MENU

Юлию Тимошенко освободят в течение полугода — Валентина Теличенко

327 0

Представник екс-прем’єра Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини Валентина Теличенко прогнозує визнання судом порушення прав Тимошенко під час судового розгляду «газової справи» і можливість звільнення екс-прем’єра з-під варти через півроку, якщо до цього її не буде помилувано.

«У мене немає сумнівів, що суд визнає порушення статті 5 Європейської конвенції (Конвенція з прав людини – ред.) – незаконність арешту Тимошенко», – сказала Теличенко в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За її словами, суд визнає порушення прав Тимошенко в частині заборони катувань, оскільки суд зобов’язав госпіталізувати екс-прем’єра 15 травня 2012 року, а госпіталізація була через майже 2 місяці.

«Але найважливіше: суд визнає порушення статті 18 Європейської конвенції, тобто, політичні мотиви арешту Тимошенко», – пояснила Теличенко.

Таким чином, як наголосила представник інтересів екс-прем’єра, таке рішення надасть можливість захисту Тимошенко звернутися до Верховного Суду України з вимогою скасування вироку Кірєєва, не очікуючи рішення Страсбурзького суду про порушення стосовно Тимошенко права на справедливий суд.

За словами Теличенко, таким чином мине близько 5 місяців, доки рішення Європейського суду, яке буде оголошено 30 квітня 2013 року, набере законної сили.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років ув’язнення за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. У серпні 2011 року до Страсбурзького суду надійшла скарга Тимошенко, в якій екс-прем’єр України стверджує, що її ув’язнення було політично мотивованим, не було судового перегляду законності її утримання під вартою в Київському СІЗО, умови утримання були неадекватними, без надання належної медичної допомоги, вона перебувала під цілодобовим спостереженням у харківській клініці. Пізніше, після того, як Вищий спеціалізований суд залишив у силі вирок щодо «газової справи», Тимошенко звернулася до суду з ще однією скаргою про порушення її права на справедливий суд у зв’язку з політичними мотивами. Очікується, що Європейський суд з прав людини ухвалить рішення за позовом екс-прем’єра України 30 квітня 2013 року.

 

Свобода для Тимошенко

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини