MENU

Сьогодні ще й Конопляний марш на додачу. Буде гаряче

470 0

18 травня 2013 року о 13.00 на Михайлівській площі в Києві виставою вуличного театру розпочнеться вулична акція в рамках щорічного Маршу Свободи за реформування державної політики щодо алкоголю, тютюну та інших наркотиків. Ми виступаємо з наступними вимогами до уряду:

1. Невідкладної ратифікації Національної стратегії щодо наркотиків, подальше приведення у відповідність зі стратегією норм чинного законодавства та створення науково-експертної  бази для обгрунтування впровадження тих, чи інших законів щодо наркотиків

Чому? 

За 22 роки Незалежності, в Україні досі відсутня цілісна державна політика щодо психоактивних речовин. Закони, що регулюють, цю сферу залишились у спадок від радянських часів, або приймаються в інтересах груп впливу, далеких від національної безпеки та громадського здоров’я. Відсутні незаангажовані наукові дослідження впливу психоактивних речовин на здоров'я людини, порівняльний аналіз ефективності існуючих методів лікування патологічної залежності, не дотримуються права людини при організації лікувальних та реабілітаційних заходів у відповідності до норм міжнародного права та українського законодавства.Репресивна політика щодо споживачів нелегальних субстанцій довела свою неефективність. У той час, як весь світ шукає нових методів регулювання та мінімізації шкоди від наркотиків, українська влада та її силові структури продовжують зростатися з наркомафією та ігнорувати необхідність змін. Це злочин проти власного народу! 

2. Декриміналізації ч.1 ст. 309 Кримінального кодексу України, що дозволить законодавчо спрямувати діяльність силових структури на боротьбу зі справжньою наркозлочинністю. 

Чому? 

Частина 1 статті 309 ККУ, що передбачає кримінальне переслідування за зберігання невеликих кількостей заборонених речовин без мети збуту, є безперечним лідером серед "наркотичних" кримінальних справ в Україні. Ця правова норма є головним чинником викривлення статистики МВС (в окремих підрозділах ч.1 ст.309 складає до 98% всіх справ, порушених за наркотики) та службових злочинів - вимагання коштів, підкидання заборонених речовин, шантажу затриманих. Перекваліфікація зберігання невеликих кількостей без мети збуту в розряд адміністративних правопорушень дозволить державі заощадити значні ресурси, що витрачаються на кримінальне переслідування діянь з незначною соціальною шкодою, отримати надходження до бюджету у вигляді штрафів, а також - вивільнити сотні тисяч дорослих громадян  з тенет кримінального світу. Декриміналізація споживачів розв’яже руки правоохоронним органам для боротьби зі справжньою наркозлочинністю.   

О 14.00 відбудеться брифінг для  ЗМІ. 

МАРШ СВОБОДИ - 2013


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини