MENU

Продажа «травматики» приведёт к всплеску преступности - Москаль

487 0

Кому цікаво - почитайте зведення про "користь" вільного продажу травматичної зброї

 

Вільний продаж травматичної зброї призведе до сплеску кривавої злочинності в Україні

— Трьохсоттисячна армія міліції і внутрішніх військ, екіпірована різними видами зброї, сьогодні не в змозі захистити українців від злочинців із вогнепальною й травматичною зброєю, — заявляє нардеп Геннадій Москаль. — Силовики також не займаються вилученням незаконної зброї в населення. Саме через власну дрімучу некомпетентність МВС хоче перекласти на плечі громадян проблеми, які неспроможне вирішити саме. Що з цього вийде, вказує криміногенна обстановка на вулицях країни.
Надаю витяги з оперативних зведень із 30 квітня по 15 травня 2013 року про скоєння найбільш резонансних злочинів із використанням вогнепальної й травматичної (на переконання МВС — несмертельної дії) зброї. Хоча на практиці така зброя вбиває людей або завдає їм тяжких тілесних ушкоджень.

30 квітня о 12.50 у м. Путивлі Сумської області до приміщення приватного ювелірного магазину «Топаз» зайшли троє невідомих, які розбили вітрину та під загрозою предмета, схожого на пістолет, направленого на продавця зазначеного магазину, викрали ювелірні вироби на суму близько 150 тис. грн., після чого втекли. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій).



2 травня о 10.40 у місті Керчі АР Крим до приміщення приватного ювелірного магазину “Сапфір” зайшов невідомий. Він під загрозою предмета схожого на обріз мисливської рушниці, направленого на продавця згаданого магазину, викрав з вітрини ювелірні вироби, після чого втік. Сума збитків з’ясовується. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій).

3 травня о 2.00 у с. Дідківцях Чуднівського району Житомирської області до будинку подружжя Х, ( 1946, 1947 р.н. пенсіонери), шляхом пошкодження вінка проникли двоє невідомих у масках. Вони під загрозою предмета, схожого на пістолет, зв’язали господарів, викрали 85 тисяч доларів США, 30 тис. грн., після чого втекли. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій).

3 травня о 8.50 у місті Красноармійську Донецької області до приміщення приватного ювелірного магазину “Зодіак” зайшли двоє невідомих у масках. Вони розбили скляну вітрину й під загрозою предмета, схожого на автомат, направленого на продавця зазначеного магазину, викрали ювелірні вироби на суму близько 500 тис. грн., після чого втекли. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій).

У місті Одесі в результаті проведення слідчих дій викрито місцевого жителя гр.Х., 1979 р.н., працівника ТОВ “Агентство інформаційної безпеки”. Попередньо встановлено, що він уночі 5 травня на вулиці вказаного міста під час сварки пострілами з власного зареєстрованого спецзасобу “СКАТ-1С”, призначеного для стрільби гумовими кулями, поранив 3-х жителів згаданого міста (1990-1994 р.н., усі без постійного місця роботи). Потерпілих госпіталізовано. Спецзасіб вилучено. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 КК України (хуліганство).

7 травня о 19.00 у місті Бердянську Запорізької області на вулиці невідомі заподіяли тілесні ушкодження й пострілами з невстановленої зброї гумовими кулями поранили в ногу громадянина Республіки Вірменії гр.Х., 1978 р. народження (має посвідку на проживання в Україні). Потерпілого госпіталізовано. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.122 КК України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

8 травня о 22.10 у Дарницькому районі міста Києва працівники міліції намагалися затримати двох невідомих, які декілька хвилин тому на території автостоянки торговельного центру “Аркадія” пострілами з невстановленої зброї поранили в шию та плече місцевого жителя гр.Х., 1986 р.н., приватного підприємця.

9 травня о 15.00 у місті Нікополі Дніпропетровської області на вулиці невідомий пострілами з невстановленої зброї заподіяв вогнепальні поранення живота та руки місцевому жителю гр. Х., 1975 р.н., без постійного місця роботи (госпіталізовано). З місця події вилучено кулю та три гільзи калібру 9 мм. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.15 та ч.2 ст.115 КК України (замах на вбивство).

13 травня о 1.30 у місті Сєверодонецьку Луганської області п’ятеро невідомих у масках і бронежилетах проникли на територію ВАТ “Склопластик”. Вони під загрозою предметів, схожих на автомати, зв’язали охоронців зазначеного товариства, при цьому один із нападників пострілами з невстановленої зброї пошкодив замок на вхідних дверях до одного з підсобних приміщень адмінбудівлі. Після цього правопорушники за допомогою газового різака зрізали замок на дверях приміщення складу й з сейфів викрали лабораторний посуд, близько 9 кг речовини, яка містить платину, і втекли. З місця події вилучено чотири гільзи калібру 5,45 мм. Сума збитків з’ясовується. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій).

13 травня о 10.00 у місті Маріуполі Донецької області на вулиці біля приватного магазину “Тея” троє невідомих у масках під загрозою предмета, схожого на мисливську рушницю, електрошокером заподіяли тілесні ушкодження місцевому жителю гр.Х., 1975 р.н., охоронцю вказаного магазину, й відібрали сумку, в якій знаходилося 530 тис. грн. виручки, після чого на автомобілі “Toyota” втекли. Потерпілому медичну допомогу надано без госпіталізації. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.187 КК України (розбій).

13 травня об 11.50 у Дарницькому районі міста Києва в приміщенні приватного швейного ательє “Авокадо” місцевий житель гр.Х., 1970 р.н., пенсіонер, під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілами із зареєстрованого спецзасобу “ГПМ”, призначеного для стрільби гумовими кулями, поранив у ногу свою дружину 1979 р.н., робітницю згаданого ательє (останню госпіталізовано). Після цього вийшов на вулицю, де покінчив життя самогубством, провівши постріл із згаданого спецзасобу в голову.

 

Геннадий МОСКАЛЬ

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини