MENU

На TBi бастуют только 43 человека из 180

1443 2

Ситуація на ТВі сьогодні є і справді непростою. Частина колективу страйкує, прямоефірного мовлення не було протягом трьох днів. У п’ятницю ми разом з Артемом Шевченком нарешті видали перші «живі» ефіри від моменту початку конфлікту. Сподіваюся, що відтепер інформаційне мовлення на нашому каналі щодня збільшуватиме свої обсяги. Очікую на допомогу в цьому від колективу ТВі.

 

Читаю в соціальних мережах та на інформаційних сайтах багато критики на адресу нового керівництва ТВі. Так, воно не безгрішне, як і всі люди. Так, воно також припускалося помилок. Особисто я був, приміром, «за» те, щоби видати у прямому ефірі діалог старого та нового власників телеканалу в перший день конфлікту, у вівторок у програмі Мустафи Наєма. На жаль, цього не відбулося.

 

Але разом із тим багато інформації, яку поширюють нині ватажки страйккому, який представляє частинку колективу ТВі (це 43 особи зі 180-ти співробітників каналу), м’яко кажучи, – не зовсім правда.

 

Зокрема, ще в середу звільнений пізніше Павєл Шерємєт написав у своєму Твітері, що «…Чечеринда взагалі не розуміє, для чого висвітлювати в новинах ТВі конфлікт між власниками каналу…» та «Чечеринда і Портников – головні двигуни рейдерського захоплення».

 

Це є повною БРЕХНЕЮ, і  колектив ТВі про це знає.

 

Бо протягом усіх днів конфлікту, на всіх зборах я як новий керівник інформаційного мовлення телеканалу закликав колектив повернутися до виробництва бодай випусків новин, аби наші телеглядачі дізнавався про суперечливі події на каналі саме від його співробітників, а не у викладі каналу «Інтер».

 

«Інтер», до речі, висвітлює наш конфлікт дуже ретельно від першого і до останнього дня.

При цьому я гарантував колективу, що першим сюжетом новин  має бути саме сюжет про події на ТВі. При цьому я був готовий надати випусковому редактору новин Романові Недзельському всю повноту влади при написанні та редагуванні цього сюжету, без втручання вищого керівництва. Про це я двічі чи тричі у вівторок і середу оголошував на зборах усього колективу. І люди, присутні там, про це добре пам’ятають. Але чомусь воліють про це не згадувати.

 

На жаль, мене тоді не почули, натомість розпочали страйк.

 

Іще одна не зовсім правда – вчора на «Шустер Live» шанований мною колега, журналіст ТВі Андрій Сайчук заявив, стоячи поруч із Павлом Шерємєтом, що переговори з новим керівництвом ТВі не розпочинаються лише через те, що нове керівництво не готове гарантувати подальше незвільнення страйкарів і повернення на канал самого Шерємєта. Це – неправда!

 

Насправді переговори тричі  не починалися вчора через те, що частина вимог, зокрема про  звільнення Артема Шевченка чи Олега  Радченка з посад, не знаходиться в компетенції нового керівництва.

 

Ми не можемо розпочинати безпредметні переговори заради процесу самих переговорів. На це просто немає часу. Ще тиждень-другий страйку і канал може припинити своє існування  взагалі. І тоді ми всі разом із членами страйккому підемо на біржу праці.

 

Сам звільнений Павєл Шерємєт учора декілька годин у програмі «Шустер Live» спочатку обливав брудом європейські прагнення керівництва України, а потім розповідав, що «готовий піти з каналу», мовляв, «за свою програму нє дєржусь».

 

Ну, насправді, Павєл із каналу вже пішов. Подобається це йому чи ні.

 

Але мені при цьому чомусь пригадався один епізод. Наступного дня після звільнення Шерємєт, якого не пускали на канал, стояв на ґанку ТВі та весело розповідав на камеру, що тепер новий генеральний директор Артем Шевченко, напевно, вже носить його (Шерємєта) піджаки та сорочки, які залишилися на робочому місці.

 

Така брехлива та «весела» поведінка дає мені можливість припустити, що Павєл – типовий провокатор і манупілятор. На жаль, сьогодні частина страйккому потрапила під вплив саме цієї людини. Людини, яка, за моєю інформацією, мала б стати генеральним директором ТВі у разі покупки ТВі Віктором Медведчуком. Тому спільна поява цих двох людей в одній і тій самій програмі на «Інтері» – не випадкова. Людини, яка завтра-післязавтра після завершення «місії воїна світла», як він сам називав себе у своїй програмі, може зібрати свої речі та відбути до рідної Білорусі, Росії чи, наприклад, Грузії. Кажуть, там тепер теж потрібні подібні «агенти російського впливу»…

 

І ще одне риторичне запитання  – чому, крім Сайчука та Шерємєта, на керований владою канал «Інтер» не запросили ЖОДНОГО (!) представника нового керівництва ТВі? Це – об’єктивна журналістика? Ось так і виходить – починаємо «Шустер Live» з «записаного» Медведчука, а закінчуємо – «живим» Шереметом.

 

Ось така невесела історія.

 

Хай там як, але я звертаюся до всього творчого колективу ТВі з проханням допомогти разом продовжити відновлення повноцінного інформаційного мовлення. Бо головна наша цінність – це наші глядачі, які нині позбавлені можливості отримувати об’єктивну інформацію про події не лише в Україні, а й на самому ТВі. А провокатори зникнуть відразу ж, тільки-но в ньюз-румі телеканалу відновиться повноцінна робота.

 

Єгор ЧЕЧЕРИНДА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини