиції Юлії Тимошенко Андрій Кожем‘якін  зачитав  журналістам на брифінгу у Харкові звернення лідерів опозиційних партій «Батьківщини», Свободи» та «Удару»  до Голів політичних груп Європейського Парламенту щодо негайного звільнення Юлії Тимошенко та припинення  політичних репресій, яке було підписано під час харківської акції «Вставай, Україна». Звернення підписали Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок, Віталій Кличко.

 

«Всім нам нещодавно здалося, що політичні репресії в Україні, під тиском світової демократичної спільноти, почали згортатися. На жаль, це була лише ілюзія», - йдеться у зверненні.

 

Лідери опозиційних фракцій Верховної Ради  наголошують, що «режим Януковича продовжує політичні репресії в Україні та не має наміру їх припиняти».

 

У зверненні зазначається, що продовження розгляду у Харкові сфабрикованої та абсурдної справи проти лідера опозиції Юлії Тимошенко, закритої ще 16 років тому, є «свідченням  продовження політичних репресій».

 

«Для всього світу Харків став символом політичних репресій в Україні, бо режим Януковича обрав його містом, де незаконно утримується Юлія Тимошенко.

 

Опозиційні лідери підкреслюють, що саме Віктор Янукович є «замовником, організатором та куратором політичних репресій проти Юлії Тимошенко».

 

Три опозиційні партії вимагають від Януковича «негайно звільнити незаконно ув’язнену Юлію Тимошенко; закрити всі сфальшовані проти неї абсурдні справи; забезпечити повну політичну та юридичну реабілітацію Юлії Тимошенко… та надати їй можливість брати участь у президентській кампанії 2015 року».

 

 

Марина СОРОКА

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини