MENU

Украинские банки массово переходят под контроль клана Януковича

427 0

Відомий економіст і фінансист Андерс Ослунд у виданні Business New Europe пише, що банки України переживають стан безладу, який триває останні сім років.

За цей час хвиля купівель українських банків західноєвропейськими якраз перед кризою 2008–9 років відступила, натомість розширюється число банків у російській і в українській державній власності, а також у власності людей, наближених до президента Віктора Януковича.

Коли влітку 2008 року частка західноєвропейських банків у загальному банківському капіталі в Україні сягала 40 відсотків, то нині більшість їх залишила Україну, а їхня частка впала до 20 відсотків, пише автор. При цьому загальне число банків лишилося те саме, 175.

Українські ж державні банки збільшили свою частку до 15 відсотків, а російські, найбільші з яких є власністю російської держави, – до 13 відсотків. А найбільші приватні банки в Україні є власністю підприємців, наближених до президента.

Ці зміни власників банків глибоко послабили банківську систему України. Крім того, західні компанії мають за краще вести справи з західними ж банками, тому відхід західних банків із України також перешкодить торгівлі й інвестиціям, пише аналітик.

sprotiv-org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини