MENU

Запрет абортов станет причиной повышенной женской смертности - эксперты

209 0

Сьогодні від МФО «Рівні можливості» розіслали листи керівникам всіх фракцій з проханням дослухатися думки експертів і утриматися при голосуванні закону за заборону абортів (2646-1 Про внесення змін в деякі законодавчі акти Украіни (щодо заборони штучного переривання вагітності)».

 

Також звернулися до авторів законопроектів з проханням врахувати негативну думку експертів - медиків, демографів - і відкликати свій законопроект на доопрацювання. Свою позицію непідтримки цього законопроекту МФО сформувало за наслідками круглого столу, що ми організували у ВР. Дякуємо авторам, що особисто презентували свій проект, але медики вважають, що заборона аботів сприятиме іх криміналізаціі і жіночій смертності. Також вони наголошують, що населення, особливо молодь, стає все менш здоровим, і тема репродуктивного здоров'я націі стає питанням нацбезпеки.

 

Ось цим і варто займатися зараз політикам, також як і питаннями підтримки материнства та соціально- економічноі підтримки сім'і. Також на круглому столі був презентований законопроект 2646 В. Журавського, направлений на посилення відповідальності медиків за кримінальні аборти як такі, що наносять шкоду здоров'ю жінки. Його ініціатива була підтримана експертами і комітетом ВР з питань охорони здоров'я. Я, до речі, вибачилася перед Журавським, що свого часу розкритикувала його проект, без належних аргументів сторін.

 

Також ми планували розглянути і проект 2823 произаборону реклами контрацепціі, але після суспільного резонансу , в т ч і критики з боку «Рівних можливостей» автор вже відкликав цю чудо- ініціативу ): під час круглого столу було представлено дві надзвичайно цікаві презенаціі про репродуктивне здоров'я і демографічну ситуацію. Планую написати блог з цього приводу. Дякую Олені Кондратюк і всім членам МФО, з ким разом робили цей круглий стіл

 

Iryna Gerashchenko

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини