MENU

Экс-судья Конституционного суда и завкафедрой «Могилянки» чуть не сжег своих соседей. ФОТО, ВИДЕО

1785 0

 

Вже кілька років я живу в селі. Багато переваг, але є й недоліки. Найбільший недолік - це якийсь тваринний ідіотизм деяких "сусідів". Які випалюють траву. Або вирішують чомусь спалити своє сміття за межами ділянки, посеред сухої трави, і влаштувати пожежу на все поле, де стоїть хата моя та небагатьох сусідів. Кожен рік, весною і восени. Завжди було важко вичислити палія - бо, побачивши пожежу, він тут же зникав. Нарешті виродка спіймали на гарячому.


Його звати Козюбра Микола Іванович, він екс-суддя Конституційного суду, а тепер - завідувач кафедри державно-правових наук Києво-Могилянської академії. Звісно, для багатьох це буде шоком (ну як же, умнєйша, опитнєйша людина), але мені не дуже й дивно - в нашому суспільстві якраз негідники й досягають "кар'єрних висот".

 

Минулий тиждень був просто дурдом. В позаминулу п'ятницю одні сусіди влаштували пожежу ("випадково" - почали палити сміття серед сухої трави - от що у людей в головах?) і трохи не спалили хату інших сусідів, разом із псом у будці. Пощастило - я був удома, а вдома були вогнегасники. Штук шість вогнегасників допомогли локалізувати пожежу, я викликав міліцію, вони потім склали протокол. "Палії" свою вину не заперечували, повернули мені гроші за вогнегасники (800 грн - немало). 

Тут треба пояснити, що є кілька сімей, які живуть на цьому полі постійно, а поруч є дачі Інституту Патона, куди приїжають дачники на вихідні, і різко починають все палити. І звісно, палити вони люблять це робити не на своїх ділянках, а на "порожньому" полі.

От і у цю суботу (27 квітня 2013 р.) такі от дачники (вже інші) знову влаштували пожежу. А виглядало це так. Я якраз був в Епіцентрі і вибирав плитку. Дзвонить дружина: "Викликай пожежників, зараз у нас сарай загориться". Викликаю. Дзвонить ще раз: "Викликай міліцію!" - по голосу чую, бігає, гасить вогонь.

Приїжаю в село. Пожарище вчасно локалізували - чоловік вісім сусідів бігали, носили воду, гасили, збивали вогонь, щоб він не дійшов до нашої ділянки. Приїхала пожежна бригада. Цікаво, що вогонь навіть перескочив через дорогу, де не було сухої трави. Палій вирішив попалити газети, вони на вітрі перелетіли і запалили траву вже біля нашої хати.

Жінка показує - он той чувак, що пожежу влаштував, у білій кепці он там-о ходить у себе на городі. Ну, думаю, схожу, запишу його дані, щоб міліції казати, хто пожежу влаштував. Підходимо з товаришем - кличу його - можна вас на секунду? Підходить неохоче. Дістаю блокнот і ручку - питаю - добрий день, скажіть будь-ласка, як вас звати?

 

 

Він такий - ніяк мене не звати, не скажу вам нічого, мовляв і я не я, і хата не моя. Я аж припух. Я кажу - секундочку, у вас є прізвище, ім'я, по-батькові? Він - ні, нема у мене нічого, нема у мене імені. Товариш каже - а грошові номінали у вас є? Не хочете відшкодувати 1000 грн за вогнегасники, якими гасили пожежу, що ви влаштували? Він такий - нічого я не дам, і відвертається, ніяк мене не звати і нічого я вам не скажу. І взагалі, каже, "ОБОРЮЙТЕСЬ, ОБКОПУВАТИСЯ ТРЕБА".

 

 

Тут я не витримав і стукнув його у рило разок.

Бо людина, яка ні в чому не винна, не буде приховувати своє ім'я. Бо людина, яка мінімально поважає право сусідів на життя і здоров'я, не буде палити газети посеред сухої трави. Бо людину, до якої не доходять слова, і яка являє собою ФІЗИЧНУ небезпеку для ближніх, потрібно зупиняти фізично.

Обкопуватися ти мені пропонуєш! Тобто, по суті, ти мені пропонуєш наступне: "Захищайся від мене, бо я все одно буду робити так як я хочу. Я велике цабе, мені можна все, а ти бидло, рятуйся від мене як знаєш".

Я так і не знав, що це за чорт, бо він так і не представився, і, не дочекавшися міліції, поїхав назад у Київ у справах. Дзвонить Даша (дружина) - каже - цей чувак таки назвався - він екс-суддя Конституційного суду, а зараз - завкафедри державно-правових наук Національного університету «Києво-Могилянська академія» - Козюбра Микола Іванович! Він, виявляється, уже зрозумів, що зробив дурницю, був готовий домовлятися, визнав, що це таки через нього почалася пожежа, і навіть був готовий віддати 1000 грн за вогнегасники, показав посвідчення (але сказав, що фотографувати його не можна - ЗАБОРОНЕНО!). Та прискакала його жінка і почала кричати, що "все, їдемо знімати побої!".

І мені стало соромно. Соромно, що я теж випускник "могилянки", в якій тепер кафедру "державно-правових наук" очолює людина, яка настільки зневажливо ставиться до всіх інших, що їй байдуже - чи згорить чийсь дім внаслідок його злочинної недбалості, чи загине хтось у вогні. Людина, яка за своїм статусом мала би бути прикладом для інших, а є ницим безвідповідальним жлобом, який замість того, щоб визнати свою вину і по-тихому компенсувати збитки, кричить "ви не знаєте, з ким ви зв'язалися!". Хоча, чому я дивуюся, адже, щоб добитися "успіху" в сучасному "суспільстві", треба бути тільки аморальним хамом. Яскравий результат повсюдної соціальної дебілізації.

Я, звісно, не можу однозначно стверджувати, що минулі підпали - теж його рук справа. Бо на гарячому спіймали його тільки зараз. Але завжди вогонь йшов тільки від ділянки Козюбри.

 


Ось фото пожежі, яку влаштував, як я думаю, теж громадянин Козюбра 13 листопада 2010 року. 

 

Ось фото наслідків пожежі, яка так само почалася від ділянки Козюбри, і обійшла мою ділянку з УСІХ ТРЬОХ СТОРІН - 25 березня 2012 року. Тоді я його бачив сам, як Козюбра переляканий ходив коло пожежі, а потім утік, замість того, щоб допомогти погасити. Щасливий випадок уберіг від нещастя - були поруч сусіди, які допомогли гасити пожежу. Але згоріли дотла кілька дерев, кілька кубометрів моїх будматеріалів (дерево), пошкоджено недобудовану хату сусіда, шкоду сумарно можна оцінити у декілька тисяч гривень.

 

 

На фото видно, як від жару поплавилося утеплення на фасаді. Тоді було спалено близько гектара трави.

 

Так що, Микола Іванович, як там категоричний імператив Канта? Ви ж ставитеся до інших так, як хочете, щоб вони ставилися до вас? Як ви вважаєте, чи є удар у вашу хамську морду симетричною відповіддю на всю ту шкоду, яку ви завдаєте своїм співгромадянам? Кожна нормальна людина, якій небайдуже життя і здоров'я своєї сім'ї, скаже - ні, не симетрична. Треба було додати.

 



Підіб'ємо підсумки. Громадянин Козюбра порушив статтю 245 Кримінального кодексу України, по якій йому загрожує від 2 до 5 років тюрми. Матеріальні збитки - 1167 грн за використані вогнегасники (є чек з магазину з вартістю), 1230 грн за медичне обстеження сусідів, які отруїлися угарним газом під час гасіння пожежі (суттєво погіршився фізичний стан, є довідка лікаря). Також такі дії кваліфікуються як злочинна недбалість і злочинна самовпевненість, що відбуваються повторно.

 

horbal

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини