MENU

«Батьківщина» вшанувала в Биківні пам'ять жертв тоталітарних репресій. ФОТОРЕПОРТАЖ

460 0

 

“Сьогодні ми вшановуємо пам’ять загиблих, а завтра ми будемо боротися за живих, за право кожного самостійно висловлювати свою політичну позицію”, - заявив голова фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк у неділю, 19 травня, під час заходів зі вшанування пам’яті жертв політичних репресій у Національному історико-меморіальному заповіднику “Биківнянські могили”.

Арсеній Яценюк наголосив журналістам, що “комунізм і фашизм нищили українців”. Він зазначив, що в Биківні поховані понад 30 тисяч жертв політичних репресій: “Але ці так звані двійки, трійки, які розстрілювали в центрі Києва, винесли понад 150 тисяч рішень, щоб знищувати цвіт української нації”.

“Ми прийшли сьогодні вшанувати жертв політичних репресій. А це були кращі. Ті, які несли світло, які мали переконання, могли боротися і підіймати народ на боротьбу”.

За його словами, це не просто урок – “він має відношення до сьогоднішніх днів”. Він підкреслив, що те, що вчора відбувалося в центрі Києва, те, що побили журналістів, "є свідченням того, що роки проходять, а звичаї залишаються": "Сьогодні ми вшановуємо пам’ять загиблих, а завтра ми будемо боротися за живих, за право кожного самостійно висловлювати свою політичну позицію, не боятись і знати, що є кому захистити українців, які готові до боротьби, захистити кожного громадянина, який має власну позицію”.

 


У скорботній ході до Меморіалу - Гранітного хреста на братській могилі жертв політичних репресій та церемонії покладання квітів взяли участь народні депутати фракції “Батьківщина”, депутати Київради, громадські діячі та політв’язні, серед яких Левко Лук’яненко, Олесь Шевченко, Василь Овсієнко та Богдан Горинь.

Біля Меморіалу відбулося поминальне богослужіння, яке очолив керуючий справами Української православної церкви Київського патріархату єпископ Вишгородський Агапіт у співслужінні з духовенством УПЦ КП та УАПЦ.

Депутати також вшанували пам’ять жертв політичних репресій у польській частині Меморіалу.

Голова фракції “Батьківщина” поспілкувався з людьми, які прибули до Биківні, аби вшанувати пам’ять загиблих та уважно вислухав трагічну історію Биківні, про яку детально розповіли працівники музею.

 
На території меморіалу він також поспілкувався з главою Греко-католицької церкви Святославом, який молитовно вшановував пам'ять жертв тоталітарних репресій, а також із групою правозахисників.

Арсеній Яценюк залишив запис у Книзі почесних гостей Меморіалу: “Обов’язок живих – не допустити повернення тоталітаризму”.

 

 

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини