MENU

Виведемо по-київски, без травм НЕдепутатів КМДА з кабінетів — активісти Оппозиції

286 0

Не Арсеній Яценюк з Віталієм Кличком та Олегом Тягнибоком; не пацюча більшість, яка дісталася Олександру Попову у спадок від Леоніда Черновецького; і навіть не сам голова КМДА з його «дахом» Сергієм Льовочкіним та з його «дахом» Віктором Януковичем є винуватцями пограбунку Києва.

Це ми з вами.

Позавчора ми ще раз переконався, що навіть десяток активних людей може рятувати місто. Це при тому, що на заклик до депутатів Верховної Ради прийти і врятувати місто від останнього обіду цієї Київради відгукнулися лише четверо «Свободи» (Юрія Левченка варто рахувати п'ятим). Вони і винесли двері, дозволив своїм помічникам і громадським активістам потрапити в епіцентр земельного дерибану.

 

 

І це дало результат! (Ось чому ми домагаємося доступу у залу голосувань Київради усіх людей, яких ці голосування стосуються). «Свобода» вимагала перед кожним виділенням землі пояснювати, кому і навіщо це віддають. За надання слова активістам Київрада, як правило, не голосувала, а ось парламентарів їм довелося слухати, втрачаючи дорогоцінний час на дерибан (тому працювали до ночі). Ми сіли посеред фракції Партії регіонів, половину якої не було, і слідкували чи голосують особисто. (Голосовали, до їх честі). Одного разу, коли спіймали на кнопкодавстві колишнього уламка Блоку Черновецького, ми вдесятьох домоглися переголосування. Найбільша радістьперсонально для мене – вбережений від Володимира Сивковича Павлівський сквер, де йому потрібна дорога під майбутню забудову.

Але нас був лише десяток. А в Київраді – та сама пацюча більшість, якій все одно, яка влада. Аби давали їсти землю. Тому більше сотні частинок Києва були приречені на бульдозери та крани (тут шукайте свій район).

І це триватиме. Ця Київрада вже оголосила про готовність залишатися після 2 червня, коли спливає час її повноважень. І ніхто її не вижене, поки Київ стоїть з опущеними руками.

Клянете опозицію, що вона покричала і забула? А ми самі чим краще? Скільки людей в 4-мільйонному місті не розуміє, що цей епіцентр земельного дерибану (теж на чолі з Галиною Герегою) сам по собі не розсмокчеться? Скільки людей серед інтелектуальної, бізнесової, освітньої еліти не розуміє, що якщо столиця проковтне скасування виборів, що втримає Януковича від саботажу наступних виборів, включно з президентськими?

Якщо цього не розуміння немає, давайте разом пояснювати. Давайте нести людям усвідомлення, що ми і тільки ми визначаємо зараз наше життя. Увесь цей «режим» тримається на нашій пасивності. І якщо в нас зникає останнє право впливати на владу – виборче – то це нащ вибір, погодитися з цим чи ні.

Почати можна з малого вчинку – підписати заборону Київраді діяти від Вашого імені. Вона від цього не розбіжиться, звісно. Але інші кияни побачать, що Ви не дозволяєте поводитися із собою як зі скотом. І коли нас таких стане багато – виведемо (по-київські, без травм) цих НЕдепутатів із кабінетів, звідки вони грабують наше місто.

 

Єгор СОБОЛЕВ

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини