MENU

Чому телеканали замовчалали про єдиного кандидата та як Гриценко був звіздою - політолог

975 4

 

Прочитав моніторинги всіх телевізійних новин, деякі встиг продивитися. На каналах тему єдиного кандидата або замовчали, або перекрутили. Це значить, що зафіксованих домовленостей просто бояться. На жаль, в спотворенні інформації взяли участь і деякі опозиціонери.

 

Гриценко знову був звіздою "Інтера" з повідомленням про те, що єдиного кандидата не буде. Не для Гриценка, а для щиро розчарованих хочу пояснити, що відбулося.

 

1. Ще вчора не існувало жодного документу, в якому були би зафіксовані бодай-якісь домовленості по стратегії й тактиці президентських виборів, сьогодні він є.

 

2. Там поки що дійсно нема зобов'язання висунути єдиного кандидата в першому турі за чинної системи виборів, але зафісковані наміри сторін продовжувати координацію стратегії і тактики. Це означає, що всупереч твердженню Гриценка, є ще час домовлятися.

 

3. Зобов'язання партій підтримати того кандидата, який вийде до другого туру, - це вже не так мало. Якби подібне було в 2010 році, і в другому турі Анатолій Степанович підтримав би Юлію Володимирівну, президентом України був би не Янукович. Важливо, що із уроків-2010 зроблено висновки.

 

4. На випадок ухвалення закону про вибори в один тур, є чітка домовленість висунути єдиного кандидата. Чи хтось вважає, краще, якби такої домовленості не було.

 

5. Чому поки що не досягнуто більшого, знаю, але сказати не можу, бо якщо кожну емоцію виплескувати як Гриценко в ФБ, ніхто ніколи ні з ким ні про що не домовиться.

 

Oleg Medvedev 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини