MENU

«На німців зла не тримаю», - Олена Білозерська про скандал з Deutsche Welle

401 0

У нас новина: Deutsche Welle не витримала тиску людей, які не читали мій блог, але дуже не люблять Україну, патріотів і націоналістів, і, поігнорувавши заклики тих, хто його читав, зняла Україну і українську мову з цьогорічного конкурсу.

Особисто я задоволена, що так сталося. Бо мене цікавить визнання українців, які мене читають, а не німців, які не читають :) 


Але - за державу прикро, звісно.

Антифашистам-стукачам Велика Подяка (с). Бо вони, по-перше, зробили мені такий піар, який ніякий олігарх ні за які гроші не купить, і який ніякою багаторічною самовідданою працею не заробиш. 


По-третє, дали нагоду порядним людям різних політичних поглядів зайвий раз продемонструвати свою порядність. Під час цього скандалу практично жодна людина від мене не відступилась.

На німців зла не тримаю і, як і раніше, бажаю їм якнайскорішої диверсифікації поставок газу :)

За посиланням - моя колонка в Українському Тижні, де пишу дещо з того, про що не казала раніше. Ось вам уривок:

«У автора цих рядків є знайомий, який часто робить абсолютно божевільні конспірологічні прогнози – не менше половини з яких, втім, якимсь дивом збуваються. Так ось, довідавшись про початок скандалу, він сказав, що це «ФСБшна тема». На його думку, коли у північно-східній державі побачили, що на конкурсі від України перемагають блоги людей з правими поглядами, було вирішено дочекатися оголошення результатів, а потім на весь світ оголосити переможця нацистом. Щоб можна було сказати, що Україна нацистська держава, бо українці голосують за фашистські блоги. І таким чином відрізати нас від Заходу, де нацистів, як відомо, не люблять.

Опосередкованим підтвердженням цієї версії є те, що після того, як великий відсоток українців віддав голоси «Свободі» і вона потрапила у парламент, здіймався схожий лемент, спрямований за кордон.

Ще один цікавий момент. Звернемо увагу на те, чого вимагають ініціатори скандалу. Цитую їхню петицію: «Требуем аннулировать результаты конкурса The Bobs-2013 в номинации «Лучший блог на украинском». Тобто – не зняття постфактум з конкурсу одного конкретного блогера, а скасування результатів взагалі.

У першому варіанті перемога дісталася б тому, хто посів друге місце, тобто проекту Дмитра Різниченка, в якому збираються найцікавіші матеріали з української блогосфери – різної тематики, без жодної пропаганди. Сам Різниченко, до речі, повівся гранично гідно: як тільки почався скандал, заявив, що вважав би ницістю прийняти перемогу, здобуту шляхом доносу.

У другому варіанті де-факто скасовується цьогорічна (а можливо, й не тільки цьогорічна) участь нашої держави у міжнародному конкурсі блогів. Бо номінування конкурсантів, відбір фіналістів і голосування займають аж три місяці, і ніхто б для України не став проводити цю процедуру від початку.

Цього року Україна вперше взяла участь у конкурсі The Bobs. Це приємна подія, але не більше того. Мало хто у світі знав би про це нове досягнення нашої держави, а пишалися б ним лише українські блогери. Але якщо у перший же рік участі Україна зі скандалом вилетіла б зі змагання, бо українці, виявляється, обирають «нацистів» - оце вже серйозний удар по іміджу нашої держави у світі. Вигідний, безумовно, тільки Кремлю і його місцевій агентурі».

 

Олена БІЛОЗЕРСЬКА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини